Tytön uudistettu huone!

by Kerttu
Tyttäremme on nyt 3,5 vuotias topakka neiti, jonka huone kaipasi uudistusta. Peruskalusteet 11 neliön huoneessa olivat ihan kunnossa, mutta tekstiilit ja yksityiskohdat kaipasivat parannusta. Myös huonejärjestyksessä oli selkeyttämista ja tavaroissa karsimista. Kaipaisin huoneeseen selkeyttä, raikkautta ja toimivaa kokonaisuutta, joka houkuttaa ja innostaa leikkiin. ”Ennen -kuvia” löytyy esimerkiksi tästä Tyttären pinkki huone-postauksesta

Suurimmat muutokset ovat tekstiileissä ja uudessa huonejärjestyksessä. Ikkunaan valitsin Marimekon Kippo-kuosin verhot, jotka ovat iloisen väriset olematta kuitenkaan levottomat. Sängyn päälle päätyi seuraavat tyynykuosit:  Marimekon Räsymatto, Artekin Siena ja mustavalkoinen kirppistyyny.

Sänky siirtyi ikkunan alta nurkkaan ja Fatboyn säkkituoli samalla puolelle huonetta. Fatboy on ihana käytössä, mutta ulkonäöllisesti se on aika raskas valkoisesta kuosistaan huolimatta. Nyt se jää ovelta vähän piiloon ja keventää ensinäkymää. 

Katossa piristää Muuton ihastusttava Myy-valaisin. Sisustuskärpäsestä ostin mustat viiritarrat sekä kierrätysmateriaalista olevan mustavalkoisen kangasnarun. En olen vielä kiinnittänyt näitä kunnolla, sillä makustelen vielä onko viiri liikaa vai ei. 

Blogiyhteistyn merkeissä Pienikamarilta saimme suloisen PaaPii Designin bambin. Pupu on myös samasta paikasta, sen tyttömme on saanut lahjaksi jo aikaisemmin.

Puppy siirtyi tytön huoneeseen ja lattialle laitoin valkoisen puuvillamaton. Matto ja valkoisen kalusteet rauhoittavat värikästä kokonaiskuvaa.

Tyhjälle tauluseinälle kokosin kollaasin. Paapiin bambi sai kaverikseen kaksi Marimekon ylijäämätilkuista tuunattua taulua. Sateenkaarimaalaus on minun tekemäni kuusivuotiaana. Hauskasti maalauksessa toistuvat Kippo-kuosin värit ja muotokieli. 

Tämä Myyrä-herra on vieraileva tähti, sillä sinulla on mahdollisuus voittaa tämä omaksesi! Huomenna käynnistän Pienikamarin kanssa yhteistyössä olevan arvonnan, jossa palkintona suloinen salkku sekä sympaattinen myyrä. Vinkkinä jo nyt, että kirjatuneille lukijoille ja Facebook-tykkääjille on luvassa tupla-arvat 😉

Kartellin Take -valaisin (blogiyhteistyö Sisustusilon kanssa) on ollut tytön huoneessa aivan passeli. Valo on pehmeä, mutta silti tarpeeksi kirkas iltasadun lukemiseen. 

 Huoneessa on sisäänkäynnin vieressä suuri liukuovi kaapisto, joka kätkee sisäänsä lelut ja vaatteet. Alahyllyille olen sijoittanut aktiivisimmassa käytössä olevat lelut, jotta tyttö voi ne itse ottaa esille halutessaan. Tytär on aika siisti luonteeltaan ja viimeistään ennen nukkumaan menoa haluaa järjestää tavarat paikoilleen. 

Huoneesta kuuluvasta iloisista leikin äänistä päätellen huoneen omistaja on lopputulokseen tyytyväinen, sehän on tietysti pääasia. Itse pidän erityisesti raikkaista väreistä huolimatta selkeästä yleisilmeestä; en olisi uskonut että näin värikkäistä ratkaisuista huolimatta fiilis on rauhallinen. 

