Yksi hullu kevät

by Kerttu

Uskomatonta, enää kaksi työpäivää ja alkaa kesäloma!

Tämä kevät on ollut aika hullu. Ihan liikaa kaikkea, mutta niin makeita juttuja, että en ole halunnut kieltäytyä. Olen niin kiitollinen moneen suuntaan, aviomiehelleni ja esimiehelleni nyt ainakin, että olen saanut tehdä niin joustavasti ja olen ollut kaiken luottamuksen arvoinen. Lupaan, että syksyllä meno rauhoittuu. Lupaan, lupaan, hyvin uskottavasti 😀

Maailma ei taida tulla valmiiksi ennen lomaa, mutta mitäs siitä. Olen tehnyt paljon ja parhaani, vaikka välillä on kyllä lipsunut kovassa vauhdissa. Jonkinlainen välitilinpäätös lienee tarpeen ja uskon, että ajatukset kirkastuvat viimeistään laiturinnokassa kiireettömästi.

Tänä kesänä aion elää hetkessä. Pakata lapset autoon ja ajella extempore uimaan, kylään tai vaikka pienelle hotellilomalle. Lähteä sadekuuron jälkeen lenkille,  unohtaa kännykän yhä useammin ja lukea kirjoja ja lehtiä. Liikkua ja nähdä ystäviä, sillä nämä kaksi ovat olleet eniten retuperällä hullun kevään aikana.

Joskus pitää ihan nipistää itseään; kesä on täällä. Juuri nyt, juuri sellaisena kun sen pitääkin. Älä enää odota, vaan nauti! Siinä on kesäloman suurin tavoite, maaduttaa itsensä hetkeen ja olla kiirehtimättä seuraavaan. Päästä sellaiseen ihanaan ajattomuuden tilaan, jossa on ihan sama onko kello kaksi vai kolme.

Pikkuhiljaa ajatukset kääntyvät myös enemmän ulos kuin sisälle myös sisustamisessa. Makuuhuoneessa ei ole suurempia muutoksia tapahtunut, mutta itsekin hämmästyin miten freesiltä ruskeat sängynrungot näyttävät monen vuoden valkoisen helmalakanan pitämisen jälkeen!  Siis ruskea, jota vielä pari vuotta sitten kavahdin väreistä ehkä eniten, alkaa miellyttää silmää. Mitähän kaikkea tämä tarkoittaa, kun saapuu syksyinen hygge? Mutta sen pohtimisen aika ei todellakaan ei vielä.

Pidän hetkistä, kun joku odotettu juttu on ihan lähellä. Toukokuu, juuri ennen kesää ja nämä viimeiset työpäivät ennen lomaa. Ja se hetki, kun viimein voi laskea kalenterin, laskea tahtia ja priorisoida uudelleen. Katsokaas esimerkiksi mansikoiden syöminen on yksi kesän tärkeimpiä asioita.

Leppoisaa viikonloppua, tätä viimeistä ennen juhannusta. Lähden juhlimaan ystäväni polttareita eli rakkauden kesä 2017, täältä tullaan!

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Veera 18 kesäkuun, 2017 - 1:42 pm Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2017 - 10:04 am

Lämmin kiitos Veera <3

Reply
Jonsku 20 kesäkuun, 2017 - 10:42 am

Kiitos Kerttu kauniista teksteistäsi <3 Ja kuvista myös 🙂
Jotenkin tämä sai ihan herkistymään <3 Osaat kirjoittaa niin kauniisti.
Kesä on todellakin täällä, nyt nautitaan 🙂
Rentouttavaa lomaa ja aurinkoa päiviisi <3

Reply
Laura 1 heinäkuun, 2017 - 11:00 am

Hei pakko kysyä, että mistä tuo ihana taulu on?

Reply

Jätä kommentti