Rakkautta ja Prosecco Ice´a

by Kerttu

Kaupallisessa yhteistyössä Casa Vinicola Zonin kanssa 

En tiedä miten kuvailisin tätä mennyttä syksyä, ehkä ”läpsystä vaihto” kuvaa arkeamme parhaiten. Töiden alkamisen jälkeen olen joutunut rakentamaan aikatauluni uudelleen ja priorisoimaan menoja jatkuvasti. Pieni yksivuotiaamme on päiväkotipäivän jälkeen väsyksissä ja silloin tarvitaan äidin tai isän syliä. Tyttärellä on omat harrastuksensa ja meidän epäsäännölliset työajat pitävät huolta siitä, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Kun lapset illalla vihdoin nukahtavat, alkaa minulla usein blogityöt. Perheaikaa on, mutta parisuhdeaika on ollut kortilla. Me kuitenkin olemme mieheni kanssa se tärkein tiimi, joka pitää huolta koko perheen hyvinvoinnista.

prosecco-5

Hotellilomat ovat ihania, mutta ne vaativat järjestelyitä. Olemme molemmat koti-ihmisiä ja nautimme rauhallisesta ajasta, joten päätimme panostaa silloin tällöin yhteisiin iltoihin entistä enemmän. Illan sinisen hetken aikana sytyttelin kynttilät ja mieheni avasi pullon kuohuvaa.

prosecco

Zonin Prosecco Ice Demi Sec on puolimakea prosecco, joka on tarkoitettu jäiden kanssa nautittavaksi. Ensin ajattelin juoman olevan liian kesäistä, mutta kypsän päärynän ja vihreän omenan hento tuoksu toi sen ajankohtaiseksi myös jouluun. Juoma nautitaan jäiden kera viinilasista ja mukaan voi sujauttaa sitruunasiivun, tuoretta minttua tai kuten me, romanttisen illan klassikon eli mansikoita.

prosecco1

Me olemme mieheni kanssa kulkeneet yhdessä jo pitkän taipaleen. Hän on tukeni ja turvani, sellainen rauhallinen peruskallio, joka jaksaa eläväisen vaimonsa projektit ja hupsutukset. Parasta on se tunne, että toinen tuntee sinut läpikotaisin ja silti rakastaa ja hyväksyy juuri sellaisena kuin olet. Blogissa hän on halunnut pysyä taka-alalla, mutta antoi minun ottaa nämä kuvat postaukseen, koska tietää että se on minulle merkityksellistä. Yksi tärkeimmistä jutusta yhdessäolossa onkin se, että tuemme toinen toisiamme haaveissa, joista osa on yhteisiä ja osa omia.

prosecco-2

Kuinka ihanaa onkaan vain olla, nauttia takkatulesta, herkuista ja toisen seurasta. Kysyä mitä kuuluu ja kuunnella vastaus. Suunnitella tulevia juttuja ja jakaa menneen viikon kommelluksia. Miten pienellä vaivalla romanttinen koti-ilta järjestyykään, kun vain ottaa sen asiaksi järjestää. Samalla tavalla kun kaikki muukin pitää ruuhkavuosissa kalenteroida, pitäisi olla ”meidän tiimi”-iltoja säännöllisin ajoin. Kun parisuhde toimii, toimivat kaikki muutkin asiat. Ja ne mitkä eivät toimi, kestetään yhdessä.

prosecco-3

 

Testasimme myös vähän kevyemmän kuoviinijuoman eli Mimosan. Se sopii hyvin skoolattavaksi joulubrunssille tai vaikka kahdenkeskisen juhlavan aamiaisen drinkiksi. Raikkaseen juomaan sopii erinmaisesti käytettäväksi kuiva Zonin Prosecco.