Mitä sinä pidät huoneen uudistuksesta?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 10 maaliskuun, 2013 - 2:17 pm

Ihana huone tytöllä! Mielestäni tuo viiri naruineen on hieno ja sopii hyvin. Ei ole liikaa. 🙂

HannaK

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:57 pm

Kiitos HannaK! Viiri on kyllä aika hauska ja kierrätysteema tuo siihen vielä oman mausteensa 🙂

Reply
Jenni 10 maaliskuun, 2013 - 2:36 pm

Tosi hieno huone ja ihanan pirtsakka, juuri sopiva pienelle neidille! 🙂 Tuo Myy valaisin on ihastuttava! <3 Viiri seinällä on minun mielestäni piste I:n päälle. 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:57 pm

Kiitokset Jenni! Myy on kyllä suloinen valaisin 🙂

Reply
Anonymous 10 maaliskuun, 2013 - 2:47 pm

Tosi onnistunut: raikas ja selkeä, juuri niin kuin halusit!

-Maija-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:57 pm

Kiitokset Maija!

Reply
Maya 10 maaliskuun, 2013 - 2:49 pm

Ihanan värikkään huoneen sait aikaiseksi, kelpaa varmasti asukkaalle! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:58 pm

Kiitos Maya! Kyllä pieni uudistus laittaa myös uudenlaiset leikit vireille.

Reply
Sofia 10 maaliskuun, 2013 - 2:51 pm

Niin suloinen huone! Ja mielettömät nuo verhot!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:58 pm

Kiitos Sofia 🙂

Reply
LoveTheWhite 10 maaliskuun, 2013 - 3:08 pm

Ihanaa, miten olet värittänyt pienen tytön huoneen pirteäksi! Onnistunut kokonaisuus!!! 🙂 Kliininen valkoinen yleisilme pienen lapsen huoneessa on jokseenkin kamala. Hienoa, että uskallat käyttää värejä. Erityisen ihastunut olen tuohon Myy-valaisimeen. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:59 pm

Kiitos paljon! Vähän jo jossain vaiheessa hirvitti, että millainen värisen sekamelska tulee, mutta ihan hyvä siitä tulikin 🙂

Reply
Mia 10 maaliskuun, 2013 - 4:13 pm

Aivan ihana huone, eikä ole viirit ollenkaan liikaa!
Valaisin ja verhot ovat mainiot.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 8:59 pm

Kiitos Mia! Tykkään kanssa noista uusista hankinnoista.

Reply
zubi 10 maaliskuun, 2013 - 4:21 pm

Tosi ihana huone ja minustakaan viiri ei ole ollenkaan liikaa. Tuo verhokangas oli kyllä ihan nappivalinta! Mitä mieltä muuten olet Myystä, toimiiko hyvin kattovalaisimena melko pienestä koostaan huolimatta ts. ei ole liian pienen näköinen yksinään katossa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 9:01 pm

Mielikuvissani Myy oli isompi, mutta ei se nyt ole ihan orpo katossa kuitenkaan. Ehkä Myy ei voi kovin iso ollakaan. Kiitos Zubi!

Reply
zubi 10 maaliskuun, 2013 - 9:33 pm

No totta, ei Myy voisi olla suuri, tai se ei olisi Myy. 🙂

Reply
Milarca 10 maaliskuun, 2013 - 5:14 pm

On kyllä kaunis. mä kaipaan meille lelujen säilytykseen jotain toimivaa ratkaisua jotta huone ei olisi niin kauhean levoton.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 9:02 pm

Tykkään kyllä siitä, että suurin osa leluista on liukuovikaapissa. Myös tuo ikkunan alla oleva leluarkku on kätevä, sinne mahtuu aika paljon pehmoja.

Reply
Rouva Jii 10 maaliskuun, 2013 - 6:08 pm

Tosi ihana huone, tykkään kauheasti tuosta, miten pinkkiä ja keltaista on käytetty yhdessä. Mitä muuten keksit sen seinällä olleen bambin suhteen, vai eikö se vain näy näissä kuvissa?

Reply
Anonymous 10 maaliskuun, 2013 - 8:51 pm

Toiseksi alimmassa kuvassa näkyy vähän bambia, joten näyttää olevan paikoillaan, muttei ilmeisesti miellytä emäntää enää, kun on rajattu pois kuvista 😉 Sori Kerttu 😀

Mutta todella mukava huone kaikkinensa! Itse olisin teettänyt vain yhden lattiaan asti ulottuvan verhon! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 9:24 pm

Kiitokset kommenteista! Bambi on edelleen seinällä 🙂 Siksi en sitä kuvannut, koska mielestäni se on tuon viirin kanssa joko tai. Eli toinen saisi lähteä, mutta en ole vielä päättänyt, että kumpi 🙂

Reply
Sanna InspiredByLove 10 maaliskuun, 2013 - 6:30 pm

Todella kivalta näyttää, oikein onnistunut kokonaisuus. Myy on ihana siellä katossa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 9:24 pm

Kiitos Sanna! Myy on kyllä suloinen 🙂

Reply
Marit 10 maaliskuun, 2013 - 9:41 pm

Todella upealta näyttää! IHANAN värikästä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 11:21 pm

Kiitos Marit, nyt ei värejä säästelty 😉

Reply
IMAGE black and white 10 maaliskuun, 2013 - 10:22 pm

10+ ja papukaijan merkki.
Jos ei pieni neiti viihdy tuolla, niin mä voin muuttaa sinne hetkeksi. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 11:22 pm

Tänne vain! Siirretään sut sitten jonnekin musta-valkoiseen tilaan jos alkaa päätä särkeä 😀

Reply
Anna-Sofia / Tekemisen maku 10 maaliskuun, 2013 - 10:36 pm

Kivan näköinen kokonaisuus. Minustakaan viirinauha ei ole liikaa:).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 11:22 pm

Kiitos paljon! Aika monta kannatusääntä viirinauhalle 🙂

Reply
Anaska 10 maaliskuun, 2013 - 11:07 pm

Viiri sopii loistavasti, tehostaa pinkkiä seinää! Bambi saisi minun mielestäni siis lähteä.. 🙂 Taulukollaasi on pirteä ja sopivasti lapsen korkeudella. Verhokangas on kiva, mutta toimisi paremmin yhtenä pitkänä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 11:25 pm

Kiitos ajatuksistasi Anaska 🙂 Pohdin pitkään noiden pitkien ja lyhyiden verhojen välillä, mutta oikeastaan kahdesta syystä otin lyhyet: ensiksikin jos järjestys muuttuu niin, että sänky on ikkunan edessä, lyhyt on parempi. Toisaalta pitkä verho innostaa kaikenlaisiin leikkeihin, joissa verhoissa myllätään (mennään piiloon, rullataan edestakaisin, solmitaan niitä jne), joten uskon että nämä lyhemmät saavat olla paremmin rauhassa 🙂

Reply
Anaska 11 maaliskuun, 2013 - 7:49 pm

Aivan. Ajattelinkin, että ratkaisut on aina valintoja eri vaihtoehtojen välillä. Itse painin juuri verhopäätösten parissa uudessa modernissa kodissamme; laskosverhot ikkunan leveydeltä vai sivuverho pitkänä.. Kummassakin hyviä puolia, mut molempia vaikea saada -verhokiskon pituus?. Tuo leikkiminen verhoissa on toki huomioitava, minkä arkkitehti-miehenikin minulle kommentoi, kun pitkää verhoa lastenhuoneeseen ehdotin..:) Pitkä vain tuntuu jotenkin enemmän sisustuselementiltä. Sit tuli mieleen, et saisko bambin päälle jonku taulun tms, jos ei halua sitä hävittää? 🙂 (onko se maalattu vai tarra?).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 maaliskuun, 2013 - 8:29 pm

