Vuoden parhaita sisustushankintoja

by Kerttu

 

Näin vuoden lopussa on mukava ottaa pieni aikamatka siihen, mitä uutta sisustuksessa on tapahtunut vuoden varrella. Osa hankinnoista on pieniä yksityiskohtia, osa taas isompia huonekaluja. Sohva kuuluisi myös tälle listalle, mutta koska se tuli meille vuoden 2016 lopulla, en sitä enää tähän erikseen nostanut.

Yksi sisustuksen pienesine on ollut meillä esillä siitä saakka, kun sen meille tuli. Kyseessä on Marimekon Flower-maljakko, jonka sain osana keväistä stailausyhteistyötä. Katso kaikki kuvat täällä. Maljakko on kaunis myös tyhjillään, mutta parhaimmillaan rentojen kimppujen näyttämönä.

 

Olen ollut todella tyytyväinen sohvapöytämme uuteen ilmeeseen, kun teetin Muotocomilla uudet jalat jo olemassa olleeseen marmorilevyyn. Lue tarina ja katso kaikki kuvat täällä. Uusi sohvapöytä on mittasuhteiltaan täydellinen ja sen ääressä on pelattu lukuisat lautapelit, juotu kahvit ja väkerretty asetelmat.

Keittiön tyhjä seinänpätkä sai täytettä blogiyhteistyön muodossa toteutuneesta Ifolorin kuvakollaasista. Se ilahduttaa minua edelleen joka päivä ja varsinkin näin talvella kesäiset kuvat tuovat energiaa. Katso kaikki kuvat ja tauluvinkit täältä.

Pitkällisten pohdintojen jälkeen olohuone sai uuden maton; VM Carpetin Hattaran. Valkoinen matto mietitytti ja pakko myöntää, että eihän se ihan käytännöllisin väri ole. Lapset eivät ole mattoa sotkeneet, mutta miksi, oi miksi koira oksentaa aina talon ainoalle valkoiselle matolle?! Lisää kuvia (tahrattomasta) mattokaunottaresta täällä.  Arasta väristä huolimatta tykkään matosta ja sen tuntumasta todella paljon. Vielä emme ole mattoa pesseet pesulassa, vaan täsmätahranpoisto on riittänyt.

Sain itse valita äitienpäivälahjan ja toivoin klassikon eli Artekin Seepra-tyynyn. Tykkään siitä tosi paljon ja jollain hassulla tavalla se saa minut tuntemaan tosi aikuiseksi, ehkä siksi että myös äidilläni on ja mummollani oli samanlainen.

Synttärilahjani oli myös täyskymppi täsmälahja, sillä Parolan rottingin klassikkokeinu sopii paikoilleen kuin nakutettu. Siinä on paitsi ihana keinua, se näyttää terassilla uuden sohvan rinnalla kauniilta.

Nettikirppikseltä oston Ikean Vitssjö-hyllyn, joka tuo mukavasti rytmiä olohuoneen ja keittiön väliseen tilaan. Saan sen kyytiin sisustuslehdet ja pienesineitä.

Lasten huoneissa ei ole tänä vuonna tapahtunut isompia muutoksia, mutta ilahduin kovasti, kun jyväskyläinen nuori puuseppä tarjosi meille blogin kautta Skeitti-penkkiäSe on tukeva lisäistun ja hauska leikkialusta, tehty siis käytössä olleesta skeittilaudasta.

Kuvan sievä automatto on sen sijaan kääritty rullalle ja tilalla on lämmin villamatto. Automaton vinyylipinta tuntuu tähän vuodenaikaan liian kylmältä.

Pitkä päiväpeiton etsintäni päättyi, kun sain blogin kautta Balmuirin päiväpeiton. Se on helppo, huoleton, nätti ja käännettävyytensä ansioista monipuolinen. Toinen puoli on pehmeä beessi ja toinen raikas valkoinen. Lisää kuvia täällä.

Loppuvuoden isoin sisustusmuutos on keittiönpöytä. Luovuimme neliöpöydästä ja tilalle ostin blogialella ForMarinin Yhdessä-pöydän. Ensin meille tuli kuvissa näkyvä 140 cm halkaisijalle oleva pöytä, mutta viime viikonloppuna se vaihdettiin 150 senttiseen. Isompi pöytä sopii paremmin tilan mittasuhteisiin ja sen ympärille mahtuu helposti ja mukavasti kahdeksan ihmistä. Seiska-tuolit ovat toki myös rakkautta ensisilmäyksellä.

(Sisustusblogimaailmalle tyypilllisesti osa tuotteista on tullut meille alennuksella tai osana blogiyhteistyötä. Laki velvoittaa bloggaajan mainitsemaan, kun näin on, joten asia on avattu tekstissä.)

Ilo oli huomata, että hankinnoissani vahva painotus oli kotimaisten yritysten tuotteissa.  Innolla jo odotan sisustusvuotta 2018! Samalla haastan muut sisustusbloggaajat listaan vuoden parhaat sisustushankinnat, olisi hauskaa nähdä muidenkin listoja.

Nyt kohti vuoden viimeistä työpäivää.  Jaksaa, jaksaa!

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Chandelierhome 21 joulukuun, 2017 - 10:01 am

Voi miten paljon kaikkia ihanuuksia olet hankkinut kotiisi, erityinen suosikkini tuo keittiönpöytä ❤ tähän haasteeseen on hyvä tarttua. Itse käsittelin sisustuksellisia ja blogiin liittyviä asioita jo hieman blogin puolella, mutta parhaimpia hankintoja en ole eritellyt vielä 🙂

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 21 joulukuun, 2017 - 10:44 am

Olet tehnyt paljon hienoja hankintoja, joista on pitkään iloa.
Sohvan hankinta meilläkin on tässä tulevaisuudessa edessä ja haluan kans sellaisen jota voi muunnella ja nyt tällä hetkellä olen ihastunut noihin kapeisiin käsinojiin, ei vie sitä istuma tilaa. Sohvaa varmaan mietinki pitkään minkälaisen ostan, vaikeampia päätöksiä. Ihanaa joulun aikaa sinne <3

Reply
Eevi 21 joulukuun, 2017 - 5:40 pm

Kiva postaus ja ihania sisustushankintoja! Marimekon Urnasta haaveilen itsekin 🙂
Otan haasteen vastaan ja rustaan joulun jälkeen oman listani blogiin!

Reply
Jenny 21 joulukuun, 2017 - 8:01 pm

Eikös tuo ole Urna eikä Flower -maljakko? Itselläni on se pieni, tietääkseni Flower -maljakko 🙂
Hyvää joulua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 joulukuun, 2017 - 10:11 pm

Urna se on, taidan todella olla loman tarpeessa ? kiitos kun sanoit, korjaan tekstiin.

Reply
Sonja 1 tammikuun, 2018 - 6:17 pm

Ihania hankintoja! Mutta vähän aiheen vierestä kysyisin, millä aineella putsaatte matosta koiran oksut? Meillä kaksi kissaa ja vielä ei ole löytynyt sellaista ainetta, jolla tahrat lähtisi kunnolla, joten ilolla ottaisin kaikki vinkit vastaan näiden tahrojen poistosta. 🙂

Reply

Jätä kommentti