Stailaushaaste: 3 x kotimainen asu

by Kerttu
3 x kotimainen asu

Pienyrittäjyyttä tukeva yhteistyö: KOTO Designmarket

Nyt heittäydyin ihan uudenlaiseen haasteeseen, mutta mitäpä sitä ei tekisi hyvän asian puolesta. Rakkauteni kotimaiseen designiin ja kivijalkakauppoihin on tullut monessa asiassa jo esille. Lisäksi kannatan yrittäjyyttä ja etenkin, jos samassa paketissa on nuoret, hurmaavat naisyrittäjät, kivijalkakauppa synnyinkaupunkini keskustassa ja kotimainen design, on match jo aika täydellinen! Niinpä tänä vuonna teen pienyrittäjyyttä ja kotimaista designia tukevaa yhteistyötä KOTO Designmarketin kanssa.

No mikä se haaste sitten on? Annoin Marulle vapaat kädet stailata ja valokuvata minut KOTO Designin liikkeessä. Hauskaa, mutta ehdottomasti kuumottavaa!

Kertun ja Marun stailaushaaste kotimaisilla vaatteilla

 

Look 1: Kissa (haha, Maru on antanut näille myös nimet, koittakaa kestää!)

Mekko: R/H Studio, Mickey Tee Dress
Laukku: Pihka Collection, Agara Clutch

Oma arvio: Kun näin, minkä mekon Maru minulle valitsi, totesin: ”ihana, mutta ei sovi vartalotyypilleni”.  Päällä mekko tuntui kuitenkin oikein hyvältä ja sopivasti kissalta, kuten taitelija asua kuvasi. Mekon mitoitus on pientä eli tästä saa ottaa huoletta kokoa suuremman vaatteen. Laukku on kaunis kirjekuorimalli, menee loistavasti iltamenoissa, pidin erityisesti pehmeästä luumun sävystä.

Look 2: Leidi

Mekko: Arela
Laukku: Pihka Collection, Virta

Oma arvio: Aivan ihana ja ihan minun tyyliäni, tässä asussa voisi asua! Arelan musta mekko saa hauskasti naisellista twistiä helman hillityistä röyhelöistä. Rakastan vaatteita, jotka ovat yhtä aikaa helppoja, mukavia ja tyylikkäitä ja tässä yhdistyvät kaikki kriteerit.

Laukku on myös todella kaunis ja se upottaa sisäänsä pienen tietokoneen ja kaiken muunkin tarvittavan. Laukussa on vetoketju ja se sopii niin töihin kun ruuhkavuosien apulaiseksi. Konjakin värinen nahka on on todella upea!

Look 3: Mökki-Kerttu (itse kutsuin tätä Super-Marioksi)

Haalari: Kaiko, Dungarees Black 
Paita: Arela, Kim T-shirt

Oma arvio: Sain hepulikohtauksen, kun Maru kiikutti minulle sovituskoppiin college-haalariasun! En olisi ikipäivänä itse alkanut tätä sovittamaan, mutta lopulta tämä olikin aika kiva.  Haalari on boheemin rento ja siinä on säädettävät olkaimet ja etutaskut. Ennakkoluuloistani huolimatta tämä olisi kiva kesäasu!

Oma valinta:

Mekko: Nouki, Klassikko-mekko* (saatu)

Tässä ihanassa metsänvihreässä mekossa olen viihtynyt jo pari kuukautta. Tavoitteena olisi, että oma vaatekaappi olisi täynnä juuri tällaisia vaatteita; mukavia, helppoa ja lähes joka tilanteeseen sopivia. Mukavan vaatteen nimittäin tunnistaa siitä, että työpäivän jälkeen ei muista vaihtaa kotivaatteita päälle. Tämän klassikko-mekon kanssa on käynyt niin useasti, se on vain niin hyvä päällä.

Pidän selkeälinjaisuudesta ja selkeälinjaisuudesta, vartalonmallilleni sopii myös vyö tai leikkaus vyötärölle, tässä mekossa yksityiskohtana on solmittava vyö. Materiaalina on pehmeä ja paksu struktuurineulos, joka on  100% luomupuuvillaa. Mekko on muuten juuri nyt alessa -20 %, myös KOTO Designmarketin verkkokaupassa.

Olihan hauskaa heittäytyä stailaushaasteeseen ja kokeilla myös sellaisia vaatteita, joita ei itse olisi osannut valita rekistä. Kiitos myös Marulle!

Pikamuoti valittiin vuoden turhakkeeksi ja oma tavoitteeni on vähentää massaketjuvaatteiden ostoa ja panostaa mielummin laadukkaisiin, pitkäkestoisiin ja ajattomiin vaatteisiin. KOTO Designmarketista löytyy yli 40 suomalaista huolella valittua brändiä, mukana myös sisustusta ja koruja.

Nuoret yrittäjät ovat halunneet tehdä kaupasta nimensä mukaisesti kotoisan ja sinne voi mennä myös vaikka vain kahville ja hengailemaan. Parolan Rottingin klassikko-riippukeinut kutsuvat istahtamaan ja myymälässä voi viettää rentoutumis- tai etätyöhetken nauttien  espressopohjaisia kahveja tai teetä paikallisilta tuottajilta.