Bambi on tarra ja aika iso kokoinen. Tosin se on aika huomaamattomassa paikassa, ovelta sitä ei näy ollenkaan. Annan nyt hetken olla, koska tyttö ainakin tykkää siitä kovasti. Mielestäni muuten verhot ovat yksi vaikeimpia asioita sisustamisessa; et voi uskoa kuinka monia tunteja olen millon minkäkin huoneen verhoja pohtinut, sovitellut ja vaihtanut 😀 Ja sitten juuri tuo verhojen kiinnyssysteemin valinta vielä… Aivan liikaa päätöksiä 😉

Reply
-HEINIE- 10 maaliskuun, 2013 - 11:13 pm

Tuli aivan ihana tuosta huoneesta! selkeä ja värikäs, kyllä tuolla viihtyisi 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2013 - 11:26 pm

Mukava kuulla, kiitos Heinie!

Reply
Paula 11 maaliskuun, 2013 - 12:31 am

Tosi kiva lopputulos! Tykkään siitä, että värejä ja kuoseja on yhdistelty rohkeasti. Se tuo kotoisuutta huoneeseen. Mun mielestä viirinauha on kiva yksityiskohta, bambi on ehkä hieman yksinäinen eli kannatan viirinauhaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 maaliskuun, 2013 - 6:16 pm

Kiitos kommentista Paula! Kyllä lapsen huoneessa saa olla väriä 🙂 Viiri on kyllä kiva, tosin ei raaskisi luopua bambistakaa…

Reply
Sini 11 maaliskuun, 2013 - 10:49 am

Ihanat värit. Todella raikas ja pirteä. Tuolla on varmasti mukava leikkiä. 🙂 Keltainen Myy-valaisin on ihana.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 maaliskuun, 2013 - 6:16 pm

Kiitos Sini! Myy on kyllä ihana 🙂

Reply
Anonymous 11 maaliskuun, 2013 - 2:30 pm

Oikein ihana ja onnistunut lopputulos! Vaikka värejä on käytetty niin tulos ei silti ole räikeä. Mistä muuten nuo tuolit ja pöytä on ostettu? Viirikin näyttää hyvältä vaikka mua surettaakin kovasti jos bambi saa lähtöpassit 😀

-sats-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 maaliskuun, 2013 - 6:17 pm

Kiitos Sats! Tuolit ja pöytä on Ikeasta. Ja muakin harmittaa luopua bambista, mutta molemmat ovat vähän liikaa… ehkä 😀

Reply
Joanna 12 maaliskuun, 2013 - 10:46 am

Iloista, raikasta, pirteää. Kyllä väreillä ilottelu kannattaa! Tykkään isosti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 maaliskuun, 2013 - 10:52 am

Kiitokset Joanna! Värit antavat energiaa itsellekin 🙂

Reply
Ride 12 maaliskuun, 2013 - 8:47 pm

Ihana huone! Mahtavat verhot. Sopii hienosti makuuhuoneeseen, vaikka vähän ”keittiömäiset” onkin, tai ehkä olen ajatellut vain nimen vuoksi. Taidan hommata yhteen huoneeseen ylös samanlaiset, niin hyvän näköinen!! Tykkään!!!

Reply
Veera Einola 13 huhtikuun, 2013 - 1:12 am

Ihanan näköinen tytön huone! Meillä inspishaku oman nelivuotiaan huoneeseen hakusessa! 😉

t. Veera

veeraeinolanelamaa.blogspot.com

Reply
Anonymous 30 marraskuun, 2013 - 5:19 pm

Ihana huone! Mikä maali sinulla on tuossa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 marraskuun, 2013 - 8:47 pm

Hei! Valitettavasti minulla ei ole antaa sävykoodia, sillä maali vaihdettiin viime hetkellä toiseksi. Kaikissa suunnitelmissa minulla on vain tuo ensimmäinen vaihtoehto. Harmi, kun en voinut auttaa.

Reply

Jätä kommentti