Vielä ehdit luoda ihania kesämuistoja – vinkit lapsiperhekohteisiin

by Kerttu
Vielä ehdit luoda ihania kesämuistoja
Vielä ehdit luoda ihania kesämuistoja

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä


Meillä on ollut huikean ihana kesä ihan lähiseudulla ja onneksi se jatkuu vaan. Kotikaupungissani Jyväskylässä ja lähiseudulla Keski-Suomessa on valtavasti nähtävää ja koettavaa koko perheelle.  Jaan muutamia mieluisia menovinkkejä tänne, sillä kesää on vielä jäljellä ja säät suosivat kaikenlaisiin aktiviteetteihin.

Nokkakiven huvipuisto, Lievestuore

Tämän kesän huvipuistoreissu kohdistui aivan kotikulmille sympaattiseen Nokkakiven huvipuistoon. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päästä Jyväskylästä itään eli Ysitietä Kuopioonpäin.

Nokkakivi sopii erityisesti pienemmille lapsille ja koulululaisille. Tila on sopivan kokoinen ja laitteet tarjoavat elämyksiä niin rauhallisempaan kuin vauhdikkaampaankin makuun. Itsekin sain pääni pyörryksiin muutamassa laitteessa, huhhei miten sitä ei enää meinaa kestää pyöritystä. Siitä huolimatta oli tosi hauska päivä!

Sisäänpääsy huvipuistoon on ilmainen ja myös rannekehinta on edullinen moneen muuhun puistoon verrattuna. Tänne saa ottaa myös omat eväät mukaan ja pitää piknikin touhujen lomassa.

Meilllä oli mukana 1, 4, 5 ja 10 -vuotiaat lapset, jotka kaikki viihtyivät mainiosti. Erityisen kiva on, että alle 100cm mittaisetkin lapset pääsevät  tosi moniin lastenlaitteisiin.

Jaan muutamia mieluisia menovinkkejä tänne, sillä kesää on vielä jäljellä ja säät suosivat kaikenlaisiin aktiviteetteihin.

Nokkakivessä on myös metsäalue, joka kantaa jännittävää nimeä Mörkömetsä. Siellä voi käydä huvittelun lomassa vähän lataamassa akkuja ja lapset saavat tutustua jännittäviin peikkohahmoihin.

Nokkakivi on avoinna ennen koulun alkua maanantaina ja tiistaina ja sitten taas viikonloppuna. Kannattaa kurkata aukioloajat täältä.

Nurmolandia, Jämsä

Meidän lapset rakastavat eläimiä, siksi Nurmolandia oli erityisen odotettu kohde. Tämä kotieläinpiha on vasta pari vuotta vanha. Paikkaa pitää Eva, joka on toteuttanut unelmansa yhdistää eläimet ja koti eli työ, perhe ja harrastukset samaan pakettiin. Tämä kaikki huokuu Nurmolandiassa, sitä pidetään suurella sydämellä.

Nurmolandia on perheen pihapiirissä, jossa monet eläimet kulkevat vapaana. Niitä saa silittää ja hoitaa ja Eva omalla esimerkillään opettaa koko ajan eläimistä huolehtimista ja arvostamista. Täällä lapsi (ja toki aikuinenkin) oppii olemaan eläinten kanssa, ei vaan katselemaan niitä kaukaisina objekteina.

Nurmolandiassa on  hevosioa, poneja, aaseja, lampaita, vuohia, kanoja, viiriäisiä, lehmiä, pupuja, koiria ja kissoja. Kesäisin on myös mm. kalkkunoita sekä ankkoja uiskentelemassa altaassa. Eläinpihan kausi alkaa olla lopuillaan, mutta Nurmolandia palvelee syksylläkin monin tavoin: luvassa on erilaisia kursseja ja leirejä sekä ratsastustunteja.

Stella pääsi Evan ohjauksessa ratsaille ja katselin ihaillen hänen lempeän jämäkkää ja kannustavaa tapaa ohjata ratsastajaa.  Hinnat Nurmolandiassa on myös erittäin kohtuulliset, täällä voisi hyvin käydä ottamassa vaikka yksitystunteja, jos haluaa laadukasta henkilökohtaista ohjausta.

Lapset saivat juosta yhtä vapaasti kuin eläimet pihapiirissä ja tuli olo, että olemme jossain ihanassa Astrid Lingrenin sadussa. Oma poikani tutustui Evan poikaan ja pian heillä oli jo leikit täydessä käynnissä. Kotoisa, lepppoisa, sydämellinen paikka, jossa ajankulu sopivasti vähän hidastuu.

Evan monipuolinen osaaminen sekä ihmisten että eläinten kanssa sekä mahdollisuus päästä aidosti lähelle eläimiä houkuttelevat meidät Nurmolandiaan uudelleenkin.

Piispala, Kannonkoski

Kun kerroin meidän lähtevän Piispalaan, sain valtavan määrän leirikoulumuistoja ihmisiltä. Kyllä, Piispala on tunnettu nuorisokeskuksena, mutta on tänä päivänä paljon muutakin. Toiminnan kaikessa ytimessä ovat lapset ja nuoret, mutta palveluita on myös vaikkapa yrityksille virkistyspäivien tai kokousten viettoon.

Me olimme Piispalassa yhden yön perhelomalla. Se oli rauhallinen ja miellyttävä kokemus yhdessäolon, liikunnan ja luonnon parissa.

Piispala sijaitsee Kannonkoskella pohjoisessa Keski-Suomessa.

Se on todella luonnonkaunis paikka Kivijärven rannalla ja ympärillä tunnelmallinen mäntymetsä mustikkamättäineen. Kun pääsin tutustumaan aktivitteettitarjontaan, yllätyin valtavasta määrästä mahdollisuuksia. Piispalassa voi harrastaa kymmmenittäin erilaisia lajeja aina vesiurheiluista luisteluun, keilaukseen ja erilaisiin peleihin.

Me ehdimme vuorokauden aikana käydä pelaamassa jalkapalloa kuplahallissa, haastaa itseämme ja toisiamme stunt- ja kiipeilyradalla, uida ja saunoa, käydä luontopolulla, luistella jäähallissa, rapsutella eläimiä ja juosta itsemme hikeen temppuradalla.

Kun kaikki lähellä, ruuhkasta ei tarvitse kärsiä ja ruoka tulee valmiina tiettyihin kellonaikoihin, jaa aikaa touhuihin ja yhdessä oloon ihan eri tavalla.

Yksi ihana paikka Piispalassa on Pieneläinkoti Pihka, jossa toteutetaan  Green Care -toimintaa. Se tarkoittaa monipuolista yhdessä tekemistä ja vuorovaikutusta eläinten ja luonnon parissa.

Pihkassa pääsee tekemään oikeita tallitöitä, kuten siivoamaan karsinoita, hoitamaan, ruokkimaan ja ulkoiluttamaan eläimiä tai kokeilemaan vaikka vuohiagilityä ja kärryajelua ponin kanssa.  Me ihastelimme erityisesti marsuja ja lapset saivat – tietenkin – valtavan lemmikkikuumeen jälleen kerran.


Piispalan loma on edullinen ja helppo, usein perheille myydään paketteja, joihin kuuluu majoitus, ruokailu ja ehdotus ohjelmasta. Tarjontaa on ympäri vuoden.  Piispalassa voi järjestää myös perhejuhlia.

Meidän loma oli oikein onnistunut ja siinä pääroolissa oli leppoisa yhdessä olo ja luonto. Sää oli hieman sateinen, mutta se ei onneksi haitannut, niin paljon mukavaa tekemistä oli myös sisätiloissa. Emmekä toki olleet sokerista.

Tässä kolme hyvin erilaista kohdetta, joita voin lämmöllä Keski-Suomessa suositella. Jos haluat nähdä videoita Piispalasta, Nurmolandiasta tai Nokkakivesta, niin käy kurkistamassa Instagramissa @modernistikodikas – tilille ja siellä tallennettuihin kohokohtiin.

Lue myös edellinen Visit Jyväskylä-postaukseni TÄÄLTÄ, jossa esillä ovat Hutunki, Laajavuoren seikkailupuisto, Peurunka ja Keuruun mahdollisuudet.

Nautitaan ihanista ja turvallisista lähimatkailukohteista! 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti