Inspiraatiota juhannussaunaan

by Kerttu

Enää muutama päivä ja on juhannus, ihana kesän juhla. Suomalaiseen tyyliin sitä vietetään usein mökeillä ja rannoilla, tai ainakin saunoen. Olen päässyt pari kertaa jo saunomaan ja uimaan tänä vuonna, eikä juuri mikään ole sen ihanampaa. Kiireettömyys, puukiukaan pehmeät lämmöt ja pulahdus raikkaaseen veteen. Maailman paras endorfiinipuuska, kun oikein tuntee miten veri kiertää ja ajatukset rauhoittuvat.

Kuvassa ylhäällä Balmuirin Capri Waffle towel ja alhaalla Lapuan kankurit -pyyhe, pikkukuvat valmistajien. 

Me emme pääse vielä omalle mökille tänä vuonna saunomaan, mutta luultavasti mökin valmistumisen jälkeen juhannusperinteet on naulattu loppuelämäksi. Kun olin pieni, mummo teki aina saunavastat, ne syntyivät nopeasti ja näppärästi. Lapset saivat aina omat pienemmät vastat. Ihailin erityisesti sitä, kuinka kauniilla koivupunoksella mummo sitoi vastan yhteen. Oman mökin myötä opettelen tekemään vastoja ja tietenkin lapsille pitää tehdä omansa.

Kuvassa ylhäällä Lapuan Kankureiden koivu-kassi ja alhaalla Pislan Earth-saunakiulu, pikkukuvat valmistajien. 

Parhaita mökkituliaisia ovat kotimaiset laatutuotteet, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Kauniita laudeliinoja ja laadukkaita pyyhkeitä on ilo sekä saada että antaa. Mukaan rasiallinen mansikoita, pullollinen kuohuvaa ja hyttysmyrkkyä, niin kesäfiilis on taattu.  Onneksi juhannustunnelman saa luotua myös kaupunkiin ja jos sää ei suosi, niin muistetaan, että kesä on ennenkaikkea mielentila!

Miten siellä vietetään juhannusta, maalla vai kaupungissa? 

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Mmm 20 kesäkuun, 2017 - 9:49 am

Vihta eikä vasta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 kesäkuun, 2017 - 10:03 am

Heh, tämä taitaa olla ikuinen kiista 😀

Reply
Kotiprojekti / Katriina 20 kesäkuun, 2017 - 6:43 pm

Ihania tunnelmia juhannukselta. Meillä myös mummu teki aina saunavihdat sekä aikuisille että lapsille. Ihania muistoja. <3

Reply

Jätä kommentti