Syysistutuksia ja sunnuntaitunnelmaa

by Kerttu
Syysistutuksia ja sunnuntaitunnelmaa

Onpas harmaa ja sateinen sunnuntai. Meidän piti mennä mökille, mutta päätimmekin extempore jäädä kotiin. Ja se oli erinomainen päätös. En muista näin laiskaa päivää, koko päivälle ei ole mitään tavoitteita tai suunnitelmia. Nukuin jopa pienet päikkärit. Tärkeää joskus vain ihan olla.

Syysistutuksia ja sunnuntaitunnelmaa

Eilen piipahdin Plantegenissa ja kävin ostamassa syysistutuksia sisäänkäynnille. Meillä kaksi suurta ruukkua, jossa kesän aikana kasvoi koristeheiniä. Yksi myrskypäivä tuuli tuiversi heinät heikkoon happeen ja nyt oli aika laittaa ruukkuihin jotain pakkasenkestävää.

En muista näin laiskaa päivää, koko päivälle ei ole mitään tavoitteita tai suunnitelmia.

Fiilispohjalta kokosin ruukkuihin erilaisia kasveja. Muratit säästin kesäistutuksista, ne kun olivat vielä hyvässä kunnossa. Pidän rennoista ja hieman boheemeista istutuksista, mutta olen maailman huonoin muistamaan kasvien nimiä. Ehdin heittämään ruukut roskikseen, joten en pääse tarkistamaan heinämäisen kasvin tai tuon tummalehtien kasvin nimiä. Jos joku  muistaa, saa kertoa.

Parin viikon kuluttua vietetään halloweenia ja poika toivoi kurpitsaa koristeeksi. Pinterestissä kävin seikkailemassa hakusanalla modern pumpkin decor ja sieltä löytyi kivoja, äidin silmää miellyttäviä ideoita. Toisaalta tiedän, että lapsi haluaa vain kovertaa kurpitsaan hurjan naaman ja laittaa valon sisään. Ei huono idea sekään!

Halloweenista puheenollen, tänä vuonna täytynee järjestää jotkin pienet kekkerit. Olin viime vuonna halloweenin jälkeen ostanut koristeita 70 % alella ja löysin ne ihan sattumalta naamiaislaatikostamme. Onneksi löysin ne nyt, eikä marraskuussa.

Loppuun vielä vinkki kynttiläkauteen: Plantagenin aleosastolta löytyi pitkä led-kynttilä, joka toimii kahdella AA-paristolla. Hintaa taisi jäädä vain 7 euron verran. Nämä ovat turvallisia polttaa ja mielestäni lepattava liekki on aidon näköinen.

Musta lyhty on kotimaisen Leino Designin valikoimasta: se on ruostumatonta terästä ja erittäin tukeva ja painava. Me kun asumme mäellä, jossa tuulee välillä napakastikin, tämä ja led-kynttilä ovat turvallisia valintoja.

Ihanan leppoisaa sunnuntaita sinnekin!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

lisbet e. 11 lokakuun, 2020 - 3:48 pm

Tuo punertavalehtinen kasvi on ainakin keijunkukka. En minäkään muuten tietäisi mutta laitoin sitä kesällä perennaksi 🙂 Kiitos loistavasta lyhtyvinkistä! Olen katsellut tuollaisia pitkään mutta useimmat mallit ovat tosi heppoisia ja köykäisiä myös designiltaan.

Reply
Kerttu 13 lokakuun, 2020 - 11:24 am

Kiitos Liisa! Tuota keijunkukkaa oli myös upeana mustalehtisenä! Lyhtyä voin ilolla suositella, meillä on pari jo hajonnut, kun ovat liian kepoisia.

Reply

Jätä kommentti