Kevättä hiuksissa

by Kerttu

Minulle on huomaamatta tullut ”hiuskalenteri”, jossa syksyisin pätkäistään pituutta ja tummennetaan väriä. Talven ajan hiukset saavat kasvaa ja keväällä ollaankin helposti aikamoisessa liehuletti-tilanteessa. Sitten tulee akuutti tarve saada hiuksiin skarpimpaa ja valoisampaa ilmettä.

Faktahan on se, että olen aika laiska hiustenlaittaja. Aamut ovat kiireisiä, eikä aikaa peilin edessä ei kulu paljoa.  Yleensä turvaudun pikaponnariin tai taivutan piikkisuoraa tukkaani raudalla.

Haen hiusinspiraatioita Pinterestistä ja sitten kampaajakäynnin jälkeen ihmettelen, miksi en näytä kuvien malleilta 😀 Ehkäpä olisi fiksumpaa pysähtyä pohtimaan omien kasvojen muotoa sekä ihon sävyä ja lähteä näiden pohjalta etsimään mieleistä lookia.

Jyväskyläläinen kampaamo Step In kutsui minut tutustumaan contouring-värjäystekniikkaan*, jonka avulla etsitään juuri sitä oikeaa väriä ja mallia. Tietysti yhä tärkein elementti on kampaajan ammattitaito, arviointikyky sekä keskusteluyhteys asiakkaan kanssa, mutta tämän trendin luvataan tuovan uuden ja raikkaan lähestymistavan pääasioihin.

Inspiraationsa uusi värjäystekniikka  on saanut huippusuositusta contouring-meikkaamisesta, jossa kasvoille luodaan muotoja tummalla ja vaalealla korostusvärillä. Jos asia on vielä uusi, kannattaa kurkata vaikka Instagramiin tunnisteella #contouring, sieltä löytyy lähes miljoona kuvaa ja videota asian hahmottamiseen.

Hiusten contouringissa on kyse samasta asiasta ja muutos toteutetaan vaikuttamalla valojen ja varjojen vuorovaikutukseen vaaleilla ja tummilla värisävyillä. Step In:n Nina Koskinen kertoi, että hiusten, ihon ja silmien väri sekä kasvojen muoto määrittävät värjäyksessä käytettävät kylmät tai lämpimät sävyt.

Minulle haettiin hiuksiin aikaisempaan viileämpää sävyä raikastamaan yleisilmettä. Värjäys tehtiin vain raidoittamalla ja aikaisempaa väriä jätettiin näkyviin tuomaan sekä luonnollisuutta että kontrastia. Viime kesän superblondiin en halua palata, sillä toivon että juurikasvu ei pomppaa silmille.

Hiukset leikattiin takaa lyhemmäksi kuin edestä. Ilmeestä tuli heti skarpimpi, kun tukka ei valu olkapäille. Edestä pituutta ei lähtenyt kovinkaan paljon, joten muutos ei tuntunut suurelta. Minulle on tärkeää saada hiukset kiinni ja siksi en halua luopua ponkkaripituudesta.

Vuosi imetyksen päättymisen jälkeen hiusrajastani pukkaa valtavasti uutta hiusta. Aina välillä pohdin palaamista otsatukkaan, lyhyen polkan leikkaamista tai punertavia sävyjä. Muutosinnon vaakakupissa on kuitenkin aina oma tyyli, jonka toivon olevan helppo ja luonnollinen.

Nyt on kevättä paitsi rinnassa, myös hiuksissa.

*tutustuminen saatu blogin kautta 

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Jonsku 8 huhtikuun, 2017 - 4:14 pm

Ihanat uudet keväthiukset ja kaunis olet <3
Aurinkoisia kevätpäiviä koko perheelle 🙂 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2017 - 4:01 pm

Lämmin kiitos kauniista sanoista ja aurinkoa myös sinulle <3

Reply
Laura 8 huhtikuun, 2017 - 5:09 pm

Tosi ihana tukka 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2017 - 4:01 pm

Suurkiitos Laura!

Reply
Minnea 8 huhtikuun, 2017 - 6:06 pm

Ihanan raikas ja kevyt malli ja väri!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2017 - 4:01 pm

Kiitos Minnea, tykkään kovasti 🙂

Reply
Henna / stoori.fi/pakkomielteita 8 huhtikuun, 2017 - 9:03 pm

No on kyllä upea muutos!
Kelpaa auringon leikkiä vaaleilla hiuksillasi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 huhtikuun, 2017 - 4:02 pm

Kiitos Henna! Ihana saada raikkaampi tukka 🙂

Reply
Mimi 9 huhtikuun, 2017 - 5:42 pm

Tosi kiva tukka ja ihana vari 🙂

Reply
Villis 11 huhtikuun, 2017 - 12:19 pm

Kauniit hiukset ja kaunis sinä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 huhtikuun, 2017 - 10:24 am

Voi kiitos Villis!

Reply

Jätä kommentti