KOTO Designmarket sijaitsee Jyväskylän keskustassa, Yliopistonkatu 32.

Mikä oli näistä asuista suosikkisi?

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Kolmen äiti 24 tammikuun, 2019 - 2:23 pm

Arenan musta mekko on todella kaunis, mutta tykkäsin kaikista asuistasi! Vihreä mekkosi on myös ihana. Toivottavasti siitä tulisi muitakin värejä vaikka ensi talvena, niin hankkisin itsellenikin. Vihreä ei ole aivan oma värini.
Blogisi innoittaa vierailemaan Jyväskylässä! Jospa ensi kesänä keksisi matkan yhteyteen jonkun kivan kohteen lapsille, niin pääsisi tutustumaan näihin ihaniin vinkkaamiisi paikkoihin.

Reply
Kerttu 24 tammikuun, 2019 - 4:08 pm

Moikka! Vihreää mekkoa saa myös mustana, tekisi mieli saada sekin yhdeksi vaatekaapin peruspilariksi! Ja tervetuloa Jyväskylään, täällä on vaikka mitä kivaa <3

Reply
Kolmen äiti 24 tammikuun, 2019 - 2:25 pm

Arelan mekkoa tarkoitin…
Mistä on muuten kauniit saapikkaasi?

Reply
Kerttu 24 tammikuun, 2019 - 4:07 pm

Kengät ovat Wondersin, näyttäisi olevan sama kenkä Footwaylla alessa: https://www.footway.fi/foulard-negro-black.html

Reply
Tuuli 24 tammikuun, 2019 - 2:35 pm

Arelan mekko on ihan minun mekkoni. Krääk, mistähän nyt saan sellaisen. Haalarit näytti sinulla tosi kivalta.

Reply
Kerttu 24 tammikuun, 2019 - 3:52 pm

Se Arelan mekko on todella kaunis! KOTO Designmarketin nettikaupassa ei tainnut juuri tätä olla, mutta kyllä ne liikkeestä postittaa, jos siellä on sopiva koko. Haalarit yllätti minut täysin 🙂

Reply
Minnea 24 tammikuun, 2019 - 3:08 pm

Kauniita asuja kaikki! Minäkin olisin valinnut Noukin vihreän mekon! Se on todella upean näköinen 🙂
Nyt vähän houkutteli käydä nappaamassa,se myös itselle, alessakin vielä!

Reply
Kerttu 24 tammikuun, 2019 - 3:51 pm

Kiitos Minnea! Tuo vihreä on kyllä aivan ihana ja niin mukava. Minäkin jäi miettimään samaa mekkoa mustana, on niin monikäyttöinen, että menisi kahdessa värissäkin 😀

Reply
Roosa 24 tammikuun, 2019 - 5:17 pm

Aivan ihania kaikki, käy sulle hyvin! Haalari ihastuttaa erityisesti erikoisuudellaan. Oliko se joustava/pehmeä päällä? …Olisi kyllä joskus kiva päästä ammattilaisen stailaamaksi, vaikka tosiaan vähän pelottava ajatus onkin :p

Reply
Kerttu 25 tammikuun, 2019 - 5:43 am

Moi! Haalari on todella pehmeä ja joustava. Ja tosiaan kannattaa antaa vapaat kädet vaikka ystävälle tai ammattitaitoiselle myyjälle, jos stailaajaa ei saatavilla. Itse sitä kangistuu väkisinkin kaavoihinsa 🙂

Reply
Iina / MouMou 24 tammikuun, 2019 - 6:45 pm

R/H kolahti tänne! Tosi ihana. 🙂

Reply
Kerttu 25 tammikuun, 2019 - 5:44 am

Se kyllä on ihana! ?

Reply
Elina 24 tammikuun, 2019 - 6:50 pm

Vihreä mekko on aivan ihana:) Osaatko sanoa, millaista mitoitusta on?

Reply
Kerttu 25 tammikuun, 2019 - 5:45 am

Hei, Noukin mekko vastaa hyvin kokoaan. Saattaa kutistua pituudesta max 5 % ekasta pesusta, minulla ei mennyt kun ihan aavistus lyhyemmäksi. Eli voi ottaa huoletta sen oman koon, mitä on tottunut käyttämään.

Reply
t. 24 tammikuun, 2019 - 7:39 pm

Oikeesti, nuo kaikki on ihan törkeen upeita!
Erityisesti R/H ja haalariasu!
Sopii todella todella hyvin sinulle 🙂

Reply
Kerttu 25 tammikuun, 2019 - 5:46 am

Oi kiitos! Kyllä meillä Suomessa on vain upeita osaajia vaatesuunnittelussa ja valmistuksessa ❤️

Reply
Pia 27 tammikuun, 2019 - 11:46 am

Kaunis mekko tuo vihreä. Saako udella mitä huulipunaa käytit noissa kuvissa? Ja vielä utelen mikähän mahtaa olla tuo roikkuva viherkasvi tuolla taustalla? Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Reply
Kerttu 27 tammikuun, 2019 - 6:26 pm

Moikka Pia! Nyt tuli vaikeita kysymyksiä 😀 Huulipuna on joku Lumenen perussävy, en muista millään numeroa. Ja viherkasvista ei tietoakaan. Pahoittelen, että en osannut auttaa.

Reply

Jätä kommentti