Uuden kodin ruokailutila

by Kerttu
Uuden kodin ruokailutila

Voi rakas, keskeneräinen kotini. Siinä, missä ennen päivitettiin blogiin suunnilleen jokainen keittiöpyyhkeen vaihto, nyt pitäisi olla jotenkin niin valmista ja innovatiivista. Ja höpsis! Itsekin tajusin, että mitä tässä alan kotikuvia panttaamaan kun ei ole valmista. Ainakin itse ajattelen, että on mielenkiintoista nähdä tilojen rakentuvan pikkuhiljaa ja sisustuksen kerrostuvan ajan myötä. Hittejä ja huteja oman kodin laittamisen matkalta.

Niinpä niitä kotikuvia on sitten tulossa, sellaisena kun meillä tällä hetkellä on.

Meillä on ensi kerran vuosikymmeneen suorakaiteen muotoinen ruokapöytä. Vanhassa kodissa ensin keittiössä oli iso neliöpöytä ja sen jälkeen pyöreä, joten tämä malli tuntuun raikkaalta vaihtelulta. Monissa sisustusvalinnoissa pyrin nyt entistä hanakammin klassisuuteen.

Kuvien pöytä on meillä vain lainassa, kunnes tilaamani Gazzdan Fahn-pöytä saapuu Vepsäläiselle. Se on samankokoinen eli pituudeltaan 200 cm, mutta muotokieli on hieman kevyempi. Odotan innolla, miltä pöytä näyttää paikoillaan.

Tuolit ovat vanhasta kodista; yhden Seiska-tuolin vain ostin lisää, jotta saimme niitä yhteensä neljä. Y-tuoli näyttää kauniilta pöydän päässä. Toivoisin näiden tuolien olevan aikaa ja kulutusta kestäviä klassikoita, niitä koko elämän huonekaluja.

Tajusin myös hauska yksityiskohdan, joka ilahduttaa minua sisustuksessa. En ole vielä koskaan (lapsuudenkotia lukuunottamatta) asunut kodissa, jossa ruokapöydän takana on ehjä seinä. Siis ei saareketta tai ikkunaa, vaan pelkästään seinä. Tämä näky on rauhoittava ja saa myös kattaukset usein kauniimmin esille.

Myös vanhasta kodista uuteen keittiöön siirtyi Louis Poulsenin PH5-valaisin. Sen yksinkertainen muotoilu sopii myös uuden kodin tyyliin ja mittasuhteisiin. Ruokailutilaa dominoivatkin tanskalaiset designklassikot niin valaisimen kuin tuolienkin muodossa.

Ruokailutilaa dominoi tanskalaiset designklassikot niin valaisimen kuin tuolienkin muodossa.

Kuvassa pilkistää myös ranskalainen parveke, josta voi tuulettaa sekä murusia että pääkoppaa. Simppeli idea, mutta tuo olohuone-keittiöömme käytännöllisen ja hauskan yksityiskohdan.

Nämä kuvat otin sunnuntaina, jolloin sateli vettä ja maisema muuttui kuin utuiseksi vesivärimaalaukseksi. Tämä taulu jaksaa ilahduttaa joka ikinen päivä ja erityisesti ilta, jolloin seuraamme kun aurinko painuu metsän taa.

Annetaan kodin ja sisustuksen rakentua pikkuhiljaa. Yhtään taulua ei ole vielä seinällä, sillä haluan rauhassa katsella niille juuri oikeita paikkoja. Sillä tiedättehän, uuden kodin neitseelliset seinät ovat hetken vaalimisen arvoiset. Ekat reiät ja kolhut tuntuvat aina pahimmalta, kunnes niihin pian tottuu ja muistaa, että koti on elämää varten, eikä toisinpäin.

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Päivi 18 syyskuun, 2019 - 4:26 pm

Kiinnostavinta on seurata kodin valmistumista pikkuhiljaa. Harva pystynee heti muuton jälkeen tekemään kaikkea valmiiksi, jos vähänkään haluaa tutustua uuden kodin sieluun.

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:28 pm

Moikka! Se on totta ja usein kodin muotoutumiseen menee pitkäkin aika. Yritän dokumentoida vaiheita blogiin ? Iloa viikonloppuun!

Reply
Anna 18 syyskuun, 2019 - 4:46 pm

Heinä-elokuun auringonlaskut, kun taivaanranta on aivan punaisena, oli aivan mielettömiä tässä maisemassa tänä kesänä. Mekin ensimmäistä kesää niistä tässä samalla kadulla nautimme ja se on ehdottomasti kotimme parasta antia ♥ Onnea uudelle kodille!

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:28 pm

Heippa sinne naapuriin ja kiitos! Maisema varmasti ihastuttaa meitä kaikkia tällä tiellä asuvia. Moikkaa, jos nähdään ulkosalla ??

Reply
Kotimetsänvierellä | Meiju 18 syyskuun, 2019 - 4:47 pm

Voi miten ihana keittiö, innolla jään odottamaan lisää. ? toi maisemaikkuna on kyllä myös!

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:26 pm

Kiitos Meiju! Jospa taas viikonloppuna ehdin kaivaa kameran kaapista ??

Reply
Satu 18 syyskuun, 2019 - 5:02 pm

Näyttää tosi kauniilta! Maisemataulu on upea (en enää itsekään osaisi olla ilman) ja ruokailuryhmä kaunis kokonaisuus tällä väliaikaisellakin pöydällä.

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:26 pm

Kiitos Satu! Metsä on kyllä rauhoittava näky. Jos alkaa kodin sotkut haittaamaan, niin katse vaan horisonttiin ?

Reply
Pauliina 19 syyskuun, 2019 - 3:19 pm

Kiitos kuvista, erityisesti sen vuoksi, että koti niin ihanan uutukainen teillä ja saa/pitää nimenomaan rakentua rauhassa. En voinut olla googlaamatta tulevan pöytänne kuvia – aivan ihana muotokieli ja jalkojen kiinnityskohdat, pinta vaikuttaa samettiselta, tosi kaunis pöytä!

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:25 pm

Heippa! Kiitos ajatuksiastasi? Tässä on pieni urakkaväsymys päällä, joten annan ajatuksille aikaa kehittyä. Ensin hoidetaan kuntoon käytännöllisyyteen ja arkeen vaikuttavat sisustusasiat, järjestystä ja säilytystiloja pitää vielä vähän viilata.

Uusi pöytä on kyllä todella kaunis, toivottavasti sopii meille niin kun toivon. ☺️

Reply
R 20 syyskuun, 2019 - 8:06 am

Keittiöpostausta odotellessa. 🙂

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:22 pm

Hei! Täytyypä laittaa työnalle ?

Reply
Rilla 20 syyskuun, 2019 - 12:52 pm

Toivoisin sisustusbloggaajien kiinnittävän enemmän huomiota kestävään elämäntapaan. Muistaakseni vanhan kotinne pyöreä pöytä oli varsin uusi, miksi siis jälleen uusi? Bloggaajien vaikutus lukijoiden kulutustottumuksiin voi olla hyvin merkittävä. Kaunis ruokaryhmä tuo toki on!

Reply
Kerttu 20 syyskuun, 2019 - 2:22 pm

Hei!

Pyöreä pöytä oli aivan liian suuri tähän kotiin, siksi piti vaihtaa. Vanha pöytä sai jäädä entiseen kotiin paikalleen uusien asukkaiden iloksi 🙂

Reply

Jätä kommentti