Suunnittele itse helppo ja tyylikäs joulukortti

by Kerttu

Joulukorttien edullisemman lähettämisen viimeinen päivä meni jo ja moni pohtii, jaksaako alkaa korttirumbaan. Yhä suositummaksi on tullut lähettää kortit sähköisesti ja laittaa postimaksuissa säästyneet rahat vaikka hyväntekeväisyyteen.

Jos ei ole graafikon tai kuvankäsittelijän taitoja, voi tuntua lähes mahdottomalta saada aikaiseksi nättejä kortteja, mutta tämän vinkin avulla jokainen osaa tehdä tyylikkään ja persoonallisen kortin ja mikä parasta, ihan superhelpolla!

Ohjelman nimi on Canva ja sen perusversio on ilmainen. Canvan avulla voi luoda kortit, kutsut, esitteet, mainokset, some-kuvat ja melkein mitä vain, mihin haluaa yhdistää kuvan ja tekstiä kivaan visuaaliseen ilmeeseen.

Canvassa on runsaasti ilmaisia kuvia ja voit myös ladata ohjelmaan helposti omia valokuviasi. Tekstejä, fontteja, kirjainkokoa ja värejä voi muuttaa oman mielensä mukaan. Tällä ohjelmalla jokainen voi leikkiä oman elämänsä graafista suunnittelijaa, sillä sen käyttäminen on niin yksinkertaista ja myös palkitsevaa.

Voit selailla ensin suunnittelumalleja ja etsiä itsellesi mieluisan pohjan. Ilmaisia korttivaihtoehtoja on todella paljon  ja niistä voi tuunata oman näköisen pienillä muutoksilla. Tämän postauksen kuvat ovat tehty kuvitukseksi tähän blogijuttuun, eikä näiden korttien luomiseen mennyt kauaa. Käytän Canvaa myös työasioissa, kun pitää saada nopeasti tehtyä järkevännäköistä materiaalia vaikka johonkin tapahtumaan. Omien logojen tai tunnusten lataaminen käy yhtä helposti kuin valokuvienkin siirtäminen.

 

Canva toimii selaimessa eli sitä ei tarvitse erikseen asentaa tietokoneelle. Mene osoitteeseen www.canva.com niin pääset suoraan kirjautumissivulle, näppärä tapa on mennä sisään Facebook-tunnuksilla. Voit myös luoda käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitteellasi.

Kun kuva on valmis, voit tallentaa tuotoksen koneellesi.  Canvassa on kolme eri tiedostomuotoa: JPG, PNG ja PDF. Nämä kuvat tallensin JPG:nä, mutta vaikka Facebookiin suositellaan PNG:tä.

Jos kortit ovat vielä tekemättä, kannattaa antaa Canvalle mahdollisuus ja naputella vaikka sähköisesti muutama tyylikäs tervehdys matkaan. Toki myös perinteiset tervehdykset ehtivät vielä! Kotimaan ikimerkillä (arvo 1,40 €) varustetut kortit pitää lähettää viimeistään keskiviikkona 20.12.

Meidän korttimme (ei siis mikään näistä esimerkeistä) odottelevat vielä osoiterumbaa, mutta kyllä ne jouluksi saajilleen ehtivät. Itse ilahdun todella paljon korteista, olivatpa ne sitten fyysisiä tai sähköisiä, joten haluan lähettää tervehdykset joka vuosi itsekin. Eikä se pöllömpää ole kirjoitella osoitteita viikonloppuiltana joululaulujen soidessa glögilasin äärellä.

Kun kortti suhahtaa kuoreen, lähtee myös lämmin ajatus sen saajalle.

Saatat pitää myös

4 Kommentit

katerina 14 joulukuun, 2017 - 12:22 pm

Canva on ihan huippuohjelma!

Mukavaa joulun aikaa sinulle!

Reply
Minnea/Minnean muruja 14 joulukuun, 2017 - 2:57 pm

Enpä ollut tästä aikaisemmin kuullutkaan! Kiitti vinkistä! Canva näyttää todella näppärältä ohjelmalta!

Reply
Anu 14 joulukuun, 2017 - 7:47 pm

Kiitos vinkistä, näyttääpä hyvältä.

Reply
Chandelierhome 15 joulukuun, 2017 - 4:27 pm

Enpäs ollut minäkään näistä aikaisemmin kuullut 🙂 Ihan uudenlainen tapa. Ps. sinulle on haaste blogissani!

Reply

Jätä kommentti