Valoa eloon ja talviterassille

by Kerttu

Kiitoksia innostavasta keskustelusta taidepostaukseen! Tästä teemasta voisi ammentaa paljonkin näkökulmia blogiin ja tiedättekö, olisi aika hienoa nostaa esille nuoria taiteilijoita ja muita mielenkiintoisia taiteilijapersoonia. Missioni voisi olla kynnyksen madaltaminen taiteeseen, tehdä siitä omalla tavallani kansanomaisempaa ja helposti lähetyttävämpää. Löytää ehkä edullisia tapoja hankkia taidetta omaan kotiin. Miltä kuulostaisi?

valoa-1

valoa-1-7

Täällä on ollut vähän viikonlopun jälkiväsymystä ja flunssakin meinaa sinnikkäästi saapua vieraakseni. Paukkupakkasista sääherra ottikin sitten suoran leikkauksen loskakeleihin, huumorintajuinen veikko! Ei tässä haittaisi muutama päivä ihan perustalvea ennen kuin siirrytään kevääseen.

valoa-1-2

valoa-1-3

Meidän 10 kuukautta vanha poika on alkanut perheen sisustuspäälliköksi. Tämä tarkoittaa, että alle metrin korkeudelle ei voi juuri laittaa mitään! Vauva- ja taaperoperheistä tuttua mimimalismia siis saa harrastaa oikein urakalla 😉 Toisaalta sitä itsekin alkaa nähdä tavaroiden merkityksen ihan uudella tavalla; Everyday designin tarjoiluvaunu on mitä mainioin kävelykärry ja marmoripöytä hauska maja. Olenkin tässä miettinyt, että keittiönlaatikoiden sisältöä kannattaisi karsia ja siinäkin vauva auttaa levittämällä sisällön tasaisesti ympäri huonetta.

valoa-1-4

valoa-1-5

Ainoa paikka minne tämä alle metrin mittainen sisustuspäällikön valta ei yllä, on terassi. Siksi onkin kiva laittaa sinne kynttilöitä valaisemaan harmaita päiviä. Lykkäsin Iittalan harmaan nappulan korkeaan lyhtyyn, välillä kun tuntuu että peruskynttilä hukkuu tuonne 60 senttiä korkean lyhdyn pohjalle.

valoa-1-6

valoa-1-8

Jaahas, sisustuspäällikköni vaatii akuuttia palaveria. Tässä kirjoittaessani tätä postausta hän on leikkinyt isänsä kanssa ja kulkenut  nojaten pitkin olohuoneen ja keittiön ikkunoita hengittäen ruutuun höyryä ja sitten pienillä tahmatassuilla hangannut vesihöyryn ikkunaan. Tässähän olikin to do -listalla ikkunanpesu, ou nou!

Mukavaa päivää!

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Heli 28 tammikuun, 2016 - 11:05 am

Itse totesin miehelleni, että tämä minimalistinen sisustustyyli helpottaa pölyjen pyyhkimistä 😉 meilläkin on päädytty minimalisimiin samasta syystä kuin teilläkin. Kaikki näyttää pienen silmissä niin mielenkiintoiselta 🙂

Reply
Hanna / skandilinjalla 28 tammikuun, 2016 - 1:23 pm

Heh, minä kirjoittelin juuri eilen lähes samasta asiasta eli siitä, kuinka vauvan tulo taloon muuttaa sisustusintoilijan kotia 🙂 Meillä nimittäin lähes samanikäinen kuopus kuin teillä! Käy kurkkaamassa jos ehdit: http://www.stoori.fi/skandilinjalla/43863/

Reply
Amaalia 28 tammikuun, 2016 - 10:25 pm

Pelkistetty linja on täälläkin tuttu :D. Meidän 1 v. 3 kk kiipeileekin jo joka paikkaan, joten täytyy todella pitää huolta tavaroista :). No tuleepa vietyä kaikki aina omille paikoilleen. Mitään laatikonsulkijoita tms en ole hankkinut, vaan olen siirtänyt ns. vaaralliset tavarat pois ja kieltämällä yritän saada pojan oppimaan, mihin hän saa koskea. Toki olisi HIEMAN säästänyt hermoja, kun olisi keittiöön sellaiset hankkinut…

Reply
Sirpa 28 tammikuun, 2016 - 11:13 pm

Kaunis on teidän talvinen terassi 🙂 Onko muuten terassillanne jokin lämmityssysteemi, kun pystyt pitämään sohvaa ja tekstiilejä siellä talvella? Meillä on mökillä myös Lumonin lasitus terassilla, mutta siirrän sohvan, ym. lämpimään varastoon talveksi. Lämpötila ja kosteusvaihtelut kun ovat niin suuret.

Reply
Teljänneito Jessica 29 tammikuun, 2016 - 9:03 am

Upean näköinen talviterassi! Voin kertoa, että meidän parveke(joka vitsillä kutsutaan Albertin Vattuniemen yksiöksi kun se rakastaa hengata siellä) on melko sotkuinen ja kuolainen 😉 Kiitos muuten avusta siivouspalvelun pohtimisessa! Meille on tänään tulossa siivooja ja hiukan meinaa jännittää. Luonnostelen tässä postausta ajatuksista siivouspalvelusta, sillä se on mielestäni asia, jota tulisi enemmän nostaa esiin mediassa 🙂 Ihanaa viikonloppua sinne!

Reply
Raili 30 tammikuun, 2016 - 2:51 pm

Hei Kerttu
Taideaiheet kiinnostavat kyllä. Nykyään on se hyvä puoli, että monilla taiteilijoilla on hyvät nettisivut, joilla voi tutustua tuotantoon, hintatasoon ja missä ko. taiteilijan näyttelyitä on.
Kaunis terassi teillä ja jos talvellakin voi pitää sen sisustettuna, on sisältä kivaa katseltavaa,
vaikka ei niin tarkenisikaan siellä istuskella.

Reply
mapsi 6 helmikuun, 2016 - 9:42 pm

Ihana tuo terassi! Onko teillä divaani siinä? Muistatko, minkä kokoinen, tai pituinen se on? Meille tuli viime viikolla Lumonin lasit pikkuruiselle terassille (Mitat vain 1,50×3,5m) ja se vähän rajoittaa hankittavien huonekalujen kokoa. Divaani voisi olla ratkaisu pöydän kanssa.
ENtä tuo kiva pieni valkoinen tarjotin?

Reply

Jätä kommentti