Hetkessä elämisen taito – voi taivas!

by Kerttu

Kauneinta  neljättä adventtia, ystävät!

taivas-2

Lifestyle-valmentajien suosikkiohje lienee hetkessä eläminen: pysähtyminen ja läsnäoleminen. Onneksi minulla on perheessäni maailman paras koutsi, tuo yksivuotias ja yksisanainen alle metrin mittainen henkilö. Hän osaa ihmetellä yksinkertaisiakin asioita, hakee minut katsomaan ja huokaa haltioituneena ”wau”, oli kyseessä sitten punaiseksi värjäytynyt aamutaivas tai vessanpöntössä pötköttävä äidin hopeakoru.  Molemmat esimerkit ovat tältä päivältä, mutta kuvat vain ensiksi mainitusta. Molemmissa tapauksissa reaktioni täsmälleen sama: ”voi taivas!”.

taivas-4

Joulun valmistelut käyvät nyt kuumimmillaan, joten hetkessä elämisen taidolle on taas tarvetta. Perinteet ovat ihania ja tarpeellisia, mutta odotukset täydellisestä joulusta olisi hyvä karistaa jo alkumetreillä. Mitä enemmän tiettyjä odotuksia asetamme, sen helpommin tulee pettymyksiä. Joskus tekee hyvää hypätä henkisesti lasten näkökulmaan; miltä joulu heille näyttää tai tuntuu. Pienet lifestyle-valmentajamme kun ovat käsittämättömän joustavia, innostuvat pienestä, eivätkä takuuvarmasti stressaa, ellemme me aikuiset aloita.

Kauneutta on niin paljon ympärillämme, kun vain joudamme katselemaan. Ja toiset koristelevat jouluna wc-pöntönkin ;D

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Aikku 18 joulukuun, 2016 - 10:18 pm

Upea taivas! Värit tosi upeat ja erikoiset. On tämä meidän luontoäiti kyllä ihmeellinen.

Reply
Vivi 19 joulukuun, 2016 - 1:37 pm

Todellakin, Wau mitkä värit kuvissa! Ja ihana taapero?. Meilläkin kovasti metsästetään sitä täydellisen joulun tunnelmaa ja hyvässä alussa ollaan, kun jo edes parissa huoneessa tuoksuu Tolu mänty. ? Taaperon kanssa siivoaminen on vähän koettelevaa. Toki hän on apuna oman rättinsä kanssa, mutta loput huoneet onkin kaaoksen vallassa?. No, onneksi se joulu tosiaan tulee vähemmälläkin ja päätettiin mattojen ulkoilu jättää välistä. Turha niitä tuonne kosteaan sumuun on viedä. Pipareita leivotaan kun saadaan isoveljet kotiin. Pikkuhiljaa ja lasten ehdoilla!?

Reply
Mimi 19 joulukuun, 2016 - 2:56 pm

Tulen vaan joka kerta niin hyvalle tuulelle kun luen sinun postauksen. Hyvaa joulunalusviikkoa ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 joulukuun, 2016 - 1:02 pm

Lämmin kiitos ja ihanaa joulua sinullekin <3

Reply

Jätä kommentti