Designtarinoita-podcastin syksy yhdessä paketissa

by Kerttu

Tänä syksynä julkaistiin kymmenen jaksoa sisustuspodcastiani Designtarinoita ja nyt ajattelin vetää kokemustani ja fiiliksiä yhteen. Jaksoja nauhoitettiin viime keväänä ja loppukesästä, joten tuntuu, että ajasta studiossa on pieni ikuisuus. Oli mukavaa seurata, kuinka sarja täydentyi jakso jaksolta alkaen Heidi Jaarasta ja päättyen Marko Paanaseen. Kaikki vieraat olivat todella huikeita ja heidän ansioistaan kokemus oli niin opettavainen ja antoisa.

Pakko myöntää, että viimeisen jakson jälkeen tuli tyhjä olo. Podcastin tekeminen oli ison unelman toteutuminen ja jotenkin omasta osuudestani jäi rehellisesti sanottuna epäonnistunut fiilis. En edes tiedä mitä odotin, mutta silti tuotantokauden viimeisen jakson jälkeen ajattelin, että olisi pitänyt pystyä paljon parempaan ja yltää suurempiin kuuntelijalukuihin. Valeäidin nauhoituksia tekevä podcast-kollega Hanne Kettunen antoi minulle humoristiseen tyyliinsä oivan diagnoosin; ”Kerttu, sulla on tuotantokauden jälkeinen masennus”. 

Oli mikä hyvänsä, pölyn laskeuduttua jäljellä on kiitollisuus. Oli mahtava kokemus saada työskennellä studiossa Wecastin ammattilaisten kanssa. Ja miten mahtavia kollegoita minulla siellä olikaan;  Hannen lisäksi mm. Pupulandian Jenni Rotonen, Lähiömutsi Hanne Valtari, Salamatkustaja-blogin Satu Rämö, Hanna Gullichsen, Joonas Laurila, Kasper Strömman. Ja minä. Aika nöyrä fiilis.

En tiedä, tuleeko jatkoa ja jos tulee, milloin. Viime postauksessa keskusteltiin kriittisestikin blogini kaupallisuudesta, mutta näin se vain on, ilman kaupallista yhteistyökumppania ei voi tehdä podcastiakaan.  Olen valtavan iloinen jokaisesta kuuntelijasta, yli 15 000 kertaa kiitos!

Mutta hei, otetaan vielä pikainen katsaus jaksoihin. Parasta näissä on, että ne eivät ole lainkaan vanhentuneita, vaan hyvät tarinat kestävät aikaa ja kuunteluita. Otapa siis kuulokkeet korviin ja kuuntele siivotessa, lenkillä tai matkalla jonnekin. Yhden jakson pituus on noin puoli tuntia eli juuri sopivasti vaikkapa pyykkien lajitteluun menevä aika.

Yrittäjä Heidi Jaara on ideoiden popkornikone, joka on luotsannut yrityksensä kansainvälisten luksusbrändien joukkoon. Surusta syntynyt Balmuir on suomalainen perheyritys, jota maailmantähdetkin rakastavat. Menestys ei ole tullut ilman riskejä, luovuutta ja intohimoa.

KUUNTELE TÄSTÄ

Mistä asioista nuoren yrittäjän päivät koostuvat, kun tavoitteena on tuottaa inspiroivaa sisältöä ja kauniita kuvia? Alexa Aavarinne on 24-vuotias some-persoona, joka kirjoittaa huippusuosittua Alexa Dagmar-blogia, työskentelee sisustuskaupassa ja rakastaa remontoida asuntoja.

KUUNTELE TÄSTÄ

Annaleena Hämäläinen on kuin raikas tuuli perinteiselle huonekalualalle. Miten nuori luova johtaja otti perinteisen perheyrityksen haltuun ja nosti Hakolan kaikkien trenditietoisten sisustajien tietoisuuteen?

KUUNTELE TÄSTÄ

Millaista on ammattimainen sisustusbloggaaminen, mistä syntyvät ideat ja mikä työssä on parasta tai raskainta? Blogimaailman edelläkävijät Suvi Melender-Lågland ja Liisa Rintaniemi kertovat rakkaasta harrastuksestaan, josta on tullut myös työ.

KUUNTELE TÄSTÄ

Kun samassa paketissa on sisustussuunnittelijan ja juristin osaaminen, hoituvat yhdeltä naiselta kaikki kotiin, asuntokauppoihin ja remontteihin liittyvät työt. Maija Lukkari-Nyman avaa mm. työtään, perhe-elämäänsä ja ajatuksiaan siitä, miten somessa kuvaoikeuksien kanssa tulee toimia.

KUUNTELE TÄSTÄ

Sisustusstailisti Susanna Vento ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski ovat ystäviä sekä tehokas työpari, joka sisustaa, stailaa, suunnittelee ja synnyttää sisustustrendejä ja lopuksi vangitsee työnsä upeisiin valokuviin.  Kuuntele, mistä kaikki alkoi, millaista työ on käytännössä, miten trendejä synnytetään ja kuinka Suomen tunnetuimpiin kuuluvat sisustusammattilaiset laittavat omaa kotiaan?

