Talomme sisustusvalintoja

by Kerttu

Ihan alkuun vinkkaan, että löydät blogini nyt Blogilistan ja Bloglovinin lisäksi myös Facebookista. Linkit näihin seurantavälineisiin löytyvät tämän tekstin lisäksi oikeasta sivupalkista.

Olen saanut paljon kyselyitä liittyen talomme sisustusmateriaaleihin ja -valintoihin. Käytimme sävyjen ja materiaalien valinnan tukena sisustussuunnittelijaa. Tämä siksi, että hän pystyi löytämään valitsemastamme hintaryhmästä juuri ne optimaalisimmat vaihtoehdot sekä ulkonäöllisesti että taloudellisesti. Ensisilmäyksellä voisi luulla, että talomme on valkoinen sisältä. Totuus on, että meillä ei ole yhtään valkoista seinäpintaa.

Näiden juuri oikeiden sävyjen valinta oli vaikeaa, sillä sävyt elävät luonnonvalon mukaan. Pelkoni oli, että maalikaupan kaunis harmaa olisikin kotonamme vaaleansininen. Näin ei onneksi käynyt ammattilaisen neuvojen ansiosta. Eniten blogissa on ollut esillä keittiö-olohuone, joten aloitetaan näiden valinnoista.

Keittiö-olohuoneen maalisävy on NCS S 1500-N. Kuvassa näkyvä ilmalämpöpumppu on hopeanharmaa ja tämä maalisävy ei korosta tekniikkaa katonrajassa.

Keittiössä seinän sävy näkyy hyvin esim. tässä String seinällä-postauksessa. Muiden huoneiden osalta kerron sävyt sitä mukaan, kun huoneita blogin kuvissa esiintyy.

Paljon kysymyksiä olen saanut myös talomme lattiasta. Rakentamisen alkuvaiheessa haaveilimme lankkulattioista ja muista ihanuuksista, mutta projektin edetessä ja budjetin hahmottuessa tulimme toisiin ajatuksiin. Valintamme on lankkukuosinen laminaatti, joka on osoittautunut helpoksi ja hyväksi käytössä. Koiran tassuille lattia on vähän liukas, joten karvaformulamme juoksuleikeissä käännökset tehdään mattojen päällä 😀 Ihmisen jalalle lattia ei tunnu liukkaalta.

Tämä lattia on Egger EM3243 White Wood K-Raudasta. Lankkukuosi. Erikoisleveä lauta, 326 mm. Just Clic -pontti, käyttöluokka 32, paksuus 8 mm. 2,53 m2/pkt.

Toivottavasti tästä kirjoituksista oli apua niille, jotka valintojen kanssa tällä hetkellä painivat. Värikartassa vilahtava pinkki kuuluu (yllätys, yllätys) tyttären huoneeseen. Pian on tulossa siis myös prinsessan huoneen esittelyä.

Leppoisaa sunnuntaita!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

M 13 tammikuun, 2013 - 1:54 pm

Moi! Sulla on ihana blogi! Annoin sulle New Blog Love -tunnustuksen blogissani.

Käy kurkkaamassa 🙂 http://villahoususankarit.blogspot.fi/

Reply
Kerttu 13 tammikuun, 2013 - 5:18 pm

Ohoh, kiitoksia paljon!

Reply
Tinkerbell 13 tammikuun, 2013 - 4:55 pm

Kiva että uskalsitte ottaa sisustajan mukaan. Niin useasti ihmiset ajattelevat että sisustussuunnittelijan tuleminen mukaan merkitsee enemmän rahanmenoa kun taas asian pitäisi olla toisin päin. Hyvä sisustussuunnittelija omaa tietoa, taitoa ja kontakteja, ei ylitä budjettia (ellei kyse ole rakenteellisesta viasta joka pitää korjata). Toisin sanoen sisustussuunnittelijaa käyttämällä projektiin suunnitellulla budjetilla saa parhaimmat jutut ja välttyy virheiltä joiden takia sisustus ei toimikaan. Innolla odottelen uusia sisustuspostauksia:)

Reply
Kerttu 13 tammikuun, 2013 - 5:22 pm

Hei! Näin sen itsekin ajattelimme. Omakotitalon sisustus yhdellä kertaa on sen verran iso ponnistus, että näimme järkeväksi käyttää ammattilaista. Hän nimenomaan auttoi meitä maalisävyjen, tapettien (joita ei tullut kuin yksi), lattian sekä eri laattojen (eteinen, khh, pukuhuone, kh, sauna) kanssa. Varsinaiset kiintokalusteet ja sisustus kalusteineen yms. jäi omille harteille. Kiva, kun jätit kommenttia, sisustuspostauksia on tulossa paljon!

Reply
rasymattoni.blogspot.com 15 tammikuun, 2013 - 10:05 pm

Hei! Ihan mieletön sohva! Tosi mun tyylinen:)
Samaa tyyliä muutenkin!:):)

Reply
Anonymous 8 elokuun, 2013 - 1:22 pm

Olen todella kiitollinen tästä postauksesta! Äärettömän vaikeaa valita kotiin värejä kun omaan silmään en täysin luota 🙁 Kiitos kiitos siis kovasti!!!! Otan näistä vinkkejä 🙂 Muutenkin, teidän koti on todella todella ihana 🙂 -Jasmis

Reply

Jätä kommentti