Tyttären pinkki huone

by Kerttu

Tyttäremme on pian 3,5 vuotias touhukas tyttö, jolta löytyy yleensä mielipide joka asiaan. Niinpä myös hänen huoneensa sisustuksen osalta olen kuunnellut lapsen ajatuksia. Hänen lempivärinsä ovat pinkki, vaaleanpunainen, violetti ja valkoinen. Luvassa tyttömäinen kuvatulva, olkaapa hyvät!

Tytön huoneen koko on 11 m2, joka riittää tällä tavaramäärälle juuri ja juuri. Joulun jälkeen tein jo vähän karsintaa ja laitoin leluja pois, mutta sitä hommaa riittää kyllä vielä lisääkin. Miksi sitä on jotenkin vähän vaikeaa luopua lapsen tavaroista? Tyttö kasvaa ja kiinnostukset muuttuvat, mutta jotenkin sitä aina miettii, että ”kyllä tästä voi olla vielä iloa”.

Tyttären toivomuksesta tehosteseinän väri on pinkki. Maalisävyä muutettiin viime hetkellä ja valitettavasti en tähän hätään löytänyt oikeaa sävykoodia. Muut seinät ovat vaaleita, maali NCS S 1000-N. Bambi seinällä on tarra, joka on helppo ottaa pois tai vaihtaa. Koska seinän väri on niin reipas, niin kalusteet ovat vastapainoksi valkoisia.

Huoneessa on aika paljon tavaraa; sänky, kirjahylly, pikkuinen pöytä ja tuolit, leluarkku pehmoleluille, nukkekoti ja säkkituoli. Lisäksi siellä on nukenrattaat, leikkikeittiö, taaperokärryt (joita käytetään nykyään sisäpotkulautana, heh) jne. Ihan hirmuinen määrä kaikenlaista virikettä lapselle, joka kuitenkin mieluiten tekee sitä mitä äitikin ;). Eniten tyttö leikkii huoneessaan tällä hetkellä pienen pienillä muumi- ja barbapapahahmoilla, joita niitäkin on kymmeniä. Yleensä ympäri huonetta, luonnollisestikin. Hugo jättää onneksi lapsen lelut rauhaan, siinä suhteessa viisas koira.

Naulakko on ostettu Sokokselta ja se on ihailemani Hang it all -naulakon erittäin kaukainen pikkuserkku. Värikkäänä yksityiskohtana se sopii huoneeseen ja toimii reppujen tai korujen säilytyspaikkana.

Jos se on pinkki ja siinä on Hello Kittyn kuva, tytär rakastaa sitä varmasti 😉 Marimekon pikkuiset patakintaat sentään miellyttävät myös äidin silmää.

Illalla nukkumaan meneminen kestää ja kestää, kun kaikki vauvat, nallet sun muut lelut peitellään nukkumaan.

Verhot ja sohvatyynyt ovat jämäkän pehmeää kangasta ja itse ompelutyön on tehnyt tyttären mummo. Nämä olivat käytössä jo edellisessä kodissa ja saavat mahdollisesti väistyä hetkeksi kaappiin kevään tulon myötä.

Tämän torkkupeiton on tenyt kummitätini syntymälahjaksi tytöllemme. Siinä on yhdistettynä ihanat värit ja korvaamaton tunnearvo.

Matto on Vallilan ”Raparperin alla”. Alunperin kaavailin tätä kuosia verhokankaaksi ja seinän pinkki värisävy on poimittu tästä kuosista. Maton pinkki ei yllättäen ollutkaan ihan sama kuin verhokankaan pinkki, mutta menee tämä näinkin. Tyttären mielestä matto on muuten hieno, mutta tuo hämähäkki kuulemma ällöttää häntä 😀

Sängyn vieressä on Fatboyn valkoinen säkkituoli original-koossa, joka toimii mainiona iltasatupaikkana. Se on sen verran reilun kokoinen, että siihen mahtuu hyvin lapsi ja aikuinen rentoutumaan yhtä aikaa. Säkkituoli on tytölle mieluinen, sillä se muuntuu pesäksi, liukumäeksi tai kiipeilypaikaksi tilanteen niin vaatiessa. Tyynykuosissa on Aarnion dino.

Loppuun haluan esitellä vielä yhden erityisen tärkeän lelun. Tämä ei ole moderni, mutta sitäkin kodikkaampi se on. Tämä ankka on yhtä vanha kuin minäkin ja olen sillä lapsuudessani monet leikit leikkinyt. Sillä on siis pyörät alla ja sen selässä voi ”ratsastaa”. Tyttäreni sai sen yksivuotislahjaksi.

Joskus olen miettinyt, että pitäiskö ankka käsitellä tai maalata, mutta olen antanut sen olla. Se on jotenkin niin hellyyttävä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja karuudessaan. Lelu, josta ei luovuta koskaan.

Tässä vielä kurkistus ovelta huoneeseen. Onneksi ovelta heti oikealla on suuri liukuovikaapisto, joka sulkee sisälleen vaatteet ja lelut. Näin huoneen yleisilme pysyy tavaramäärästä huolimatta siistinä.

Siinä vaiheessa kun tytön pinkkikausi menee ohi, niin on aika tarttua maalipensseliin. Siihen saakka nautin tästä suloisesta prinsessavaiheesta. Aika aikaansa kutakin. Kevät tuo huoneeseen muutoksia; verhot, matto ja valaisin taitavat saada kyytiä…!

Otan mielelläni ideoita vastaan huoneen sisustukseen; tavoitteena leikkisän tyylikäs tila 🙂

Entä raaskiiko muut laittaa lapsen tarvikkeet paremmin kiertoon? Olisi myös mukavaa kuulla, kuinka paljon lapsi saa teillä itse vaikuttaa oman huoneensa sisustukseen?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

SanMa 14 tammikuun, 2013 - 6:21 pm

Teidän tytön huone on kyllä hyvin samanlainen kuin meidän tytöllä, pinkkiä seinää myöten 🙂 Meillä vaan puuttuu vielä verhot, matto ja ne kaapistot+jotain tekstiilejä, tytön vaatteet ovat vielä kodinhoitohuoneessa, koska vaipanvaihdon yhteydessä ovat sitten samassa tilassa. Mattoa olen yrittänyt kuumeisesti sinne metsästää, pinkki seinä tuo omat haasteensa sopivan löytymiseen..Millaista mattoa olit tuonne huoneeseen ajatellut? Itse kaavailin sellaista verhoratkaisua, että laitan vain valkoisen rullaverhon ja teetin ikkunaan sellaisen viirinauhan vaaleanpunaisen eri sävyissä. Minäkin löysin muuten ihan samanlaisen naulakon, tosin se on Clas ohlsonilta (en ikinä raaskisi ostaa sitä aitoa 🙂 )

Minusta huone on kiva jo nyt, leikkisän tyylikäs kolmevuotiaan huone.

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2013 - 9:38 pm

Moikka! Kiitoksia kannustavasta kommentista. Hauskaa, että löytyy yhtäläisyyksiä, toisaalta pienillä tytöillä tämä pinkki ei liene se erikoisin valinta 😉 Matto saisi olla ihan neutraali vaalea ja sellainen matalanukkainen, jonka päällä voi hyvin leikkiä ilman että pikkulelut siellä maton nukan seassa. Se aito ja oikea Hang it all -on kyllä upea, enkä osta mitään kopiota. Mutta tämä on niin kaukana siitä, että sitä ei voi edes hyvällä tahdolla kopioksi sanoa 😀

Reply
SanMa 15 tammikuun, 2013 - 10:21 am

Kopio on tosiaan liioiteltu ilmaisu, ei edes värit ole samat, idea vaan puoliksi 🙂

Vähän samanlaisilla linjoissa maton kanssa, neutraali vaalea, niin menee myöhempäänkin (vaikka ihailen aina Espritin lasten mattoja, niin herkulliset värit). En ole vaan löytänyt vielä sopivaa.

Lasten tavaraa ja vaatetta on minustakin tosi vaikea laittaa kiertoon, huonekaluja ja tekstiilejä ehkä, mutta ne lelut ja vaatteet. Siinä voisi pitää sen linjan, että säästää kaikkein leikityimmät ja kestävimmät ja loput kiertoon. Ihana jos malttaisi säästää muutaman lelun lapsenlapsille 🙂

Reply
~LOVE~ 14 tammikuun, 2013 - 8:16 pm

Ihana huone! 🙂 Ja tuo ankka on hellyyttävä! :))

Itse meikäläisen 5 vee ei kyllä sanaa sano sisustamisessa!! :):) Se päivä vielä koittaa varmasti, kun hän painavan sanansa aikoo ilmaista!! Nautin siis vielä tästä päätösvallasta, joka minulla on :):) hihihihi!!

Hyvin tyttö osaa nykyään neuvoa miten meillä ollaan, kun kaikki on valkoista!! 🙂 Äitinsä tyttö 😉 hiih!

Kivaa iltaa :))

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2013 - 9:39 pm

Heippa! Vai on viisivee samaa mieltä äidin kanssa. Odotas vaan, niin saatte teini-iässä jonkin ihanan goottivaiheen, hih! 😉

Reply
~LOVE~ 15 tammikuun, 2013 - 6:52 am

Eiku viisiveeltä ei kysytä :))) Eikä tuo hirveesti oo sanaansa sisustukseen ilmaissut.YES! jepjep, teinivuosia kauhulla odotellen!Yikes.

Reply
Salla 14 tammikuun, 2013 - 9:42 pm

Ihana huone tytöllä ♡ kyllä hiukan pinkkii tai vähän enemmänki saa tytöillä olla. 🙂 mukavaa alkanutta viikkoa!

http://www.valoajavalkoista.blogspot.com

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2013 - 10:10 pm

”Paljon värei ja mieluiten pinkkii…” Eikös se Jukka Poikakin laula jotain sellaista. Paitsi, että laulu on siideripissis, ei onneksi kovin ajankohtainen noin niin kuin muuten 😀

Reply
IMAGE black and white 14 tammikuun, 2013 - 9:49 pm

Meillä oli prinsessakausi silloin, kun Pikkuinen oli 5v ja se loppui kun hän täytti 8v. Nykyään hän on niin ”iso” olevinaan (11v.), että annan hänen tehdä ihan omat päätökset huoneensa sisustuksen kanssa.
Julisteita on seinät täynnä, ja vaatteita lattiat pullollaan. Koulupöytä on ihan muussa käytössä, kun siihen tarkoitetussa. 😉
Olen peruskalusteet (sänky, lipasto, koulupöytä ja tuoli) ostanut valkoisena, mutta muuten hän saa valita kaiken…

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2013 - 10:12 pm

Moikka IMAGE! Tuo esiteinivaihe on varmasti ihan oma maailmansa 🙂 Mutta tärkeä vaihe ja kyllä kai se oman huoneen ulkoasun päättäminen on osa sitä itsenäisyysprosessia tuossa vaiheessa. Kiva, kun jätit kommentin <3

Reply
Ulpu 15 tammikuun, 2013 - 11:35 am

Mielenkiintoinen postaus, meillä on meinaan juuri 4 v -ja 8 kk tyttösten huoneen maalaus menossa. Vaikea on valita sävyä seiniin, ensin meinattiin ihan vaan valkoista (nimim. seinien kuuluu olla valkoiset), mut kyllä lastehuoneessa pitää väriä olla ja isompi tyttönen toki sitä toivookin. Äiti ei vaan oikein ole innostunut vaaleanpunaisesta unelmasta. Kävin aamulla hakemassa muutaman Tikkurilan värikortin, joista neiti voi valita. Vaaleanpunainen ja ruskea ovat suosiossa. Ensin oli tarkoitus maalata yksi seinä värillisellä ja muuta valkoisella, mut luultavasti maalataan kaikki sävytetyllä, riippuen neitokaisen lopullisesta toiveesta. Voimakasta/räikeää ei laiteta, joten pehmeän pastellisella voisi maalata koko huoneen. Sisustustarroja ajattelin yhdelle seinälle, löysinkin jo netistä aika kivan, missä on linna, keiju, hevonen, sydämiä, puita jne… Katsotaan mitä saadaan aikaan. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2013 - 2:17 pm

Hyvänen aika, minulta on meinannut mennä tämä kommentti kokonaan ohi. Pahoittelut hitaasta vastauksesta! Kyllä lastenhuoneessa väriä saa olla ja seinät on sitten helppo maalata, kun kyllästyy. Sisustustarrat ovat helppo tapa uudistaa ilmettä 🙂 Joko olet tehnyt valintoja sisustuksen suhteen?

Reply
Anonymous 4 helmikuun, 2013 - 1:35 pm

Hei, tosi kivasti sisustettu huone tytöllä!

Mistä löytyy kivoja sisustustarroja lapsille? Tuo Bambi voisi miellyttää meidänkin 4-vuotiasta tyttöstä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2013 - 2:19 pm

Heippa! Kiitos kommentistasi 🙂 Voi kun vielä muistaisin, mistä bambin tilasin… Pikaisella googlettamisella näitä bambeja on ainakin Tarravimma-nimisessä verkkokaupassa.

Reply
Anonymous 14 huhtikuun, 2013 - 11:49 am

Hei, kaunis koti teillä! Riittääkö tytön huoneen Myy-valaisin valaisemaan koko huoneen? Olen harkinnut valaisinta meille mutta valoteho mietityttää.
Liisa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 huhtikuun, 2013 - 3:33 pm

Hei ja kiitoksia! Myy ei ole valaisuteholtaan mikään supertehokas. Meillä on lisäksi tytön huoneessa Kartellin Take-valaisin ja yhdessä nämä antavat oikein hyvän yleisvalon. Toki voisi polttimon vaihtaa vähän tehokkaampaan myös.

Reply
Anonymous 14 maaliskuun, 2014 - 9:39 pm

Hei. Ihana tyttöhuone. Paljonko tuo hello kitty keittiö maksoi? Mietin jos ostaisin tytärelleni?

Reply

Jätä kommentti