Tämän joulun trendejä ja klassikoita

by Kerttu

Nyt saa joulu tulla, sillä on pikkujoulutkin tanssittu pikkutunneille! Olihan vain hauska ilta ja pakko antaa suositus jyväskyläläiselle ravintola Figarolle, niin taivaallisen hyvää ruokaa, että en ole koskaan syönyt missään yhtä herkullista. Aamulla heräilin yhtä aikaa muun perheen kanssa, kunnes mieheni passitti minut jatkamaan unia. Olin varma, että en saa enää nukuttua, mutta heräsinkin korvatulpat korvissa klo 11.30. En muista koska olisin viimeksi nukkunut yhtä pitkään! Teki hyvää karistaa univelat samantien pois päiväjärjestyksestä, sillä ensi viikko tuo tullessaan töitä ja liudan ihania jouluvalmisteluja.

iittala-2

Viimeistelin lahjahommia Iittala Outlet Palokassa. Kaipasin vielä muutamia ideoita ja niitä antoi ilomielin myymäläpäällikkö Hanna Schlobohm. Toimivuus, käyttökelpoisuus ja aikaa kestävä muotoilu ovat Iittalan perusarvoja ja siksi monet tuotteet sopivat hyvin myös lahjaksi. Oli hauska huomata, että kauniiden esineiden ammattilaisella on samoja suosikkeja kun itsellänikin.

iittala

Kaasa-kynttilälyhty sopii sekä moderniin että perinteisempään sisustukseen. Jouluun käy kauniisti tumma vihreä ja punainen, omat suosikkini löytyvät harmaan ja hiekan neutraaleista sävyistä.

iittala-3

Käytännöllinen lahja on ilmatiivis Kastehelmi-purkki, jonka voi täyttää vaikka joulukahvilla. Tätä kippoa ei tarvitse jemmata kaapinperälle. Yksi joulun trendikkäimmistä kasveista hyasintti, joka istutetaan rennosti sipuli   esille jättäen. Kastehelmiastiasta saisi kauniin esillepanon myös hyasintille.

Muita hittejä ovat huolettomat eukalyptuskranssit, pieniinkin koteihin sopivat huonekuuset.

iittala-4

Tänä jouluna on ollut hauskaa huomata, miten pitkän valko-musta-hopea-harmaa – kauden jälkeen loistavat joulun perinteiset värit! ”Väriallergiset” voivat tuoda ripausta joulunpunaista kattaukseen muutamalla astialla tai kynttilälyhdyllä, jolloin kokonaisuus säilyy edelleen hillittynä.

iittala-5

Vaikka tietyt trendit korostuvatkin sesongeissa, ei joulutunnelman syntymiseen ole yhtä oikeaa reseptiä. Sarjaton-astioiden hempeä eleganssi luo joulupöytään pehmeän tunnelman. Tässä on yksi oma tulevaisuuden haaveeni, sillä näillä suloisilla astioilla olisi ihana aloittaa kesäpäivä mökillä, sitten joskus.

iittala-6

Joulusisustuskuvissa on ollut paljon esillä uuden ja vanhan yhdistelyä, pehmeiden ja kovien materiaalien komboja sekä luonnonmateriaaleja niin havujen, käpyjen ja erilaisten varpujen muodossa.

iittala-7

Kaivelin juuri joulukoristelaatikon esille ja pistin merkille, että meidän joulukoristeidemme ovat pääasiassa hopeisia. Lieneekö trendi sekin, että kullan kimallus valtaa alaa kattauksissa ja koristeissa. Iittalan Messinkiset kynttilänjalat ovat hurmaavia, mutta (shhh… ei saa kertoa kenellekään) omiin paketteihin sujahti pari klassista valkoista.

iittala-8

Kaikista ihanista lahja- ja koriste-ideoista huolimatta, jos saisin päättää, olisivat joulun 2016 trendit stressittömyys ja ilo. Ihmiset tekisivät vain niitä asioita, jotka tuntuvat hyvältä ja merkitykselliseltä, eikä pakollisilta perinteiltä. Annettaisi lahjoja tai oltaisiin antamatta, kunhan kaikilla on hyvä ja onnellinen mieli. Esille laitetaan mieluisimmat koristeet ja hiljennyttäisiin tärkeiden asioiden äärelle. Ja muistaisimme myös auttaa heitä, jotka yksinäisyyttä, vaikeuksia tai surua ovat kokeneet.

Mukavaa viimeistä viikonloppua ennen joulua <3

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Kati / Villa Valko 17 joulukuun, 2016 - 9:36 pm

Paljon kauniita juttuja. Meillä on Sarjaton-mukit hempeän vaaleanpunaisina ja ne ovat omia lemppareita päivästä toiseen. ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 joulukuun, 2016 - 10:46 am

Ne ovat kyllä ihania astioita! En edes tiedä mistä väristä pidän eniten, ehkä kaikkien yhdistelmästä <3

Reply
Marja 18 joulukuun, 2016 - 1:35 pm

Ihana kirjoitus taas, Kerttu! Tuli niin aito joulun tunne sydämeen.

Reply

Jätä kommentti