Unelmien lattia – ei tuurilla, vaan testaamalla

by Kerttu
Unelmien lattia – ei tuurilla, vaan testaamalla

kaupallinen yhteistyö: Karitma-lattiat


Unelmien lattia – ei tuurilla, vaan testaamalla

Lattialla on todella merkitystä kodin tunnelmassa, mutta myös arjen käytännöllisyydessä. Kun rakensimme edellistä taloamme, yksi isoin ratkottava asia oli lattia; materiaa, väri ja sen tuntu.  Oli äärimmäisen vaikeaa miettiä, miltä se pieni mallipala näyttäisi isona lattiapintana.  Rakentamisessa ja remontissa on aina sata asiaa päätettävänä ja siksi jokainen työkalu, jolla omaa unelmaa voi helposti visualisoida, on erinomainen apu.

Karitma-lattioilta oltiin minuun yhteydessä ja kysyttiin, haluaisinko kertoa blogini lukijoille heidän Lattiastudio-työkalustaan.  Koska tiedän monen rakentajan ja remontoijan pohtivan näitä, niin lähdin innolla testaamaan.

Pikaisella testillä huomasin työkalun olevan supersimppeli. Lataat valmiin valokuvan tai otat kuvan puhelimella kuvan haluamastasi tilasta ja sen jälkeen voit klikkailla tilaan erilaisia lattioita.  Huonekalujen ääriviivat saattavat hieman hämärtyä, mutta se ei haittaa kokonaisuuden hahmottamisessa. Myös kuvakulmalla saattaa olla vaikusta lopputulokseen, kannattaa testata muutamaa erilaista kuvakulmaa.

Tässä pari esimerkkiä siitä, miltä meidän ruokailutila näyttäisi erilaisella lattiavalinnalla:

Vaaleanruskea laminaatti 

Edellisessä kodissa päädyimme laminaattilattiaan. Se on  on kestävä ja helppohoitoinen ja meillä aikakin päätöstä siivitti myös budjettisyyt.  Laminaatin pinta on erittäin kovaa alumiinioksidilla vahvistettua melamiinia ja sen ansiosta se naarmuuntuu vinyyli- ja parkettilattioita vähemmän.

Harmaa vinyylikorkki

Vinyylikorkki on suosittu ja koko ajan nousussa oleva lattiamateriaali. Sen puolesta puhuu erinomainen akustiikka ja helppous. Vinyylikorkki on kestävää, se tuntuu jalan alla lämpimältä ja sietää myös kosteutta. Kaikki Karitman edustamat Concept Floor Ecoline- vinyylikorkit valmistetaan Sveitsissä.

Vaaleanharmaa / valkoinen vinyylikorkki: 

Tumma vinyylilankku 

Vinyylilankut ja -laatat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja lattiamateriaaleja ja suosio on noussut nopeasti viime vuosina vaihtoehtojen lisäännyttyä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että eri tuotteissa on merkittäviä eroja ominaisuuksissa, joten laaduntarkkailuun kannattaa panostaa.  Vinyylilankku on vedenkestävää ja siksi huoletonta, materiaalilla on myös hyvä akustiikka ja se on helppo asennettava.

 

Työkalu auttaa hahmottamaan tilaa erilaisilla lattiavalinnoilla, mutta kun löytää omat suosikkinsa, kannattaa niistä tilata mallipalat. Tietokoneella värisävyt eivät ole koskaan täysin samanlaisia kuin luonnossa. Karitman verkkosivuilta mallipalojen tilaus onnistuu helposti.

Lattia on muuten yksi niitä kodin elementtejä, joiden vaihtaminen on valtava urakka. Siksi valinta kannattaa tehdä huolella. Tähän kotiin muuttessa ajatukseni lattiavalinnasta oli selkeä ja olen ollut valintaan tosi tyytyväinen.

Jos siellä on lattiapohdinnat käynnissä, niin kokeilepa Karitman työkalua. Toivottavasti  se auttaa hahmottamaan erilaisia vaihtoehtoja, sillä usein unelmien lattia ei löydy tuurilla, vaan testaamalla.

Saatat pitää myös

1 Kommentti

ViLa 19 maaliskuun, 2022 - 5:17 pm

Hei, mikä tuon seinän värikoodi on? Näyttää ihanalta?

Reply

Jätä kommentti