Viherkasveilla kodikkuutta

by Kerttu
Vihekasveilla kodikkuutta

Tuulen ja lumentuivertamat moikat!

Kopkop, onko vielä ruudun takana ketään? Täällä sitä ollaan hyvissä voimissa ja arjen vahvassa virrassa. Monena iltana olen ajatellut, että olisi ihanaa avata blogi ja kirjoittaa, mutta lasten mentyä nukkumaan sitä itsekin on jo ihan sippi ja poikki. Niinpä tyydyn pikaiseen instakierrokseen ja mietin, että huomenna uusi päivä. Onneksi on sunnuntait, jossa tunteja tuntuu olevan hieman enemmän tai ainakin aika kohtelee hieman lempeämmin.

Vihekasveilla kodikkuutta

Olohuoneemme on kaivannut kahta veetä:  viherkasveja ja verhoja.  Olen pohtinut, että vaaleat kevyet verhot voisivat paitsi parantaa akustiikkaa, myös pehmentää tunnelmaa. Mutta ei tässä passaa hosua, yksi asia kerrallaan.

Jos olette nähneet sitä ”sisustusideasta toimeen”-Kerttua, niin käskekää tännepäin. Sellainen jahkailija minusta on tullut. Toisaalta sisustushommien kanssa on hiljaista, koska pohdimme tässä isoja linjoja enemmänkin ja silloin ei ole intoa päivittää sohvatyynyjä tai vaihdella toimivia järjestyksiä.

Kuvat on otettu jo muutama viikko sitten instayhteistyötä varten, mutta jaan näitä mielelläni täälläkin. Meillä  ei ole vielä verhoja, mutta sentään  viherkasveja!

Vaikka tiesin viherkasvien tuovan kotoisuutta, tuli kasvien tuoma tunnelma hieman yllätyksenä. Isossa ruukussa on lyyraviikuna, joka on ehdoton suosikkini.  Se pitää auringosta, mutta suoraa auringonvaloa tulee kuitenkin välttää, joten kun kevätaurinko alkaa paistaa enemmän, niin paikkaa saattaa joutua muuttamaan.

Lyyraviikuna on minulle varsin sopiva kasvi, sillä se pitää kastelusta, mutta mullan voi antaa kuivahtaa kastelukertojen välissä. Voitte uskoa, että näin tapahtuu, halusimme sitä ei emme. Ruukku on Plantagenin ja virallisesti ulkomallistoa. Tarkkana saa olla, sillä aluslautaselle ei luvata 100 % pitävyyttä ja siksi se pitää varmasti jossain vaiheessa vaihtaa. Kauneus ei saa mennä käytännöllisyyden edelle, kalanruotoparketti ja Viita-matto ovat liian arvokkaita pilattavaksi.

Viirivehka sai siirtyä Artekin penkiltä korkeammalle senkin päälle, koska se sisältää aineita, jotka ärsyttävät nieltyinä. Koiranpentumme ei ole ollut viherkasveista kiinnostunut, mutta parempi ottaa varman päälle.

Päädyin tähän kasviin, koska lehdistä haihtuu runsaasti kosteutta ilmaan, mikä tekee viirivehkasta  tehokkaan ilmankostuttimen. On arvioitu, että keskikokoinen viirivehka voi kosteuttaa jopa 10 neliömetrin kokoisen huonealan, joten ei pidä aliarvioida kasvien hyvää tekevää voimaa. Ei ehkä erikseen tarvitse mainita, että se on helppohoitoinen.

Näiden kasvien ostamisen jälkeen tytär sai kunnon viherkasvi-innostuksen ja ostimme vielä monta kasvia lisää, suurimman osan hänen huoneeseensa. Osalla niistä on jopa nimet ja niitä hoidetaan säntillisesti. Jospa tytöstä polvi paranee, mitä tulee viherpeukaluuteen.

Nyt sitte vain lempeää puhetta paitsi itselle, myös näille viherkasveille.  Ja hoitovinkkejä saa antaa! Entäs mitä mieltä olette verhoideasta, sopisiko olkkariin?

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Meeri 2 helmikuun, 2022 - 10:04 am

Ovatpa nättejä, erityisesti lyyraviikuna! Kokeneemmilta viherkasviharrastajilta olen oppinut, että liikaa valoa ei viherkasvit voi Suomessa saada, edes ison ikkunan äärellä kesällä. Talvella niille olisi hyvä tarjoilla lisävaloa, siinä sitä sitten onkin sisustuksen kanssa sovittelemista 🙂 Mutta lyyraviikuna varmaan viihtyy ihan hyvin ikkunan äärellä kesänkin, luonnossahan se kasvaa puuna auringosta nauttien.

Reply
Kerttu 5 helmikuun, 2022 - 6:26 pm

Moikka Meeri! Tosi hyvä pointti ja kiva jos Lyyraviikuna pärjää tuossa ikkunan alla. Valoa tarvitaan ?

Reply
Seija 5 helmikuun, 2022 - 6:13 pm

Hei!
Hienot viherkasvit. Mistä olet hankkinut ruukut?

Reply
Kerttu 5 helmikuun, 2022 - 6:25 pm

Moikka! Ruukut ovat myös Plantagenista?

Reply
Mari Honkala 25 helmikuun, 2022 - 12:05 pm

Ihana tuo kop, kop aloitus! ? Kyllä täällä ollaan. Tykkään enemmän blogi postausten lukemisesta kuin instajutuista, blogipostauksissa on kuitenkin aina enemmän ajatusta, eli syvyyttä.

Verhot sopisivat ja toisivat lisää tunnelmaa, pehmentäisivät tilaa. Jotkut maanläheisen väriset utuiset tai kevyet läpkuultavat.

Reply

Jätä kommentti