MIMOSA

4 cl appelsiinimehua
8 cl kuohuviiniä

Viilennä juomat hyvin valmiiksi. Kaada kuohuviinilasiin ensin appelsiinimehu ja täytä lasi kuohuviinillä. Hiilihapot sekoittavat ainesosat toisiinsa, ei siis tarvitse sekoittaa erikseen.

prosecco-7

Takkatulen äärestä siirryimme hetkeksi istumaan iltaa terassille, jossa lämmittimen alla ja vilttiin käpertyneenä tarkeni hyvin. Ilta hämärtyi ennnen kuin huomasimmekaan, mutta niinhän sitä sanotaan, että aika rientää hyvässä seurassa. On rientänyt jo 18 vuotta. Ajatella, että olemme tunteneet toisemme puolet elämästämme.

prosecco-6

Vaikka yhdessä oleminen on helppoa, se ei saa itsestään selvää. Varsinkin pikkulapsivuosina aikaa on vain napattava jostain kahdelleen olemiseen. Ettei käy niin, että lasten muutettua aikanaan pois kotoa katsomme toisiamme kysyen, että olikos meillä jotain muutakin yhteistä kuin ne kaksi?

Kyllä meillä on. Elämä, rakkaus ja koti. Aika isoja asioita vaalittavaksi ja hyviä syitä skoolattavaksi.

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholiin liittyviä kommentteja ei saa jättää, mutta muuten on keskustelu avoinna normaaliin tapaan. 

Saatat pitää myös

25 Kommentit

Päivi 16 joulukuun, 2016 - 2:38 pm

Mietin pitkään julkaisenko kommenttiani, mutta olen miettinyt tätä jo pitemmän aikaa. Monessa postauksessa olet tuonut esille syksyn kiireitäsi. Se on minusta valitettavasti heijastunut myös blogin postausten sisältöön, jotka ovat muuttuneet ajoista, jolloin blogiasi aloitin seuraamaan. Koen, että postausten sisältö on nykyisellään melko köyhää. Kuvat toki ovat kauniita.
Haluan kuitenkin toivottaa sinulle hyvää joulunodotusta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 joulukuun, 2016 - 3:57 pm

Moi Päivi! Otan palautteesi nöyrin mielin vastaan ja yritän jatkossakin parhaani. En tiedä milloin olet blogiani alkanut lukemaan, mutta toisen lapsen syntymän jälkeen ajankäyttö on muuttunut radikaalisti. Blogin on pakko elää muun elämän mukana, sillä tämä ei ole päätyöni. Kuulisin mielelläni, mitä kaipaat ”entisistä ajoista” tai miten voisin sisältöä kehittää.

Kaunista joulunodotusta sinulle!

Reply
Rosa 16 joulukuun, 2016 - 4:17 pm

Olen Päivin kanssa samaa mieltä. Toki ymmärrän, että kahden lapsen äitinä et ehdi niin paljon paneutua blogiin, mutta lukijana odotan uudistumista, inspiraatiota ja kiinnostavia ideoita. Toivottavasti joulunaika suo sinulle mahdollisuuden levähtää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 1:53 pm

Hei Rosa! Kiitos kommentistasi. Toki toivon, että voin noita toivomiasi asioita blogissa tuoda esille, mutta en voi vain kirjoittaa niitä tavoitellen. Bloggaaminen lähtee siitä, mitkä asiat innostavat ja inspiroivat bloggaajaa ja kun niistä syntyy juttuja, täytyy vain toivoa että lukijoistakin ainakin osa innostuu. Pitkään blogitaipaleeseen kuuluu myös nousut ja laskut, ihan niin kuin elämään yleensäkin. Palo bloggaamiseen on edelleen yhtä vahva kuin ennenkin <3 Kaunista ja rentouttavaa joulunaikaa sinullekin!

Reply
Nekkutyttoe 16 joulukuun, 2016 - 4:26 pm

Ihana postaus 🙂 Me odotamme mieheni kanssa esikoista, ja olemme puhuneet etukäteen paljon siitä kuinka tärkeää on järjestää yhteistä aikaa sen jälkeenkin kun vauva syntyy. Perhevalmennuksessa hyvin sanottiin, että vanhempien parisuhde on lapsen koti. Vaikka molemmat totta kai odotamme hirveän paljon sitä, että päästään käpertelemään kolmestaan vauvan kanssa, itse odotan myös jo sitä kun vauva alkaa nukkua kokonaisia öitä (tai menee vaikka mummolaan yökylään!) ja pääsemme miehen kanssa käpertymään taas ihan kahdestaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 1:57 pm

