Parvi ja sen lasikaide

by Kerttu
Parvella

Miltä näyttää meidän kesämökkimme parvella?

Kun mökkiä suunniteltiin, oli yksi toive saada sinne parvi. Suhteellisen napakat neliöt vaativat myös kuutioiden hyötykäyttöä. Mökkimme neliömäärän on 54 ja parvella on lisätilaa 21 neliötä. Tämä ei ole täyskorkeaa tilaa, joten sitä ei lasketa asuinneliöihin mukaan.

Parven sisustus on vielä kesken. Nyt siellä on runkopatjasänky, joka on tarjonnut lisämajoitustilaa ja päivisin rauhallisen lukupaikan. Kesäaikaan parvi oli lasten valtakuntaa, jonne levitettiin leikit ja lautapelit.

Suhteellisen napakat neliöt vaativat myös kuutioiden hyötykäyttöä.

Yksi pohdintaa aiheuttanut seikka oli se, millainen kaide parvelle laitetaan. Vaihtoehtoja oli kolme: puuta, lasia tai metallia. Puu olisi ollut edullisin. Kaidetta pohtiessa oli se tyypillinen hetki rakennusprojektissa: budjetti alkoi paukkua.

Kaide on elementti, joka myös määrittelee sisustuksen tunnelmaa alakerrassa.  Kun sen kerran paikoilleen asentaa, en usko että sitä koskaan vaihdetaan. Siksi päätimme luottaa ensimmäiseen visuaaliseen intuiitioon.  Lasinen kaide antaa valon kulkea kerrosten välillä. Se on sopivan siro ja kevyt ja luo lisää tilantuntua.  Ja kun sen ensikerran näin paikoillaan, ei valinta olisi voinut olla mikään muu!

Kaide tilattiin kotimaiselta perheyritykseltä, Lasilinkiltä. Valitsimme optiwhite-lasin, joka ei tavallisen lasin tapaan viherrä. Koska lasirakentaminen ei varsinaisesti kuulu vahvuusalueisiini, olen todella kiitollinen Lasilinkin asiantuntevasta palvelusta ja avusta kaiteen suunnittelussa.

Alakerrassa lasi  keventää tilan tunnelmaa ja kokonaisuus on tasapainossa mustien ikkunankarmien kanssa. Huh, miten olen iloinen, että mökki saatiin tänä vuonna valmiiksi ja ensi keväänä on ihan erilaista aloittaa mökkeily.

Ensi kesänä suunnittelemme sisustusta ja säilytystilaa parvelle. Näin syksyllä parvi on muuten hyvä nukkumispaikka, koska lämpö nousee sinne mukavasti. Haaveilen vielä mökkiöistä ja pimeistä, tunnelmallisista illoista. Ei millään malttaisi laittaa mökkikesää pakettiin.

Kaikki mökkijutut muuten löydät klikkaamalla “mökkeily”-kategoriaa.

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Merja lokakuu 25, 2019 - 1:52 pm

Lasikaide näyttää todella hyvältä parvella, joka on aivan ihana lisä mökkineliöihin.
Hieman hirvittää portaiden aloituskohta ylhäällä, jääkö siihen “putoamisaukko” vai valehteleeko kuva?

Reply
Kerttu lokakuu 26, 2019 - 8:13 am

Moikka! Oletpas tarkkasilmäinen 🙂 Kaiteen asentaja on siirtänyt tuloaa jo ties kuinka kauan, seuraava sovittu aika on maanantaina- saapa nähdä josko saadaan silloin kaide paikoilleen. Olisihan se turvallisuuden kannalta aivan ehdoton ja nyt on vaatinyt tiukkaa vahtimista parven käyttö pienempien lasten osalta.

Reply
Merja lokakuu 26, 2019 - 10:48 am

Hei, joku iso ruukku, laatikko tai puupölli voisi käydä väliaikaisesta esteestä. Vahvan köydenkin voisi virittää, meillä on sellaista mökillä terassin ja laiturin kaiteena.

Reply
Miia heinäkuu 5, 2020 - 10:32 am

Mistä noi ihanat portaat on hankittu? 😍

Reply
Miia heinäkuu 5, 2020 - 10:34 am

Osaatko yhtään sanoa paljon kaide ja portaat tulivat maksamaan? Meillä tulossa samanlainen projekti niin siksi kyselen. Noi portaat on aivan ihanat, mistä ne on? 😍😍

Reply

Jätä kommentti