Verhot terassille

by Kerttu

Piiloon paahteelta ja suojaan katseilta?

Kuukausi sitten pohdin blogissa ääneen, pitäisikö terassille laittaa verhot. Saimme silloin nauttia ensimmäisistä helteistä ja paahde lasitetussa tilassa oli melkoinen. Visioin valkoisia tuulenvireessä lepattavia pellavaverhoja, mutta samaan aikaan mielessäni oli se karu fakta, että mahdollisten verhojen tulisi kestää kaikki Suomen säävaihtelut.

 

terassiverhot-1-4

terassiverhot-1

Terassilla on Lumonin kanssa yhteistyössä pari vuotta sitten asennetut lasitukset. Verhokirjotukseni jälkeen sain yhteydenoton myyjältämme, joka suositteli ottamaan myös terassiverhot heiltä. Olemme olleet lasituksiin todella tyytyväisiä, eikä tilaa meinaa tunnistaa samaksi, mikä se oli ennen laatoituksia ja lasiseiniä. Ennen-kuvia löytyy mm. tästä Terassin laatoitus- kuvia ennen ja jälkeen. Nopeiden päätösten ystävänä hyväksyimme tarjouksen ja laitoimme verhot tilaukseen samantien. Mittojen mukaan tehdyt verhot olivat paikoillaan parin viikon kuluttua.

terassiverhot-1-2

Verhot integroidaan täysin lasituksiin, jolloin ne ovat mittojen mukaan tehty. Tärkein juttu itselleni on se, että verhot ovat myös täysin avattavissa. Verhot on kiinnitetty sekä ylös että alas lasitukseen, joka mahdollistaa monet variaatiot niiden käytössä.

terassiverhot-1-3

Kuumalla paahteella on kiva laskea yläverhoja, jolloin porotus hellittää. Näkösuojaa taas syntyy nostamalla alaverhoja vaikkapa puoleen väliin lasitusta, mutta edelleen saa nauttia taivasmaisemasta.  Terassista saa erittäin huonemaisen, kun vetää yhden verhot seinän kokonaan kiinni.

terassiverhot-1-5

Valikoimassa on valkoisia ja harmaita verhoja sekä kevyesti läpinäkyvänä että läpinäkymättömänä. Meille valitsin valkoisen läpinäkyvän verhon ja olen ollut tähän päätökseen varsin tyytyväinen.

terassiverhot-1

 

Sade on ropissut pari päivää lähes tasaiseen tahtiin ja se on ollut minusta varsin hyvä juttu. Luonto kaipasi kipeästi vettä, meillä nurmikko oli jo rutikuiva ja vähän jo palanutkin paikoittain. Verhojen, lasituksen ja lämmittimen ansioista terassin käyttö ei ole kesäkelistä kiinni.

Mukavaa viikonloppua!

***

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Suvi kesäkuu 18, 2016 - 9:25 am

Meille olisi myös ollut tulossa viime kesänä Lumonin lasit ja samanlaiset verhot ja sopimuskin oli tehty jo talvella, mutta kesällä kun lasien olisi pitänyt alkaa tulla ja alettiin soittelemaan myyjälle niin kyseinen myyjä oli lopettanut ja uusi myyjä ei alkanut myymään sopimuksessa sovitulla hinnalla. He ennemmin maksoivat kaupan purkamisesta.. Hieman pistää harmittamaan kun muilla niin hienoja lasitettuja terasseja ja meillä sattuneesta syystä on sitten edelleen lasitukset hankkimatta.. Eipähän ainakaan Lumonin kanssa tarvitse enää asioida!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 18, 2016 - 12:31 pm

Voi harmi! Tuossa tilanteessa olisin ottanut yhteyttä suoraan alueen esimieheen, eiköhän sieltä olisi ratkaisu löytynyt. Etenkin, jos sopimus on jo tehty. Toivottavasti pääsette pian nauttimaan terassistanne!

Reply
Suvi kesäkuu 20, 2016 - 9:40 am

Sieltä tämä esimies itse otti yhteyttä ja kyllähän sieltä tarjottiin sitten halvempaa lasitusmallia siihen hintaan mitä oli sopimus tehty mutta eihän me sellaiseen suostuttu, ihan periaatteesta. Niinpä sitten kaupat purettiin ja he maksoivat sakot mutta paha maku suuhun tuollaisesta väkisinkin jää..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 20, 2016 - 10:30 pm

Onpa kurja juttu!

Reply
Arja Harkio kesäkuu 18, 2016 - 10:12 am

Näyttää monernilta ja niin sopivilta. Suunnittelemme uutta taloa ja siihen lasitettua terassia. Mihin te olette sijoittaneet grillauspisteen kesähuoneeseen?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 18, 2016 - 12:33 pm

Hei ja kiitokset! Siirsimme grillin pois lasituksesta, sillä läpivedosta huolimatta se likasi laseja. Nyt se on heti sivuovesta astuttaessa, voisinkin tehdä postauksen paikasta joku päivä 🙂 Täällä näkyy vähän vanhaa sijaintia: //www.idealista.fi/modernistikodikas/2015/05/18/rapean-herkullinen-ananaspitsa-grillissa/

Reply
hanna kesäkuu 18, 2016 - 12:53 pm

Just täydelliset tähän tilaan! 🙂 Toivoisin niin paljon että meillä olisi pieni terassi tai edes parveke, mutta tähän kämppään sellainen ei oo ikävä kyllä mahdollinen. Tulevaisuudessa sitten!

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 20, 2016 - 10:30 pm

Varmasti haaveesi toteutuvat 🙂

Reply
Marita H kesäkuu 18, 2016 - 4:07 pm

Meillä on myös Lumonin auringonsuojaverhot valkoisena – tosin peittävä versio. Taloyhtiössä pyysimme esittelyn parvekeremontin ja lasitusten laittamisen aikana ja halukkaiden yhteistilauksena saatiin sitten alennusta. Kukaan muu ei ottanut valkoista, mahdollisen likaantumisen pelossa, mutta ajattelin, että en halua jo valmiiksi harmaata ;). Ihan ovat valkoiset edelleen ja olen supertyytyväinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 20, 2016 - 10:31 pm

Arvaa vaan miten pelkäsin tahroja, kun meillä on tuo pieni tahmatassu talossa. Mutta ainakin vielä on verhot ihan valkoiset ja eiköhän niitä voi tarvittaessa vaikka pyyhkiä puhtaaksikin kevyesti. Minä olen myös tyytyväinen värivalintaan!

Reply
Suvi kesäkuu 19, 2016 - 12:32 pm

Näyttää hyvältä 🙂 Onko valkoiset verhot pysyneet hyvin puhtaina? Oletko imuroinut tai muuten puhdistanut niitä? Entä suojaus auringon valolta, riittääkö mielestäsi ohut valkoinen verho siihen tarkoitukseen? Olemme tilaamassa terassia ja aihe kiinnostaa kovasti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 20, 2016 - 10:32 pm

Hei! Puhtaana on pysynyt pienestä tahmatassusta huolimatta! Verhot ovat vielä sen verran uudet, että en ole niitä yrittänyt puhdistaa. Ohut valkoinen suojaa kyllä paahteelta, suosittelen!

Reply
Raili kesäkuu 19, 2016 - 1:43 pm

Niin nappivalinta. Parempaa ei voisi edes kuvitella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 20, 2016 - 10:32 pm

Kiitos Raili! <3

Reply

Jätä kommentti