Kiitos Nekkutyttoe! Onnea odotukseen, elätte aivan ihanaa ja jännittävää aikaa! Näitä romanttisia koti-iltoja on hyvä järjestää kun vauva on pieni. Pikkuinen unille ja kynttilät palamaan, ei tarvita hoitajia, mutta saa nauttia ihanasta yhteisestä ajasta puolison kanssa. Ja onhan se ensimmäinen kokonaan nukuttu yö sitten aikanaan tosi luksusta, vaikka luultavasti siitä menee puolet vauvaa ikävöiden 😀 <3

Reply
Jaana 16 joulukuun, 2016 - 5:23 pm

Harvemmin kommentoin mutta nyt oli pakko 🙂 Olen seurannut blogiasi pitkään ja mielestäni kuvat ovat aina kauniita ja hyvällä maulla otettuja. Blogisi sisällössä näkyy elämäntilanteesi ja niin pitää näkyäkin. Arvostan sitä että elämäsi tärkeysjärjestys on oikea! Koti ja perhe ovat etusijalla ja olisin huolissani, jos niin ei olisi. Lasten kasvettua on taas aikaa muulle enemmän, pikkulapsiaika on lyhyt, niin lyhyt ja sitä et saa koskaan takaisin. Tsemppiä Kerttu! Mä tykkään blogistasi paljon, se on tyylipuhdas toimiva kokonaisuus! Ihanaa Joulun odotusta kaikille! Pidetään huolta läheisistämme <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:00 pm

Voi kiitos Jaana!

Eihän tässä muuta tärkeysjärjestystä voi ollakaan ja pikkuinen pitää kyllä huolen siitä, että on apulainen paukuttamassa näppäimistöä, jos edes yritän avata konetta hänen hereilläoloaikana 😀 Aika menee ihan valtavaa vauhtia ja nyt pitää nauttia tästä <3 Ja ottaa noita pieniä parisuhdehetkiäkin välillä, eikö joka ilta istua blogin ääressä 🙂

Kaunista ja ihanaa joulunodotusta sinullekin <3

Reply
Carita 16 joulukuun, 2016 - 5:44 pm

❤️

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:02 pm

<3 Kiitos Carita!

Reply
Amaalia 16 joulukuun, 2016 - 7:27 pm

Kyllä pikkulapsivuodet pitää elää lasten ehdoilla. Lapset on meillä ainakin aina ykkösprioriteetti ja tärkeintä on, että heillä on turvallinen ja onnellinen olo. En usko, että me vakilukijat tästä mihinkään karkotaan, vaikka välillä blogissa olisikin ideat vähissä ;). Tsemppiä paljon työn ja vapaa-ajan tasapainotteluun!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:02 pm

Lämmin kiitos Amaalia <3 Sait hymyn huulilleni!

Reply
Sirpa 16 joulukuun, 2016 - 8:47 pm

Yhteen aikaan valitettiin, että Kerttu ei tee postauksia muusta, kuin olohuoneesta ja vaikka teksti sivusi jotain muuta, niin kuvat olivat olohuoneesta. Nyt tuosta huoneesta ei ole ollut asiaa niin paljon, vaikka tietysti liittyen sohvaprojektiin jotain on ollut. Minusta viime aikoina postauksissasi on ollut vaihtelevuutta ja välillä voi ja saa olla jotain kevyttä. Kun aivot raksuttaa lapsiperheen arjessa ja hyvinvoinnissa, ei postausten tarvitse olla niin syvällisiä ja aina jotain uusia ”wau” ideoita meille lukjoille tuomassa. Kerttu, tämä on sinun blogi, harrastus ja toivottavasti arjen myllerryksessä myöskin eräänlainen levähdyspaikka. Sinä määräät tahdin! :))) Enemmäkin ihmettelen, että sinä ylipäätään ehdit tehdä päivityksiä uskollisen tiiviiseen tahtiin. Monessa blogissa olen havainnut hiipumisen ja verkkaisuuden merkkejä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:07 pm

