Skandinaavista estetiikkaa – VM Carpet Viita-matto

by Kerttu
Ihanista ihanin matto – VM Carpet Viita
Ihanista ihanin matto – VM Carpet Viita

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet


Meillä on taas tanssittu pientä mattovalssia. Kolme vuotta olohuonesssa ollut VM Carpetin Hattara-matto siirtyi makuuhuoneeseen ja olohuoneessa on kerrassaan ihana Viita-matto, niin ikään VM Carpetilta.

Vaikka valkoista mattoa rakastinkin ja olen edelleen sitä mieltä, että Hattara on yksi ihanimmista, sai se kyllä nyt Viita-matosta kovan kilpailijan.

Upean Viita-maton nukka on laadukasta villa-pellavalankaa. Villa tekee matosta pehmeän ja pellava antaa sille kaunista kiiltoa. Luonnonmateriaalit toimivat kauniisti sisustuksessa ja ovat myös helppohoitoisia, villahan jo itsessään hylkii likaa.

Syksyn tullen kaipaan sisustukseen lämpöä ja kodikasta tunnelmaa. Siksi valitsin mattoon pehmeän beigen sävyksi. Viita-mattoa saa myös harmaana ja valkoisena.

Valinnassa pohdin ajattomuutta ja sitä, että matto löytäisi meiltä aina paikkansa.  Koko on sama kuin edellisessä matossa eli 200 x 300 cm. Tiesitkö, että sen kokoinen matto toimi myös mainiosti parisängyn alla? Tästä lisää vähän myöhemmin omassa postauksessaan.

Valinnassa pohdin ajattomuutta ja sitä, että matto löytäisi meiltä aina paikkansa.

Viita-matossa on liukumaton EVAPOLYTEX®-pohjaus, joka tekee matosta ryhdikkään. Tämä myös pitää maton paikoillaan, eikä tarvitse pelätä että se olisi liukas, vaikka jälkikasvulla on välillä vähän enemmänkin vauhtia.

Tämä pohjausmateriaali soveltuu kaikille lattiamateriaaleille ja lattialämmitteisiinkin tiloihin. Se ei jätä jälkiä lattiaan ja on hajuton ja kierrätettävä eli siis ihan täydellinen valinta.

VM Carpet on täysin kotimainen yritys ja sillä on jo pitkät perinteet, sillä juuret ulottuvat aina vuoteen 1973. Perheyrityksessä on mukana jo seuraava sukupolvi, sillä perustajien viidestä lapsesta kolme on mukana yrityksen toiminnassa.  ”Jokaiseen mattoomme kudotaan inhimillisyyttä, kekseliäisyyttä, aitoutta, elämän iloa ja tulevaisuuden uskoa.”

Tämä Viita-matto on valmistettu alusta loppuun Lappajärvellä.

Minulle sisustajana matoilla on ollut aina suuri merkitys. Kuten monessa muussakin asiassa, laatuun kannattaa panostaa.

Laatu näkyy monessa asiassa; materiaali, huolto ja tietenkin kestävyys kertovat siitä, että euroilleen saa vastinetta. Laadukas matto ei varsinaisesti pääse kulumaan käytössä, joten se on myös pitkäaikainen valinta.

Olohuoneen sisustus tuntuu nyt tasapainoiselta ja sopivan lempeältä.

Maton beige sävy on juuri täydellisen harmoninen, mutta ei taita siniseen tai keltaiseen. Pidän seesteisestä väripaletista, jossa kuitenkin on sävyä. Valkoista huoneessa ei ole kuin Louis Poulsenin jalkavalasin.

Puhdistukseksi riittää imurointi ja tarvittaessa tuuletus. Mahdolliset tahrat poistetaan tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla.

Helppohoitoisuus viehättää ainakin meikäläistä.  Tekstiilit ovat tärkeä osa kodin tunnelmaa, eikä vain siksi, miltä ne näyttävät. Suuri matto tuo akustiikkaa sekä tuntuu paljaan jalan alla ihanalta.

Sisustus on parhaimmillaan silloin, kun se hellii kaikkia aisteja.

Mitä pidät matosta ja sen tuomasta olohuoneeen ilmeestä? 

Upea kukkakimppu Vehkannasta

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Mirja 10 syyskuun, 2020 - 4:53 am

Onpa nätti matto ja sopii teille loistavasti. Tykkään tuosta miten siinä jopa näkyy että materiaalissa on mukana pellavaa. Tästä tuli yksi vaihtoehto uuteen kotiimme jossa tulee olemaan lattialämmitys.

