Puttipajan kynttilät – käsityötä & laatua

by Kerttu
Puttipajan kynttilät – käsityötä & laatua

kaupallinen yhteistyö ja alekoodi : Puttipaja


Astelen kynttiläpajassa, jossa eletään vuoden kuuminta sesonkia. Liikun varovasti, jotta en kaada mitään mennessäni ja ihastelen lattiaa, josta löytyvät takuuvarmasti kaikki sateenkaaren värit parafiinilla maalattuna. Sen olisi voinut suunnitella tilaan joku huippusisustussuunnittelija, mutta täällä se on tullut pikkuhiljaa työn touhusta. Se kertoo yli 45-vuoden kokemuksesta ja suomalaisesta käsityöperinteestä. Olemme Puttipajalla Jyväskylässä.

Puttipajan kynttilät – käsityötä & laatua

Lähden tehtaanmyymälästä kotiin päin ja kannan mukanani pussillista aarteita. Nyt eletään vuoden pimeintä aikaa, jossa jokainen valopilkku tulee tarpeeseen. Minulla kynttilät kuuluvat paitsi kaamokseen, myös juhlaan. Jos pitäisi nimetä yksi yksittäinen asia tunnelmantuojaksi, sanoisin kynttilän.

Kynttilöilläkin on eroa. Puttipajan kynttilät ovat suomalaista käsityötä ja raaka-aineena käytetään vain korkealaatuista parafiinia.  Putiikissa piipahtaessa käsittää, miten laajat väri-, tuoksu- ja muotomaailmat ovat käden ulottuvilla.

Oliva-kynttilä

Kotona on hämärää, vaikka on keskipäivä. Päätän tehdä olohuoneen pöydälle asetelman havuista ja oliivikynttilöistä, jotka hurmaavat pastellisen harmonisella värityksellään. Omaan tyyliini sopii aina parhaiten rauhalliset sävyt.

Siis mikä oliivikynttilä? Puttipajan OLIVA-kynttilä on täysin ekologinen, eurooppalaisista raaka-aineista valmistettu kynttilä. Sen pääraaka-aine on italialainen oliivi ja kynttiläksi se valetaan täysin käsityönä Jyväskylän verstaalla, juuri siellä minne on syntynyt vuosien saatossa sateenkaarenvärinen parafiinilattia.


Alekoodilla modernistikodikas saat -20 % koko Puttipajan valikoimasta ja se on voimassa 30.11. saakka.


OLIVA-kynttilöitä on saatavilla useissa eri koossa ja värejä löytyy paljon. Kynttilä palaa rauhallisella, suurella liekillä tuoksuttomasti ja savuttamatta.  Sen rakenne on tiivis, joten sen paloaika on pidempi kuin vastaavankokoisissa parafiinikynttilöissä.

Kun malttaa odottaa, pinnasta muodostuu pintaan kauniin pitsimäinen. Itse en hoksannut, että kynttilä kannattaa sammuttaa puhaltamisen sijaan tukahduttamalla. Syntyvä reunus on herkkä ja saattaa puhaltelulla irrota.

Jos pitäisi nimetä yksi yksittäinen asia tunnelmantuojaksi, sanoisin kynttilän.

Pallokynttilät

Seuraavaksi kurkistetaan klassikoihin: ihanat pallokynttilät ovat aina ajankohtaisia. Puttipajan pallokynttilöissä on todella runsas värivalikoima ja se myös vaihtuu sesongeittain.

Jalallisen pallokynttilän paloaika on 12 tuntia ja se tehdään tietenkin muiden kynttilöiden tapaan Jyväskylässä käsityönä – valmistuksessa on käytetty elintarvikelaatuista laadukasta parafiinia.

En voinut malttaa mieltäni ja halusin kuvata pallokynttilät juuri Festivo-jalassa, jotka vievät minut lapsuuteni tunnelmiin. Mummolassa ihastelin aina Festivoita ja kun vuosia kuluu, tämä klassinen jalka näyttää silmissäni aina vain ihanammalta.

Puttipajan nettikauppa palvelee ja sieltä löydät kaikki nämä ja paljon muita käsityönä luotuja upeita kotimaisia kynttilöitä. Tässä on myös huiman hyvä (pikku)joululahjaidea, sillä kynttilät eivät jää kaappeihin pyörimään, vaan päätyvät saajalle käyttöön tuoden iloa ja valoa.

Loppuun vielä yksi lämmin suositus: käy kurkkaamaassa kruunukynttilöiden värivalikoima! En ole missään nähnyt näin kauniita ♦

Sain teille alekoodin: Näppäile tilaukseesi modernistikodikas ja saat -20 % koko valikoimasta ja se on voimassa 30.11. saakka.

Tästä Puttipajan nettikauppaan

Valoisaa pikkujouluaikaa!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Sanna 13 marraskuun, 2021 - 9:02 pm

Aivan ihania,jok’ikinen.Painunpa nettikauppaan!Kiitos vinkistä.

Reply
Kerttu 14 marraskuun, 2021 - 5:47 am

Ihana kuulla ?

Reply

Jätä kommentti