Terassin ja puutarhan sisustustrendejä ja -uutuksia

by Kerttu

Pressimatkan tarjosi Ellos 

Terveisiä kylmästä Tukholmasta! Säästä huolimatta vietimme päivän kesäisissä tunnelmissa, sillä pienellä bloggaaja- ja toimittajaporukalla pääsimme tutustumaan ensi kesän terassin ja puutarhan sisustustrendeihin Elloksen pressipäivässä.

Aamulla lähtö oli sanamukaisesti lentävä, sillä onnistuin laittamaan herätyksen tuntia liian myöhään.  Heräsin kotona klo 4.55 ja tuijotin hetken lamaantuneena kelloa;  siis kello todellakin on viisi ja lentoni lähtee klo 5.55!

Onneksi kaikki oli valmiina, joten vedin vaatteet päälle ja aloitin 37 kilometrin automatkan kohti lentokenttää. Siinä ehdin miettiä, mikä kaikki voikaan mennä pieneen kahden päivän reissussani, jos nyt myöhästyn. Onneksi oli aamuvarhainen, eikä matkalla ollut juurikaan muuta liikennettä. Aika voittajafiilis oli tajuta kentällä, että ehdin sittenkin! En edes ollut viimeinen turvatarkastuksessa. What´s your superpower?

Kesä ja sen tuomat sisustusmahdollisuudet innostavat minua kovasti, onhan terassi kotona yksi lempipaikoistani ja mökille pitää tehdä vähän hankintoja. Tässä ajatuksiani ja nostoja tämän hetken kesäsisustustrendeistä:

♡ Pehmeä värimaailma 

Murretut sävyt jatkavat voittokulkuaan. Mustan on pehmentynyt beigeksi ja harmaaksi ja puhdas valkoinen luonnonvalkoiseksi.  Kesämallisto leikitteli terracotan, vaaleanpunaisen ja vihreän eri sävyillä.

♡ Rottinki

Rottingin  hurma jatkuu vahvana. Materiaali on luonnonmukainen,  kestävä ja se sietää hyvin lämpötilavaihteluita. Rottinkikalusteita voi bongata uudistuotannon lisäksi myös kirppiksiltä, sillä edellisen rottinkihuuman jäljiltä tätä klassikkomateriaalia on kohtuullisen hyvin saatavilla. Verrattuna 70- ja 80-lukujen buumiin, kalusteiden linjat ovat sirompia.

♡ Juutti

Tilassa oli nähtävillä erilaisia juuttimattoja ja -istuintyynyjä. Materiaalina se sopii hyvin terassille, sillä luontoystävällinen kuitu sitoo kosteutta. Luonnollisen kaunis juutti passaa niin moderniin kuin romanttisempaankin tyyliin.

♡ Sametti 

Nukkapintaisissa samettikankaissa on pehmeä pinta ja värin himmeä hehku. Erityisesti vaaleanpunaisen eri sävyt ihastuttivat uutuuksien joukossa ja kyllähän se hivelee silmiä yhdistettynä luonnovaaleaan ja hempeään harmaaseen.

♡ Viherkasvit

Sama käänsikö katseen kattoon vai lattiaan, vastassa oli viherkasveja. Pieniä piikikkäitä kaktuksia, suuria ja näyttäviä lehtikasveja ja katossa kesäjuhlien takuuvarma tunnelmantuoja, köynnöksillä koristeltu valonauha!

♡ Kestävää ja pestävää

Terassin ja puutarhan kalusteissa on tärkeää, että materiaali kestää ja sitä voi tarvittaessa pestä ja huoltaa. Kesän uutuustuotteissa nämä ominaisuudet yhdistyvät kevyisiin linjoihin, joissa on ripaus nostalgiaa modernissa paketissa.

Reissussa oli mukana Valkoisen Harmajan Suvi, Uuden kuun Emilia, Oma koti onnenpesä-blogin Jonna sekä sisustussuunnittelija Laura Seppänen, jonka visuaalista osaamista voi ihailla hänen Instagram-tilillään @laurajuulia. Näiden reissujen parasta antia on ehdottomasti kohtaamiset kollegoiden kanssa, kiitokset seurasta!

Uutuuksia voi bongailla jo Elloksen verkkokaupasta. Kippis kesälle, tule jo!

ryhmäkuva: Rasmus Lindahl/ Studio Emma Svenson

Saatat pitää myös

Jätä kommentti