Pakkaspäivän pelastuksia lasten kanssa

by Kerttu
Liiku, leiki, nauti

*postaus sisältää saatuja tuotteita

Jo on säitä pidellyt!

Muistan, kun tasan seitsemän vuotta sitten muutettiin tähän taloon. Tammikuu oli kääntynyt lopuilleen, pakkanen hakkasi lähes kolmeakymmentä astetta ja meidän tielle ei oltu asennettu edes katuvaloja. Ketään ei näkynyt missään ja mietin, minne mörönpeppuun olemme muuttaneet.

Aika on mennyt vauhdilla. Seitsemäs tammikuu tässä talossa toistaa taas itseään, ei paljon naapureita näy näillä säillä. Katuvalot sentään on ja tieto siitä, että kevättä kohti mennään. Kylmähän se on, niin kuin tammikuussa kuuluukin.

Meillä on tällä viikolla pidetty sekä sairastupaa että viihdytty sisällä napakoiden pakkaspäivien vuoksi. Mikähän siinä on, että lapsella on pienessä kuumessakin energiaa aikamoisesti? Ruutuhommiksihan se helposti menee, mutta välillä pitää tehdä muutakin.

Tässä pieni kurkistus siihen, kuinka olemme aikaa neljän seinän sisällä viettäneet.

✓ Energian purkamiseen

Bobblesit* ovat olleet meillä jokapäiväisessä käytössä jo vuosia. Aina niillä ei kiipeillä, vaan ne toimivat jakkaroina tai korokkeena pöydän ääressä tai osana muita leikkejä. Temppuratoja, tasapainohaasteita, majan rakentamista ja kiipeilyä voi harrastaa sisälläkin ja näihin Bobblesit ovat oivallinen apuväline. Meille on kertynyt näitä jo aikamoinen joukko ja harmonisen yleisilmeen ylläpitämiseksi sävyt ovat neutraaleita, vaikka muotokieli vaihtelee norsusta kaloihin ja krokotiileihin. Bobbleseja myy verkossa Geffer.

✓ Leikkiin

En tiedä miten teillä muilla, mutta meidän kolmevuotiaamme ei halua leikkiä juurikaan  yksin huoneessaan, vaan kokoaa touhunsa mieluiten olkkkariin. Joulupukin tuoma Waytoplay-autorata* on kuin moderni versio perinteisestä autoradasta, nämä rakentuvat helposti toisiinsa kiinnitettävistä, joustavista osista; suorista, mutkista, risteyksistä ja liikenneympyröistä. Palaset ovat joustavia, pyyhittäviä ja kestäviä, uskoisinpa että tässä on lelu joka kestää isältä pojalle

Jyväskylässä Waytoplay-rataa saa ainakin Puotilasta, jos haluaa suosia kivijalkakauppaa.

✓  Yhteiseen tekemiseen

Olemme pitäneet koko perheen leffahetkiä, hakeneet kirjastosta kasakaupalla uutta luettavaa, leiponeet ja maalanneet vesiväreillä. Lasten 5,5 ikäero alkaa olla nyt vaiheessa (lähes 4 v ja 9 v), että yhteistä touhua syntyy entistä helpommin. Lautapeleistä aktiivikäytössä on Fish Food, Afrikan tähti (muuten hyvä peli, mutta häviäminen on tässä jotenkin erityisen hankalaa) tai Uno.

Kirjarintamalla luotamme lähes aina kirjastoon, mutta tänään saimme Otavalta arvostelukappaleita, mm.  Me Ponnekkaat, Kymmenen tikkua laudalla ja  Operaatio auringonlasku. 

Nyt onneksi on koko perhe terveiden kirjoissa ja pääsemme lähtemään jääkiekkopeliin. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt aika tovi, eikä kuopus oli vielä koskaan suurista toiveistaan huolimatta päässyt SM-liigapeliin. Pakkaspäivänä onkin ihan loogista lähteä viihtymään jäähalliin.

Sain Gefferilta kaksi pientä norsu-Bobblesia, joten päätin viedä toisen Hopelle ja arpoa toisen Instagramissa. Tule osallistumaan, tilini löytyy nimellä @modernistikodikas.

Iloista viikonloppua!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti