Kuinka syksy näkyy sisustuksessa

by Kerttu
Olohuoneen syystunnelma

Kaupallinen yhteistyö: Jotex


Neljä vuodenaikaa ovat rikkaus. Jokaisella on omat erityispiirteensä, heikkoutensa ja vahvuuteensa. Lähes kaikilla meillä on oma suosikkimme. Luonto on onneksi tasapuolinen ja vuodenkierto tarjoaa jokaiselle jotakin. Nyt kun olemme vahvasti syksyssä ja alkavassa kaamoksessa, pohdin kuinka syksy näkyy sisustuksessa?

Alekoodilla KERTTUXOCTOBER30, saat 30 % alennuksen koko tilauksestasi 17.10. saakka ja vielä 5 % extra-alen jo alennetuista tuotteista (ei koske elektroniikkaa).

Olohuoneen syystunnelma

Sävymaailma 

Ruska on uskomaton luonnonnäytös ja se jaksaa vuodesta toiseen ihastuttaa ja ihmetyttää. Koska olen fiilistelijä, ajattelen että luonto tarjoilee meille vielä yhden shown, ennen kuin se vaipuu hetkeksi huilimaan.  Syksyyn sopiikin erityisen kauniisti ruskasta poimitut sävyt: poltettu oranssi, viininpunainen, tumma vihreä, liila, beige ja ruskea.

Kukat & kasvit

Kun luonto alkaa antamaan periksi, on ihanaa tuoda luonnon elementtejä sisälle. Kesällä ei tule kovin usein kukkia ostettua, koska vehreä luonto ympärillä tarjoilee parastaan. Syksyn tullen viherkasvit ja leikkokukat tuovat taas erityisen paljon iloa.

Rakastan ympäri vuoden myös kuivakukkia tai kukkia, jotka kuivuvat kauniisti. Näin kimpulle saa pitkän elinkaaren.

Materiaalit

Syksyiseen sisustukseen sopii lämpö ja rouheus. Luonnonmateriaalit toimivat ympäri vuoden ja meiltäkin löytyy olohuoneesta rottinkia, pellavaa, villaa ja kiveä. Kuvassa näkyvä maljakko on käsityötä ja siksi jokainen kappale on hieman uniikki. Toimikoon se nyt korvikkeena niin kauan, kun itse pääsen savityökurssille.

Maljakko

 

Trendinosto

Tänä syksynä näkyy teddyä sekä muodissa että sisustuksessa, usein ne menevätkin käsi kädessä. Teddy edustaa pehmeyttä, lämpöä, mukavuutta ja kotoisuutta. Jos se ihastuttaa, sitä voi tuoda sisustukseen pieninä ripauksina kuten tyynynpäällisenä tai tosifanit voivat valita teddystä vaikkapa nojatuolin tai daybedin.

Ruskea tyyny
Luonnonvaalea tyyny
Rahi
Nojatuoli
Daybed


Harmonia

Harmoninen sisustus ei tarkoita tylsää tai väritöntä. Yleensä harmonia syntyy punaisesta langasta, joka yhdistää saumattomasti vanhaa ja uutta, klassikkoja ja trendejä. Minulle harmoninen sisustus lisää hallinnan tunnetta, elämäni on sen verran menevää ja värikästä, että kotona kaipaan seesteisyyttä ja rauhaa.

Tekstiilit

Helpoin tapa päivittää sisustuksen tunnelmaa on tekstiilien eli vaikkapa tyynyjen ja torkkupeittojen päivittäminen. Se onnistuu usein myös omasta kaapista ja itse huomaan, että kierrätän vuodenaikojen mukaan tyynynpäällisiä. Näin syksyllä kaivan esille villaa, pehmeyttä ja hillitympää väripalettia ja pesen ja säilön kaappiin takaisin kesän kevyet ja pastellisen sävyiset päälliset.

Nyt sohvalla ovat vakosamettiset tyynyt, jotka ovat unelmanpehmeät, mutta myös fiilikseltään jämäkät.

Vakosamettityynynpäälliset

Kynttilät

Valoa todellakin tarvitaan kaamokseen. Kynttilät ovat ihmeellinen juttu, ne nostavat aina tunnelmaa ja vievät arjen yläpuolelle (ehkä siksi, kun niiden valossa et näe sotkuja).  Poltan kaamosaikaan päivittäin kynttilöitä (joskus omaakin molemmista päistä). Rauhoittuminen, tunnelmointi, pysähtyminen ja kiireettömyys ovat omia salasanojani kaamoksesta selviämiseen ja siitä jopa nauttimiseen. 

Kynttilänjalat kolmessa eri korkeudessa

Jos syksyn tai talven sisustus kaipaa päivittämistä, sain teille alekoodin Jotexille. Näppäile tilaukseesi koodi KERTTUXOCTOBER30, niin saat 30 % alennuksen koko tilauksestasi ja vielä 5 % extra-alen jo alennetuista tuotteista (ei koske elektroniikkaa). Koodi voimassa 17.10. saakka.

Klikkaa verkkokauppaan tästä.

Suloista syyssunnuntaita!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Riitta Raussi 15 maaliskuun, 2022 - 9:51 am

Hei, ihailen harmonista olohuonettasi ! Olisin kiinnostunut olohuoneen sohva seinällä olevasta taulusta. Värisävyt ja koko olisi juuri sopiva myös meidän uuteen kotiin. Voisitko antaa yhteystiedot taulun tekijään ja mistä olet sen hankkinut.
Etukäteen jo kiittäen Riitta

Reply
Kerttu 15 maaliskuun, 2022 - 9:55 am

Hei Riitta! Kiitos viestistäsi. Meillä saattaa olla sellainen tilanne, että uudessa kodissa ei ole tälle taululle paikkaa. Laitatko minulle viestin kerttu@ modernistikodikas.fi (ota välilyönti pois), niin jutellaan lisää.

Reply

Jätä kommentti