Vinkki taiteenystäville

by Kerttu

Massaketjujen alekoodien vastapainoksi jotain uniikkia ja sympaattista!

Suunnitelmissani on Helsingin reissu ja samalla ajattelin hyödyntää kutsun mennä tutustumaan Helsingin kivipainoon. Se on yhteisö ja työtila, jossa kuvataiteilijat ja graafikot toteuttavat projektejaan.  Nyt on menossa muuttomyynti, sillä osoite vaihtuu Vallilan taiteilijatalosta Kalasatamaan. Minusta on tosi kiva tehdä silloin tällöin taidehankintoja. Tällä hetkellä erilaiset printit ovat sisustuksessa pinnalla, mutta suosittelen kyllä katselemaan myös uniikkia taidetta ja nämä erilaiset taidemyyntitempaukset ovat hyvä tapa saada kotiin jotain ainutlaatuista vähän edullisemmin. Taidegrafiikka on hintatasoltaan maltillista ja parasta on, että arvo säilyy tai parhaassa tapauksessa nousee.

IMG_0464

Kutsussani kävi ilmi, että tällä hetkellä esillä on paljon kivilitografiaa, joka on vanha taidegrafiikan menetelmä, joka mahdollistaa maalauksellisen jäljen ja antaa teokselle intensiteettiä ja läpikuultavuutta. Taide on tietysti parasta paikan päällä, mutta Kivipainolla on myös nettigalleria- ja kauppa, jossa voi tauluja ihailla ja ostaa. Löytöjä voi tehdä osoitteessa https://holvi.com/shop/aloise/.

Jos innostut hankkimaan taidetta itsellesi tai vaikkapa joululahjaksi, sain lukijoille alekoodin! Näppäile tilaukseesi koodi moko30612, niin saat 30 euron alennuksen jo valmiiksi edullisista hinnoista.  Koodi toimii viidelle ensimmäiselle ja maksimissaan viikon ajan. Olisiko tässä ideaa vaikka sisarusten kesken kimppajoululahjaan vanhemmille tai muile sellaisille, joilla on jo kaikkea. Paitsi tarpeeksi uniikkia taidetta 🙂

Screen Shot 2015-11-28 at 09.20.53Muuttomyynti on Vallilassa osoitteessa Nokiantie 2-4 C, sinne vain katselemaan! Tuo ylin kuva on muuten Jyväskylästä Galleria Beckeriltä, mutta otan kyllä kameran matkaani kun pääsen Helsingin kivipainoon paikan päälle. Taideostoksille kannattaa suunnata Oscar Wilden ajatuksin:

”Minulla on mitä yksinkertaisin maku: tyydyn aina parhaaseen.”

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti