Toive-esittely Asuntomessuilta: Designtalo Puro

by Kerttu
Toive-esittely Asuntomessuilta: Designtalo Pur

Aika kurkistaa kauniiseen messukotiin, joka teki minuun vaikutuksen skandinaavisella linjakkuudellaan ja veistoksellisella ulkoasullaan.

Designtalo Purossa on rapattu julkisivu puutehosteilla. Tilaa on kahdessa kerroksessa 125 neliötä, joihin mahtuu mukavat viisi makuuhuonetta (pohjapiirros postauksen lopussa). Talo löytyy Designtalojen sivuita nimellä Nordic Modern 153.

Tässä kohteessa jäi tunne, että neliöt ovat käytetty todella fiksusti.

Toive-esittely Asuntomessuilta: Designtalo Pur

Pihasta on tehty helppohoitoinen ja myös yksityisyyttä on haettu tiiviillä kaupunkitontilla. Pidin erityisesti istutuksista ja laatoituksista sekä talon sivulla olevasta pergolasta.

Talon on sisustanut Mikko Toppala, jonka punaiseksi langaksi muodostui sisustuksen ja arkkitehtuurin linjakas yhteensovittaminen.

Yksi oma haaveeni on työhuone. Etätöiden lisäännyttyä ja oman yrityksen pyörittäminen päätyön ja arjen ohessa anoisi pientä omaa soppia, jossa keskittyä. Designtalo Purossa työhuone (tai talon pienin makuuhuone, koko 7 m2) sijaitsee heti ulko-ovella omassa rauhassaan. Täydellinen sijainti juuri työntekoa ajattelen!

Eteisestä avautuu näkymä olohuoneeseen ja keittiöön. Pohjapiirroksesta etukäteen ihmettelin portaiden keskeistä sijaintia, mutta ne ovat kevyet ja jakavat tilaa, yllättävän toimiva ratkaisu siis.

Alakerran WC:ssä on kaunis puupaneeliseinä ja Woodion allas.

Keittiö sijoittuu portaiden alle.  Kalustetoimittaja on Novart ja ovimallina A la Carte -keittiöiden Rigato / Inverno, joka näytti hurjan kauniilta  Cosentinon kivitasojen kanssa.

Mikko Toppala on tuonut sisustukseen kasaria ja erityisesti Venetsia-tuolit ovat saaneet innostumaan ja kauhistumaan – ”Aaa, meillä oli nuo 80-luvulla!” -viestit täyttivät inboxini, kun tämän kodin keittiö vilahti Instagramissani. Cobellon pyöreä ruokapöytä on todella kaunis.

Myös olohuoneen Novapakin vakosamettisohva muistuttaa menneistä vuosikymmenistä, toki tyylikkäästi tähän päivään tuotuna. Ruokailutila-olohuone ei ole kovin suuri (26 m2), mutta isot ikkunat tuovat tilan tuntua ja kevyttakka tunnelmaa.

Yläkerrassa on toinen omista unelmistani: makuuhuone-vaatehuone-kodinhoitohuone – käytävä.

Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, sauna, kylpyhuone ja parveke, joka myös tarjoaa näkösuojaa master bedroomiin. Messusisustuksessa yläkerta on pyhitetty rauhoittumiselle, mutta myöskin kuntoilulle ja työlle. Itse lapsiperheellisenä toki näkisin lastenhuoneet yläkerrassa, mutta tämä pohja taipuu sekä aikuisten kodiksi että lapsiperheen unelmaksi.

Kohde on myynnissä Etuovessa, tästä saa joku perhe todella kauniin ja toimivan kodin.  Tässä kohteessa on kokonaisuus kunnossa ja myös se viimeinen silaus eli viimeistelyt tehty kunnolla.

Mitä pidät talosta? 

Asuntomessut on auki 30.8. saakka. Turvallisuuteen on kiinnitetty erityisen paljon huomiota ja siksi liput tulee hankkia ennakkoon. Monet pohtivat, uskaltaako messuille mennä, joten siksi jaan Asuntomessujen toimet turvallisuuden takaamiseksi:

 • Kävijämäärää alueella on rajoitettu ja liput ostetaan ennakkoon verkkokaupastapäivä- ja aikaperusteisesti. Tarvittaessa voit myös muuttaa saapumisaikaasi 24 tuntia ennen alkueräiseen lippuun kirjattua ajankohtaa.
 • Kasvomaskeja on tarjolla jo ennen messubussiin astumista sekä messuportilla.
 • Messubussit täytetään normaalia väljemmin.
 • Käsien desinfiointipisteitä on sijoitettu useisiin kohtiin messualueella, näyttelyhallissa, messukodeisa, ravintoloissa ja saniteettitiloissa.
 • Ennen messujen sisääntuloporttia on alue, jossa jonotetaan ohjatusti turvavälimerkintöjä noudattaen.
 • Messuvieraita ohjataan liikkumaan ennalta suunniteltuja reittejä pitkin välttääksemme ruuhkautumiset alueella ja pitääksemme vierailijamäärät messukodeissa turvallisen kokoisina. Henkilökuntamme ohjaa paikan päällä turvallisen ja sujuvan messuvierailun varmistamiseksi.
 • Myös näyttelyhallissa  ja ulkonäyttelyalueilla huolehdimme riittävistä turvaväleistä, näyttelyhalliin turvavälit on merkitty selkeästi maahan.

Ravintoloissa ja kahviloissa

 • Ravintoloissa ja kahviloissa noudatetaan turvavälejä ja käsien desinfinointipisteitä on useita.
 • Ruokailuvälineet, juomamukit ja aterimet ovat kertakäyttöisiä, kierrätysmateriaalista valmistettuja.
 • Buffet-pöydän ottimet ja muut pinnat desinfioidaan tasaisin väliajoin.
 • Henkilökunnan hygieniaohjeistuksiin kiinnitetään erityistä huomiota.
 • Ravintoloiden ja kahviloiden henkilökunta opastaa ja antaa lisätietoja paikan päällä, varmistaaksemme ruokailuhetken sujuvuuden ja turvallisuuden.

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Viivi 11 elokuun, 2020 - 6:29 pm

Purossa on varsin kauniita materiaaleja. Rauhallinen kokonaisuus. Kovin ahtaita ja kapeita tiloja kuitenkin. Olohuoneen upea, kiiltävä lattia pelastaa tilan näyttämään valoisalta ja avarammalta. Totuus on kuitenkin, että ainakin minun makuuni toivottoman ahdas talo. Kaipaan erityisesti paikkaa isolle ruokapöydälle, avaria oleskelutiloja ja kunnon eteistä. Saisin luopua aika monesta huonekalusta ja esineestä, jos muutto tuohon taloon olisi edessä. Rehevän puutarhan ystävänä ei pihakaan oikei kutsu. Mutta kaunis talo kyllä.

Reply
Kerttu 13 elokuun, 2020 - 4:24 am

Heippa Viivi! Kaikki on niin suhteellista 🙂 Itse tarkastelen taloa juuri siitä näkökulmasta, että pieniin neliöihin on saatu todella toimivat tilat. Toki kun tehdään 5 huonetta 125 neliöön, on selvä, että osa tiloista on kompakteja. Messusisustus on tehty kahden aikuisen perheelle ja siitä näkökulmasta on tilaa oikein hulppeasti. Omakohtainen kokemus on juuri se, että isommasta kodista muutettuani pienempään luovuin monesta huonekalusta ja tavarasta, mutta sain tilalle elämänlaatua ja helppoutta. Mitä siis kukakin haluaa ja arvostaa? Minä ihailen myös muilla reheviä puutarhoja, mutta koska oma innostus tai osaaminen ei sellaiseen riitä, olisi tuollainen selkeä laatoitettu piha istutusaltaineen aivan unelma! Hauskaa on nähdä, miten erilaisin ajatuksin me katselemme samoja taloja, se on juuri Asuntomessujen rikkaus <3

Reply
Palanen 11 elokuun, 2020 - 6:30 pm

Kiva kun esittelit kohteen, itseltä kun asuntomessut jäävät väliin tänä vuonna. Jäin miettimään pohjapiirustuksesta sitä, kun päämakuuhuoneesta on liukuovi khh:seen, että mahtaako käynnissä oleva pesukone tai kuivuri häiritä unta. Portaat näyttivät kuvissa tavallista jyrkemmiltä, mutta eivät varmaan ole? Eikö portaiden jyrkkyys ole aika säädeltyä, vai onko?

Reply
Kerttu 13 elokuun, 2020 - 4:19 am

Moikka! Portaat olivat ihan normaalit jyrkkyydeltään. Liukuovikin muuten voi eristää ihan mukavasti ääntä ja varmasti tämäkin talo on kompromissien summa. Itselle en pitäisi kodinhoitohuonetta makkarin vieressä ongelmana, mutta en muutenkaan pese yöllä pyykkiä tai käytä kuivausrumpua 🙂

Reply
saunamaisteri 12 elokuun, 2020 - 3:47 am

Olen alkanut pohtia tämän k+rt+oh yhteisrakenteen mielekkyyttä, näitähän on messut täynnä. Kaipaisin enemmän eri tiloja sillä miten muu perhe katsoo vaikka telkkaria kun toisessa päässä huonetta haluttaisiin ruskistaa jauhelihaa + liesituuletin ja keittiöradio? On kyllä avaraa mutta moni taloista olisi kaivannut yhden hieman isomman huoneen verran enemmän jotta olisi muitakin vaihtoehtoja kuin olla joko yhdessä tai makuuhuoneessa.
Toinen on messukotien verhottomuus, on valoisaa, mutta kylläpä mahtaa kaikua kovien pintojen hallitessa tilaa.

Reply
Kerttu 13 elokuun, 2020 - 4:17 am

Moikka! Useinhan se tv-huone on erillään (toki tässä Purossa ei ole), jolloin telkkarin katsominen rauhoitetaan omaksi toiminnaksi ja ruuanlaitto ja muu yhteinen hengailu omakseen. Nyt monessa talossa messuilla on haluttu selkeästi tinkiä neliöistä, joka on esim. pääkaupunkiseudun hintatason (ja toki rakentamiskustannusten yleisestikin) näkökulmasta järkevää. Minusta oli virkistävää, että messut eivät esittele vain valtavia linnoja, joissa jokaiselle toiminnolle on oma tilansa. Jos vaikka ajattelen itseäni potentiaalisena rakentajana, on paljon kiinnostavampaa nähdä, kuinka 125 neliöön on saatu nämä tilat. Nyt asumme 117 m2 ja työhuone olisi iso haave, tässä se on saatu taloon ilman, että kokonaisuus on valtava. Tontit ja lapsiluku pienenee ja hinnat nousee, siksi varmasti moni talovalmistaja etsii kompakteja ratkaisuja, jotka olisivat tavallisen palkansaajan saavutettavissa.

Reply
Mona 16 elokuun, 2020 - 2:59 pm

Komppaan tätä Kertun ajatusta. Täällä pääkaupunkiseudulla tontit ovat joko pieniä tai todella hintavia. Meillä on alkamassa rakennusprojekti 505m2 tontille, josta saimme pulittaa reilusti yli 100t€. Isompaan ei monella ole näillä hinnoilla varaa. Pieni tontti tarkoittaa myös pientä rakennusoikeutta. Silloin ei auta kun koittaa saada kaikki tarpeelliset toiminnot kompaktisti. Yleensä suht avoin oleskelutilaratkaisu vapauttaa neliöiden käyttöä, kun tiloja ei ole turhaan rajattu väliseinillä.

Reply
Saunamaisteri 20 elokuun, 2020 - 10:16 am

Juu, linnat on erikseen. Olihan messuilla kuitenkin myös ratkaisuja joissa tuo oh-rt-k oli tehty L muotoon niin että keittiö jäi nurkan taakse. Ja oliko jossain U malli niin että oh ja k on erotettu seinällä mutta rt on molemmille yhteinen…

Reply
Mona 20 elokuun, 2020 - 11:38 am

Joo se on totta, meilläkin todennäköisesti tuollainen L-ratkaisu tulossa, vaikka toki ihan avonainekin tila viehättää.

Reply
Emilia 12 elokuun, 2020 - 5:37 pm

Tiedätkö minkä merkkinen on tuo ruskea ”sohvasänky”, jonka päällä on oranssi tyyny? Yritin talon esittelystäkin hakea sitä, mutta en löytänyt mainintaa.

Reply
Kerttu 13 elokuun, 2020 - 4:08 am

Hei, en osaa nyt äkkiseltään sanoa. Laitapa vaikka Instagramissa viesti @mikkotoppala, hän tietää varmasti.

Reply
Riina 19 elokuun, 2020 - 12:36 pm

Hei, ehkä sohvasänkyasia selvisi jo, mutta näyttäisi Matrin daybediltä.

Reply
Hanna 15 elokuun, 2020 - 8:45 pm

Hieno talo ja sisustusratkaisut, tykkään. Paljon pohjaltaan muistuttaa omaa unelmaani, Kannustalon Kosketusta, johon n. 20 v sitten tutustuin Kajaanin asuntomessuilla.

Reply
Mermar 16 elokuun, 2020 - 7:00 am

Oikein kompakti talo, jossa paljon toimivia yksityiskohtia. Herkkua olisi tuollainen makuuhuone-vaatehuone-kodinhoitotila yhdistelmä. Ja keittiö on tosi kaunis. Uudennäköinen paneloitu wc-tila, jossa puuta käytetty näyttävästi. Unelmatalo, jossa tekisin vain pari muutosta. Matalat valkoiset yläkaapit keittiöön ja oranssinväriset seinät olohuoneessa vaaleaksi.

Reply

Jätä kommentti