Tytön huoneen sisustus

by Kerttu

Pitkästä aikaa kuvia tyttären huoneesta!

Täällä asuu kahdeksanvuotias heppahullu voimistelija, joka rakasti pinkkiä. Lempiväri on muuttunut vuosien saatossa ja äiti on lupaillut maalaushommia, mutta telaan tarttuminen on aina vain siirtynyt. Tosin mitään painostusta huoneen omistajalta asian suhteen ei ole vielä tullut, joten eipä hätää.

Suuret linjat ovat  säilynyt ennallaan jo pari vuotta. Huone saa olla omistajansa oloinen ja siksi hillityssä pohjassa on useampia väriläiskiä. Työpöytänä on Muuramen Kolmoset-laatikosto Pikku-L -tasolla ja tuolina Eamesin DSW. Näitä kuvia ottaessa huomasin, että pöydässä näkyy askartelun jälkiä ja jollain aika tukevalla teipillä siihen oli kiinnitetty itsepiirtämiä Little Pet Shop-hahmoja. Nämä ovat sellaisia elämänjälkiä, joita saa tulla.

Parvisänky on AVA Roomin ja sainkin viime viikolla Instagramissa pyynnön kertoa käyttökokemuksia. Olemme olleet todella tyytyväisiä! Parvi antaa todella mukavasti lisätilaa huoneeseen, sen alle mahtuu mainiosti kirjahylly ja heppaleikit. Sänky on tukeva ja juuri sopivan korkuinen koululaiselle.

 

Iso liukuovikaapisto kätkee sisäänsä vaatteet ja paljon tilaa leluille. Tytär rakastaa pehmoleluja, eikä tietenkään halua luopua yhdestäkään. Blogin kautta saadut Fabelabin söpöt eläinpussukat ovat ääriään myöten täynnä, mutta mitään ei saa laittaa kiertoon.

Ikkunoissa on samat verhot kuin muuttaessamme eli Marimekon Kippo-kankaasta ommellut verhot. Niiden pituus aiheuttaa silloin tällöin blogissa ihmettelyä, mutta muistan että lapsuudenkodissa oli lähes aina lyhyet verhot lastenhuoneessa, joten valinta tuli jostain selkärangasta. Jos päästään maalauspuuhiin, niin sitten vaihdetaan verhot ja myös tehosteseinää vastapäätä olevat taulut.

Huoneen koko on 11 m2 eli mistään järin suuresta tilasta ei ole kysymys, mutta parven ja hyvän säilytystilan ansioista kokonaisuus toimii hyvin. Mattona on Svaneforsin ”paimentolaismatto” Annival Interiorista. Se oli ennen makuuhuoneessamme, mutta siirsin sen tytölle, joka leikkii lattialla ja siten tarvitsee pehmoista tekstiiliä enemmän. (Nyt päämakkari on ilman mattoa, tämä on uskomaton kierre :D).

Sängyssä on Martinexin kampanjasta saadut heppalakanat. Parven etu on muuten sekin, että sänkytekstiilit voivat olla melkein mitä vain, sillä ne eivät loista yläilmoista silmiin. Nämä lakanat ovat tietysti tyttären suosikit. Parvea ei juuri edes pedata, peitto vain suoristetaan sänkyyn.

Paras vinkkini lastenhuoneen järjestyksen ylläpitoon on kuri. No ei oikeasti!

Huone ei todellakaan aina näytä näin siistiltä, mutta sehän onkin tehty leikkimistä varten ja mielummin ponitallit ja legolinnat täällä, kuin olohuoneessa. Isommalla lapsella hyvä leikki voi kestää viikkoja, se jatkuu ja muuttuu.

Paras vinkkini järjestykseen on hyvä kaappitila ja niihin paljon laatikoita ja koreja, mielellään läpinäkyviä. Näin yhden teeman tavarat on helppoa kerätä samaan paikkaan ja ne löytyvät tarvittaessa. Nyt edessä on taas korien ja laatikoiden läpikäyntiä ja pohtimista, voisiko jostain jo luopua lisätilan ja selkeytyksen toivossa.

Neiti toivoo seinän seuraavaksi väriksi turkoosia ja jos äidiltä kysytään, niin sellainen oikein vaalea ja utuinen sävy olisi kaunis. Eihän tuota yhtä seinää kauaa maalaisi, katsotaan josko vaikka talvilomalla siirrytään tuumasta toimeen.

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Mirjam 23 tammikuun, 2018 - 9:29 am

Raikas kokonaisuus ja kivasti väriläiskiä tavaroista ja tauluista. ? Jos vaaleaa utuista turkoosia suunnittelet, niin voin suositella Tikkurilan Spa-sävyä. Meillä oli entisen asunnon olohuoneessakin tuo sävy ja oli mukavan rauhallinen, mutta samalla kuitenkin pirteä. (Blogissani näkyy tuo seinä https://tilakuningatar.fi/2016/08/03/jarjestys-lapsiperheessa/

Reply
Tea 23 tammikuun, 2018 - 9:36 pm

Spa-sävy on juuri sellainen ihanan utuinen, meillä sellainen tehosteseinä löytyy nuoremman tytön huoneesta. Ja kauniisti muuttaa sävyä riippuen mistä ikkunasta valo seinään osuu.
Suosittelen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2018 - 9:56 pm

Kiitos Mirjam ja Tea! Pitää tutustua tähän Spa-sävyyn!

Reply
Sari – Pullo hunajaa 23 tammikuun, 2018 - 10:42 am

Ihana huone! Kaunis ja toimiva. Meillä tyttö on jo 10, mutta pehmoleluista ei luovu vieläkään. Ne vain lisääntyvät..!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2018 - 9:57 pm

Kiitoksia Sari! Toisaalta ihanaa, että lelut ovat vielä tärkeitä ja niillä leikitään, tilanne ei kestä ikuisesti samana. Nautitaan ja annetaan tyttöjen nauttia <3

Reply
Elina 23 tammikuun, 2018 - 6:00 pm

Mikä on tuo kaunis harmaa väri seinässä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2018 - 9:57 pm

Hei, olen tosi pahoillani, mutta olen hukannut tämän sävykoodin :/

Reply
Mia 23 tammikuun, 2018 - 6:24 pm

Oma tyttöni on juuri 10 vuotta täyttänyt, ja hän haluaa huoneeseensa turkoosin seinän. Itsekin olen pohtinut haalean sävyistä ei kovin voimakasta. Olipa mukava postaus, sillä itse olen pohtimassa vinkkejä tilan tuntuun huoneessa, kun pitäisi kaksi lasten huonetta sisustaa uuteen taloon.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2018 - 9:58 pm

Kiva että tykkäsit, Mia! Täytyy vähän kartoittaa sävyvaihtoehtoja, palaan asiaan! Tuota Tikkurilan Spa-sävyä suositeltiin tuossa yllä, sitä kannattaa siis ainakin kurkata 🙂

Reply
Sanni 23 tammikuun, 2018 - 8:52 pm

Ihanan näköistä! Onko tuo matto valkoinen ja esim kermanvärinen? Meillä on valkoiset lattiat ja haussa mahdollisimman valkoinen tuontyylinen matto.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2018 - 9:59 pm

Hei, ei tämä matto ole puhtaanvalkoinen, vähän sellainen beessiin menevä sävy on kyseessä.

Reply
Annique 23 tammikuun, 2018 - 9:35 pm

Verhojen pituus tulee varmaan siitä, kun on ollut sähköpatterit, joita ei saa peittää. Muistan saman lapsuudesta, että verhot oli juuri tälläisiä ns puolikkaita tai pelkkiä kappoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 tammikuun, 2018 - 9:59 pm

Voi olla jotain tuollaistakin syynä! 😀 Tai sitten äitini vain tykkäsi puoliverhoista 🙂

Reply
Heidi 23 tammikuun, 2018 - 11:07 pm

Olipa kiva postaus! Meillä kohta 8v tytön huoneen uudellen järjestely mietinnässä. Tarkoitus olisi samalla järjestää liukuovikaapisto uuteen uskoon. Olisipa tosi kiva nähdä kurkkauksia tuonne kaapistot sisään, se kun tuntuu olevan se murheen kryyni.

Reply
Annukka/ White o White 24 tammikuun, 2018 - 10:55 am

Voi niin tuttu aihe meillä myös <3 Päivitimme juuri vähän aikaa sitten 7v neidille turkoosin seinän Kalklitir Aqua sävyllä. Inspiraatiokuvia löytyy blogistani 🙂 Ihana huone teidän heppa-neidillä 🙂

http://whiteowhite.blogspot.fi/2017/09/kalkkimaalausta-lastenhuoneessa-osa-2.html

Reply
Kirsi 25 tammikuun, 2018 - 2:43 pm

Hei,

Ihana raikas huone ☺️ Mikäli haluat luopua verhoista, otathan yhteyttä ☺️

Reply

Jätä kommentti