Reply
Kerttu 11 syyskuun, 2020 - 7:17 pm

Kiitos! Tässä matossa tosiaan materiaali pääsee oikeuksiinsa. Kauniin näköinen ja tuntuinen ?

Reply
Mermar 10 syyskuun, 2020 - 11:01 am

VM Carpetin matot ovat kulkeneet mukanani kodista toiseen ja olen ollut erittäin tyytyväinen.
Nyt alkaisi olla aika uusia joitakin, koska olen kyllästynyt neutraaliin värimaailmaan ja tahdon värejä kotiini ainakin joihinkin tekstiileihin. Huonekalut saavat kelvata, mutta matot, koristetyynyt ja muut tekstiilit ajattelin vaihtaa välillä. Hakusessa esim. oranssi, vihreä tai viininpunainen sävymaailma.

Reply
Kerttu 11 syyskuun, 2020 - 7:20 pm

Moikka! Meilläkin on monta VM Carpetin mattoa ja kaikki löysivät paikkansa myös uudesta kodista. Ihana kuulla, että värit ihastuttavat! Minäkin niitä muilla ihastelen, kotona toistaiseksi ainakin mennään näillä harmonisilla sävyillä.

Reply
Mari 11 syyskuun, 2020 - 6:17 pm

Hieno matto, mutta maksaako todella yli tonnin?! Järkyttävää, että joku maksaa matosta tuhat euroa tai pienestä pöytä lampusta usean satasen. Välillä mietin, miten paljon parempi paikka maailma olisi, jos jokainen ajattelisi vähempi osaisi enemmän ja ymmärtäisi, että monellakaan ei Suomessa edes ole juuri nyt ruokaa, kotia tms, saati sitten maailmalla. Ei siihen auta selitykset. Kukin tyylillään, mutta se on surullista.

Reply
Kerttu 11 syyskuun, 2020 - 7:26 pm

Moikka! Matto on toki arvokas hankita, mutta kotimainen työ ja laadukkaat materiaalit maksavat. Sellaisiin panostamalla tekee vastuullisen ostoksen, joka kestää, säilyttää arvonsa sekä tuo työtä ja verotuloja Suomeen. Puhuit, että pitäisi ajatella vähempiosaisia tehdessään hankintoja. Uskon, että nimenomaan kotimaiseen työhön ja laatuun panostaminen tänä aikana kannattaa, jos sellaiseen on mahdollisuus. Meidän uusi matto ei kerro mitään esim. hyväntekeväisyystoimistani, joten sellaisten johtopäätösten tekeminen on mielestäni surullista. Vastuuta voi kantaa hyvin monella tavalla.

Reply
Le 17 syyskuun, 2020 - 7:35 pm

Ostin meille keväöllä saman maton. On ihana. Kaunis ja pehmeä kuin mikä! Meidän edellinen VM-Carpetin matto oli olkkarin lattialla 15 vuotta (siirtyi toiseen huoneeseen). Tälle toivon vöhintään yhtä pitkää ikää.

Pakko tuohon hinta-asiaan sanoa: itse ostin tämän suomalaisen maton esim. siksi, että tukisin hyvinvointia ympärilläni, siksi että muillakin kuin mulla olisi työtä. Näin meidän kaikkien pitäisi mielestäni tehdä. Ei tietysti tarvitse tonneja köyttää, mut jos jotain ostaa, kannattaa miettiä mitä ostaa ja mistä.

Reply
Tiina 30 maaliskuun, 2021 - 5:49 pm

Hei, lähteekö sinulla tästä matosta paljon villahaituvaa? Ostin saman maton ja tuntuu että imuroidessa matosta lähtee tosi paljon haihtuvaa ja sitä kertyy helposti joka paikkaan. Muuten matto on ihana!

Reply
Kerttu 30 maaliskuun, 2021 - 6:23 pm

Moikka! Alkuun lähti, mutta kannattaa vaan jaksaa imuroida, niin haihtuvantulo loppuu. Ei meillä missään vaiheessa kamalasti haihtuvaa irronnut, joskus huomaa että matolla istuessa vaatteisiin lähtee edelleen ihan pientä nukkaa, mutta ei enää juuri mitään 🙂

Reply
Riina 11 helmikuun, 2022 - 6:33 pm

Hei, oliko tämä siis beige sävyltään? Näyttää melkein valkoiselta? Miten on matto on pysynyt kunnossa ja onko helppo pitää puhtaana? ?

Reply

Jätä kommentti