Hei Sirpa! Heh, joo ei ole kauaa kun nuo olohuonekuvat olivat ”suurin ongelma” 😀 Kiitos kauniista ja kannustavasta kommentistasi! <3

Reply
Riikka 16 joulukuun, 2016 - 8:54 pm

Ihana postaus ja tärkeä asia <3 Minustakin tämä blogi menee vaan parempaan suuntaan – tällaista tämä pikkulapsiperheen arki vaan on ja hyvä niin. Tykkään tästä realismista. Rauhallista joulunaikaa teille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:08 pm

Ihana Riikka, kiitos! <3 <3

Teit juuri bloggaajan päivästä vähän valoisamman. Ihanaa joulunaikaa sinullekin!

Reply
Veera 16 joulukuun, 2016 - 10:22 pm

Haluan myös tuoda positiivista palautetta sinulle Kerttu! Teet ihailtavasti työsi. Olen lukenut blogia pari vuotta, ja itse koen blogin yhtä mieluisana kuin aikaisemminkin. Jatka samaan malliin, älä epäröi! <3 Tsemppiä, ja ihanaa joulunaikaa perheellesi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:10 pm

Lämmin kiitos Veera <3 En tiedä edes miten kiittäisin, sillä kun yrittää parhaansa, on vaikeaa lisätä panoksia. Nyt mennään hetki näin, mutta varmasti aikaa tulee koko ajan enemmän ja sitä kautta taas uusia tuulia ja inspiraatioita!

Ihanaa joulua sinullekin!

Reply
Katja 16 joulukuun, 2016 - 10:35 pm

Olen lukenut blogiasi jo varmaan neljä vuotta. Edelleen olen laiska kommentoija, yleensä saat minut halpaan ja kommentoimaan aprillipiloillasi ? Tämä postaus on ihan paras ja minullekin tärkeä aihe mihin koetan panostaa sisustustakin enemmän. Sulla on ihana blogi, ja se elää sinun hetkessä. Siksi se onkin niin aito❤️ Anna mennä just niin miltä tuntuu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:10 pm

Kiitos Katja, ihana kuulla!

Kaunista ja tunnelmallista joulunodotusta <3

Reply
Linnea 17 joulukuun, 2016 - 12:12 am

Ihana postaus. Sun blogi on paras ja käyn aina ekana katsomassa onko sinun blogisi päivittynyt. Jatka samaan malliin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 2:11 pm

Kiitos Linnea, olen ihan sanaton täällä <3

Ihanaa joulua ja kaikkea hyvää!

Reply
Nippe 17 joulukuun, 2016 - 3:18 pm

Täällä myös lukija jo monen vuoden takaa. Olen pitänyt aina blogistasi juuri vaihtuvien aiheiden vuoksi.
Mielestäni olet onnistunut erittäin kiitettävästi yhdistämään työn ja perheen. En muuttaisi mitään.
Arvostan sitä että kun päivität sinulla ei ole 10 samaa kuvaa sohvasta vaan erilaisia kuvia aiheesta. Ja tapasi kirjoittaa on vaan niin ihana. Mukaansa tempaava ja positiivinen!
Ja pienten lasten äitinä olen saanut mieluisaa luettavaa myös perheasioista.
”Pysy aina tuollaisena kun oot” 🙂

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 17 joulukuun, 2016 - 9:24 pm

Koti, perhe ja muut tulee etusijalle, siinä sivussa blogi 🙂 Oikea järjestys <3 Sulla kiva ja aito blogi, jota on kiva seurailla. Ihanaa kun osaatte antaa parisuhteelle myös aikaa, vaikka pienten lasten vanhempana aika välillä hyvinki kortilla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 joulukuun, 2016 - 9:30 pm

Suuri kiitos Nippe, teidän pitkäaikaisten lukijoiden kannustus on todella tärkeää ja olen niin kiitollinen, että olette olleet matkassa jo monta vuotta <3

Hyvää ja rentoa joulunodotusta!

Reply

Jätä kommentti