Valoa pimeyteen – apua kaamokseen

by Kerttu
Valoa pimeyteen – apua kaamokseen

Kaupallinen yhteistyö: Ellos 

Marraskuu alkaa pian. Se on minulle vuoden haastavin kuukausi, koska luonnonvalon määrä romahtaa. Vuosi vuodelta osaan jo valmistautua paremmin pimeään aikaan, ennen kaikkea henkisesti. Helpotti, että ymmärsin marraskuisen fiiliksen aiheutuvan psykofyysinen kokonaisuudesta, johon pikkuisen pystyy vaikuttamaan ja pikkuisen ei. Selitän hieman.

Postauksen kuvissa on suosikkivalaisimiani Ellokselta, jonne on tullut paljon kauniita valaisinuutuuksia.
Postauksen lopusta löydät alekoodin!

Pöytävalaisin Finn

Ensinnäkin: on biologiaa, että osaa ihmisistä kaamoksessa väsyttää. Vähäinen valon saanti valveilla ollessa lyhentää syvän, palauttavan unen jaksoja ja sen aiheuttaa myös kaamosalakuloa ja jopa kaamosmasennusta. Silmien verkkokalvoilla oleva reseptori vaikuttaa uni- ja stressihormonien, melatoniinin ja kortisonin tuotantoon. Helpottaa siis, että osa pimeän ajan väsymisestä on ”vain” hormonaalista ja ohimenevää.

Oxford seinävalaisin

Onneksi on keinoja lisätä hyvinvointia myös marraskuussa. Yksi viisaus on, että ihmisen pitäisi elää luonnon mukaan, joka ymmärtää antaa periksi ja kasvattaa voimia seuraavaa kasvukautta varten. Aina ei tarvitse olla reipas ja energinen. Kaamos antaa luvan käpertyä kotiin, nauttia kotoilusta ja hidastaa tahtia.

Esaias pöytävalaisin

Hidastamisessa on puolensa. Hämärässä ei näy jokainen tahra ja sotku. Villasukat tuntuvat ihanalta jalassa ja telkkarin tarjonta on parhaimmillaan. Voi heittäytyä hyvillä mielin tarinoiden maailmaan kirjoissa ja äänikirjoissa ja matkustaa mielikuvissaan vaikka trooppiseen viidakkoon.

Brian Opal pöytävalaisin

Joko teillä on viritetty kausivalot? Niiden vaikutusta henkiseen hyvinvointiin ei voi kiistää, tarvitsemme valopilkkuja pimeään. Koti saa olla kuin majakka, jota kohti on turvallista tulla.

Kausivaloissa suosin kirkasta valonsävyä, erilaiset värit tuovat enemmän levottomuutta. Erilaiset valonauhat ja kyntteliköt tuovat ihanaa tunnelmaa kotiin ja mahdollistavat myös useiden pienten valolähteiden käytön ja yhdistelyn.

Glory kynttelikkö

Kynttelikkö lipaston päälle ja herkkä valokranssi ikkunaan. Kauneimmat koristeet ovat usein yksinkertaisimpia. Muuton jälkeen vielä tietyt valaisimet etsivät paikkaansa ja uskon, että jonkun uuden kausivalon tilaan Ellokselta. Ehkäpä juuri tämän modernin kynttelikön, joka varmasti kestää ajan hammasta.

Koristerengas Ella

Kodin valaistuksen merkitys korostuu marraskuussa. Tarvitsemme monenlaisia valonlähteitä korvaamaan luonnonvalon puutetta. Kirkasvalolamppu huijaa aivoja ja antaa niille samantyyppisiä signaaleja kuin aurinko. Hyvä valaistus pitää sisällään tehokasta yleisvaloa ja sopivaa tunnelmavaloa. Valaisinta valitessa kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, millaisia varjoja tulee, vai pääseekö valo kulkemaan vapaasti.

Aidan kattovalaisin – Florean-kattovalaisin

Marraskuusta selviäminen – tai siitä jopa pikkuisen nauttiminen – vaatii siis hyvää valaistusta, mutta myös itsetutkistelua omasta jaksamisesta. Hyvät rutiinit auttavat ja juuri koskaan ei kaduta, kun tulee ulkoilulta kotiin,  vaikka pienen lenkin olisi tehnyt pimeässä. Sen mukavampaa on tulla lämpimään kotiin ja laittaa valot päälle.

Aristotelekin sen jo tiesi: ”pimeimmissäkin hetkissä meidän on keskityttävä siihen, että näemme valoa. Niin henkisesti kuin ihan konkreettisestikin.


ALEKOODI: Näppäile tilaukseesi koodi 403455, niin saat tilauksesi kalleimmasta nornaalihintaisesta tuotteesta 30 % alennuksen (ei koske huonekaluja). Ostoksille TÄSTÄ. Koodi on voimassa 31.10.2019 saakka.


 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Pirjo Virtanen 21 lokakuun, 2019 - 7:02 am

Koin aivan ahaa elämyksen kun näin valaisimen (paperi/pahvi)? Aristoteleen tekstin vieressä, sopisi meille täydellisesti ja paikkakin on valmiina MUTTA mistä ihmeestä sen voisin tilata/ostaa ? etukäteen kiittäen ?

Reply
Kerttu 21 lokakuun, 2019 - 7:41 am Reply
Merja 25 lokakuun, 2019 - 12:52 pm

Kyselit apuja Oy;n nimen suhteen. Olisi kiva jos laittaisit suomalaisen nimen;
Modernistikodikas Oy / Modernisti Kodikas Oy
Kerttu & elämä Oy / Kerttu ja elämä Oy
Kerttuli Oy

Reply
Elina 25 lokakuun, 2019 - 6:00 pm

Mistä olet hankkinut edellisessä postauksessa näkyvän yöpöydän valaisimen? Juuri tuollainen on ollut etsinnässä!

Reply
Kerttu 26 lokakuun, 2019 - 8:09 am Reply

Jätä kommentti