Syksyn sisustustrendit Vepsäläisen Vip-illassa

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Vepsäläinen & Black  Tower

Viime viikolla sain viettää inspiraationtäyteisiä hetkiä sisustuksen parissa Vepsäläisen Vip-illoissa Jyväskylässä ja Kuopiossa. Olin paikalla edustamassa Koti & keittiö -lehteä sekä blogiani, tehtävänäni kertoa vieraille syksyn sisustustrendeistä sekä antaa sisustusvinkkejä. Molemmat illat olivat onnistuneita ja tunnelmallisia, mikäs sen mukavampaa kun olla hyvässä seurassa upeiden designhuonekalujen ympäröimänä!

sisustusilta-1-5

sisustusilta-1-2

Kuten kunnon Vip-iltaan kuuluukin, saivat vieraat skoolata kuplivalla. Tarjolla oli iloiseen seurusteluiltaan erinomaisesti sopivaa uutuusviiniä eli Black Towerin Pink Bubblyä,  pirskahtelevaa roseeta. Juoma kuuluu Alkon tilausvalikoimaan ja on meidän kaikkien tilattavissa osoitteesta www.pinkbubbly.fi! Suosittelen juomaa vaikka lähestyviin pikkujouluihin, jonne se sopii mainiosti myös pinkinpunaisen värinsä puolesta!

sisustusilta-1-4

Sisustusilloissa tarjottiin ihania coctail-herkkuja. Itse maistelin tarjoilupöydän antimia tulevat illanistujaiset mielessä, Pink Bubblyn kaveriksi sopi niin loistavasti tamagoyakirullat, kanafijitas maissitacot sekä suloiset pienet leivokset!

sisustusilta-1-14

Mitä siellä Vip-illoissa sitten tehtiin muuta kuin maisteltiin herkkuja ja seurusteltiin? Yksi mielenkiintoinen ohjelmanumero oli Artekin kauniin A810-lattiavalaisimen huutokauppa, jossa lähtöhinta on pyörän nolla euroa. Voi niitä voittajien onnellisia ilmeitä! Itse sain näissä kahdessa illassa sellaisen sisustusinpiraatiopuuskan, että oksat pois! Kaikki tuotteet olivat illan ajan 15 prosentin alennuksessa, joten monet  vieraat tekivät sisustusostoksia. Yleensä designhankinnoissa ostopäätös syntyy pikkuhiljaa. Ensin tulee pieni ihastus, sitten aletaan piirittämään ja lopuksi kotona jo huseerataan mittanauhan kanssa täydellistä paikkaa uutukaiselle hakien. Tälläisissa sisustusilloissa on sitten mukava tehdä se lopullinen päätös ja saada oma unelmahuonekalu kotiin pikkuisen edullisemmin.

sisustusilta-1

sisustusilta-1-7

sisustusilta-1-3

Sekä Kuopiossa että Jyväskylässä sisustusilta kokosi yhteen pari sataa sisustuksen ystävää. Minulla oli ilo ja kunnia pitää pieni puheenvuoro syksyn sisustustrendeistä. Trendiväreistä nostin esille tummansinisen ja tumman sammaleenvihreän sekä oman suosikkini, murretun kylmän vaaleanpunaisen. Tänä syksynä trendikkään sisustajan värikartalta löytyy usvaisia, taitettuja pastellivärejä sekä harmaata. Kirkkaan valkoisen aikakausi alkaa väistyä.

sisustusilta-1-6

Syksyn trendikkäimmät kuviot ovat siroja ja graafisia. Sama linja näkyy myös huonekaluissa, joiden jalat ja tasot ovat ohuita ja keveitä. Sirouden vastapainoksi nähdään paljon rouheutta, viimeistelemättömiä pintoja ja eri tyylien ja materiaalien yhdistämistä. Lohduttelinkin erityisesti yleisössä olleita miehiä, että jos vaimo naputtaa siitä pari vuotta kestäneestä remontista, niin nyt voi vastata hyvillä mielin, että tässä listattomassa lookissa vain ratsastetaan trendien aallonharjalla 😉

sisustusilta-1-8

veps-1

Trendikatsauksen lisäksi puheenvuorossani oli pari sisustusvinkkiä. Yksi tärkeimmistä asioista sisustustamisessa on mittasuhteet, se miten huonekalut ja esineet istuvat tilaan sekä toisiinsa. Huonekoko ja -korkeus määrittävät paljon sitä, miksi sama sohva näyttää toisen kodissa upealta ja toisessa ei. Tähän dilemmaan kannattaa ehdottomasti pyytää sisustusammattilaisen apua. Ei ole lainkaan liioittelua ottaa huonekaluostoksille mukaan pohjapiirrustus sekä valokuva huoneesta! Toinen tärkeä vinkki on tutkia värejä ja pintoja oikeassa ympäristössä eri vuorokauden aikoina ja erilaisissa valaistuksissa. Siksi kannattaa napata laatta tai pala verhoilukangasta mukaan kotiin ja tutkia materiaalia sille suunnitellussa kohdassa. Se nimittäin harmittaa kovasti, jos kaupan upea harmaa sohva näyttääkin kotona siniseltä.

sisustusilta-1-10

Monessa sisustuspulmassa kannattaisi hyödyntää suunnittelijan näkemystä. Turhaan pelätään, että sisustussuunnittelijan kanssa käy kuin tv-ohjelmissa: asukkaat pistetään pihalle ja koko koti uusitaan yllätyksenä. Sisustussuunnittelija osaa kuunnella asiakasta ja luoda hänelle omaan kotiin ja budjettiin sopivia vaihtoehtoja, joiden avulla päätöksiä on helpompaa tehdä. Vaikka iltaa vietettiin uusien designklassikoiden keskellä, suosittelin rakentamaan sisustusta pikkuhiljaa. Aika tuo sisustukseen kerrostuksellisuutta ja mielenkiintoa, lisäksi varsinkin uutta kotia laitettaessa monesti kestää hetki ennen kuin näkee, mitä oikeasti haluaa.

sisustusilta-1-11

Oma sisustusfilosofiani mukaan klassista pohjaa on kiva maustaa trendeillä ja pienillä vaihtuvilla yksityiskohdilla. ”Hyvä sisustusostos kirpaisee” -ajatukseni ei tarkoita sitä, että kaiken pitäisi aina olla kamalan kallista. Enemmänkin ajattelen, että kun ostosta pohtii pitkään ja siihen joutuu satsaamaan, myös harkinta-aika muodostuu riittäväksi. Laatuun satsaaminen kannattaa. Toivon, että kun olen mummo, kotimme huonekalut kertovat tarinoita eletystä elämästä ja hankintani näyttävät silloinkin ajattomilta. Onneksi meitä tuuliviirejä lohduttaa myös se, että jos se mieli sitten sattuukin joskus muuttumaan, designhuonekaluilla on hyvä jälleenmyyntiarvo.

veps-1-3

veps-1-2

Ehkä merkittävin sisustusvinkki on kuitenkin se, että omaa kotia laitetaan itselle ja tärkeintä on, että siellä viihtyvät asukkaat. Sisustamista ei myöskään tarvitse ottaa liian vakavasti, vaan erilaiset kokeilut ovat enemmän kuin sallittuja!

sisustusilta-1-13

Vepsäläisen Vip-illat jatkuvat ja seuraavat paikkakunnat ovat Lappeenranta 28.10., Kouvola 29.10., Lahti 4.11. ja Espoo 5.11. Kaikissa sama kellonaika eli klo 18-20.30. Kaikki blogini lukijat ovat erittäin tervetulleita osallistumaan iltoihin, mutta muistattehan ilmoittautua ennakkoon (paikkakuntaa klikkaamalla saat lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet). Paikalla on Vepsäläisen asiantuntevien sisustusmyyjien lisäksi lukuisia edustajia eri sisustusbrändeiltä eli tarjouksia ja tuotetietoa on tarjolla runsaasti!

sisustusilta-1-15

Lämmin kiitos paikalle tulleille asiakkaille, oli niin mukavaa että moni blogini lukija tuli moikkaamaan. Kiitos myös kaikille näissä kuvissa esiintyville loistaville tyypeille! Ja lopuksi vielä kiitokset Vepsäläiselle, että sain olla mukana inspiroivissa illoissanne!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 20 lokakuun, 2015 - 11:20 am

Oli kyllä hyvät herkut, ja muutenkin oikein mukava ilta. Tykkäsin myös sinun puheenvuorostasi, olit tosi rento ja luonteva puhuja! Oli tosi kiva tavata, ja toivottavasti nähdään joskus uudestaankin! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 lokakuun, 2015 - 9:42 pm

Kiitos Noora, oli tosi kiva tavata! Varmasti nähdään näissä merkeissä taas 🙂

Reply
Martti 20 lokakuun, 2015 - 3:05 pm

Heippa! Tykkäsin kovasti sinun esityksestä, ja siitä oli myös hyötyä. Ruoka oli maittavaa ja kuplivat juomat virtasivat.. Vepsäläisen sisustusillat ovat vuodesta toiseen olleet antoisia ja näin myös tänä vuonna. Tämä bloggaajan lisääminen ohjelmaan oli hyvä veto Vepsäläiseltä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 lokakuun, 2015 - 9:42 pm

Lämmin kiitos Martti, tosi mukava juttu että tykkäsit esityksestäni ja viihdyit illassa!

Reply
Piitu 20 lokakuun, 2015 - 6:48 pm

Voi, kun olisin tiennyt olisin tullut mukaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 lokakuun, 2015 - 9:43 pm

Harmin paikka, että meni tällä kertaa ohi! Ensi kerralla sitten mukaan 🙂

Reply
Auroora 20 lokakuun, 2015 - 7:30 pm

Miten kaunis asu sinulla onkaan! Saanko tietää, mistä tuo kaunis neuletakki ja tuo mekko? Pirtsakan näköinen asu! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 lokakuun, 2015 - 9:44 pm

Lämmin kiitos Auroora! Mekko on Vilan ja neuletakki Vero Modasta 🙂

Reply

Jätä kommentti