Yllätyslahja Marimekolta

by Kerttu
Yllätyslahja Marimekolta

Kaupallinen yhteistyö /
torkkupeitto ja tyyny saatu Marimekko

Heräsimme itsenäisyyspäivän aamuun omassa kodissamme. Lomaltapaluu on joka kerta yhtä ihanaa, omaan tuttuun sänkyyn on niin hyvä nukahtaa pitkän matkan jälkeen. Tosin tällä kertaa nukuimme lomalla erinomaisesti, taisi olla eka kerta kun hotellissa on parempi sänky kuin kotona. Palataan matkan tunnelmiin vielä myöhemmin, kunhan ehdin purkaa kuvat ja ajatukset.

Yksi suomalaisuuden symboli on Marimekon unikkokuosi. Olen elänyt elämässäni yhdet unikkoöverit 2000-luvun taitteessa, mutta nyt taas tuo ikoninen kuosi sykähdyttää. Ennen lomaa sain Marimekolta joululahjalähetyksen, jossa olivat nämä ihastuttavat unikkokuosinen torkkupeitto ja – tyyny.

Unikko on varmasti kuoseja, jotka jakaa mielipiteitä. Minulle se on aikuisuuden symboli, olinhan juuri saanut ensimmäisen oman vuokrakodin, kun sininen unikkokuosi iski kuin tuhat volttia. Omassa kodissa sain alkaa luomaan niitä visioita sisustuksesta, joita halusin. Kuten kaikessa oppimisessa, alku oli hataraa.

Näin jälkeenpäin mietittynä, mitäpä väliä, että valitsin unikkoa kahvipurkista servettiin ja pyyhkeistä pannulappuihin. Sisustaminen silloin – aivan niin kuin nytkin – on itseilmaisun keino. Halusin näyttää maailmalle (okei, ehkä satunnaisille vieraille ja omalle äidilleni, sillä tämä oli aikaa ennen sosiaalista mediaa), että osaan ja pärjään.

Onhan koko unikkokuosi syntynyt kapinahengestä, sillä se sai alkunsa Maija Isolan työpöydällä sen jälkeen, kun Armi Ratia vuonna 1964 ilmoitti, että Marimekolla ei sitten mitään kukkaprinttejä paineta.

Eipä.

Kun sisustukset isot linjat ovat löytyneet, tekstiilit ovat erinomainen tapa muuttaa kodin ilmettä.

Juuri ennen kuvien ottamista olimme vaihtaneet beigen päällisen sohvaan. Uusi huopa ja tyyny sopivat kokonaisuuteen ja talvisesonkiin hienosti, voisinpa nähdä nämä jo sieluni silmin suomalaisuuden ytimessä kesämökilläkin. Sitä ennen sohvannurkassa luetaan vielä monta kirjaa ja rapistellaan joulunpyhinä suklaakääreitä auki. Villan ja puuvillan sekoitus on materiaalina todella miellyttävä. Kiitos Marimekolle yllätyksestä.

Tänään perjantaina meillä ei vietetä pitkää viikonloppua, vaan palataan arkeeen. Työpäivän jälkeen on luvassa blogityttöjen kanssa pikkujoulutkin. Eiköhän myös meillä startata sen jälkeen myös jouluvalmistelut tämän viikonlopun aikana, ajatuksena on virittää muutama tähti ikkunaan. Ensimmäiset piparkakut ovat vielä leipomatta, matkaltapaluu sotki sen verran perinteitä, että emme eilen päässeet piparipuuhiin. Mutta hei, askel kerrallaan ja ilman kiirettä.

Kiitos myös ihanista vastauksista ja ideoista kauniiseen ja kohtuulliseen jouluun, vielä ehtii mukaan hemmottelupaketin arvontaan.  Mukavaa viikonlopun alkua!

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Henna M 7 joulukuun, 2018 - 6:14 am

Aivan! Minunkin ensimmäiset kodit oli unikkokoteja. Oli kuppia, servettiö, unikkoverhoa keittiössä ja olohuoneessa, ja yhtäaikaa jopa makuuhuoneessa. Nykyäänkin yhdet lempi petivaatteet ovat juurikin unikot! <3

Reply
Kerttu 9 joulukuun, 2018 - 6:34 am

Ai että, ihania aikoja! Ehkäpä joskus on pitänyt vetää överit, jotta löytyy se hyvä kultainen keskitie 😀 Ihanaa joulunodotusta sinne!

Reply
Sanna 9 joulukuun, 2018 - 1:11 pm

Mä olen ollut unikkovastainen aina 😀 Muuten aivan superkaunis tämä sun alusta!! 🙂 Ja sohvakin tosi kaunis tolla pitkällä hupulla.

Reply
Kaisu 16 lokakuun, 2019 - 6:39 pm

Vieläkö sinulla on tämä Marimekon huopa? Onko kestänyt hyvin käyttöä? Itselläni olisi mahdollisesti hankinnassa tämä sama huopa.

Reply
Kerttu 21 lokakuun, 2019 - 6:42 am

Moi Kaisu! On huopa ja tyyny edelleen, ovat olleet paljon käytössä ja yhä ovat priimakunnossa 🙂

Reply

Jätä kommentti