KUUNTELE TÄSTÄ

Sisustaminen on ihana harrastus, joka voi viedä mukanaan. Tässä jaksossa otamme pilke silmäkulmassa selvää, millainen diagnoosi on sisustushulluus ja onko siihen terapiaa tarjolla. Keskustelemassa ”sisustushullut tavikset” eli innokkaat sisustusharrastajat Pia Kanninen ja Mirka Keski-Rekilä.

KUUNTELE TÄSTÄ


Marimekko on yksi Suomen ikonisimmista designtaloista, jonka juuret ovat jo 1950-luvulla.  Millaista on työskennellä Marimekolla ja millä periaatteilla siellä luodaan uutta?  Kuulemme myös, miten Marimekko näkyy pukeutumisessa tai oman kodin sisustamisessa kodin suunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja Minna Kemell-Kutvosella ja suunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja Taru Lahdella.

KUUNTELE TÄSTÄ

Sisustussuunnittelija Tuija Talvitie on unelma-ammatissaan, mutta tie siihen ei ollut helppo. Nyt hän tietää, että mitä enemmän tietoa hän jakaa, sen enemmän saa itsekin. Tämä podcast on lähes pakollinen tietopaketti jokaiselle sisustajalle tai unelma-ammatistaan haaveilevalle, hyppää mukaan hyväntuuliseen keskusteluhetkeen!

KUUNTELE TÄSTÄ

Legendaarisesta sisustusohjelma Innosta on vierähtänyt jo kymmenen vuotta, mutta edelleen Marko Paanaselta kysytään sisustusvinkkejä kaupan kassajonossakin. Mitä miehelle kuuluu, mistä hän ammentaa inspiraationsa ja mitkä ovat hänen parhaat sisustus- ja kodin säilytysvinkkinsä? Luvassa suoria mielipiteitä ja tarinoita pitkältä uralta iloisen naurun saattelemana.

KUUNTELE TÄSTÄ

Löytyikö sinulle suosikkijaksoa tai mitä toivoisit mahdolliselta jatkolta?

PS. Wecastilta on tullut tämä syksynä paljon loistavia podcasteja, kaikki löytyvät Acast-palvelusta ja iTunesista.

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Valeäiti 11 joulukuun, 2017 - 7:38 pm

Voi ihana Kerttu, sulla on aivan mielettömät luvut ja mikä tärkeintä – laatu oli aivan timanttinen! Kiitos tosi hienosta kaudesta ja toivottavasti jaksat jatkaa vaikka fiilis onkin aina tossa kohtaa melko tyhjäksi imetty joulupukin säkki 😀

Tää on ihanaa puuhaa ja kuin tehty sulle senkin hunajainen ääni, seuraavaa kehiin vaan! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 joulukuun, 2017 - 8:17 pm

Kiitos kauniista sanoista ja ennen kaikkea mahtavasta kannustuksesta ja mentoroinnista podcast-hommissa. Olet yksi iso timantti! Säkit tosiaan vähän tyhjillään, mutta tulkoon joulun ihme 😀

Reply
Greta 11 joulukuun, 2017 - 7:42 pm

Kuuntelin innolla kaikki jaksot! Erityisesti pidin Heidi Jaaran, Annaleena Hämäläisen ja Marko Paanasen tähdittämistä jaksoista. Podcast oli viihdyttävä ja sivutuotteena sai monenlaista tietoakin ? Minä toivoisin ehdottomasti jatkoa Desingtarinoille.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 joulukuun, 2017 - 8:22 pm

Lämmin kiitos Greta! Ihan huikeita vieraita, oli suuri kunnia saada heidät studioon.

Reply
Irina 11 joulukuun, 2017 - 7:52 pm

Marko Paanasen vierailu oli mun suosikkini, siinä on hauska mies! 🙂 Toivottavasti joskus jatkat podcastin tekemistä, sillä minun korvaani onnistuit kyllä oikein hyvin. Ei mitään epäonnistumiseen viittaavaakaan osunut juttuja kuunnellessani. Sun täytyy vähän hillitä itsekritiikkiä, koska tarpeeksi hyvä on jo ihan riittävää ja sä onnistuit paremmin kuin tarpeeksi hyvin. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 joulukuun, 2017 - 8:24 pm

Marko on kyllä ihan mieletön tyyppi! Aivan mahtava persoona ja mieletön tarinankertoja. Ja oma fiilis oli varmasti monen asian summa, sinänsä koin suurta riemua jaksoja tehdessä, mutta silti kun kaikki oli ohi, tuli tuo itsekritiikki. Kiitos Irina! <3

Reply
Marja 11 joulukuun, 2017 - 9:16 pm

Juu selkeä diagnoosi – mä nimitän tuota maratonin jälkeiseksi masennukseksi. Iskee nimittäin mulle maratonin jälkeen, tyttärelle tanssikisojen jälkeen… ja on onneksi suht nopeasti ohimenevää 🙂 Eikun uusia treenejä – eikun jaksoja suunnittelemaan kuule vaan!

Omat suosikkini olivat ehkä Heidi Jaara, Alexa, Annaleena Hämäläinen, Susanna Vento & Riikka Kantinkoski. Niin ja tietty ihanat blogikollegat Suvi ja Liisa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 joulukuun, 2017 - 8:37 am

Juuri se! Joku iso ja tärkeä juttu on ohi ja jää tyhjä olo. Ja ehkä ihan suotta niitä kuuntelijalukuja jäin tuijottamaan, itse asiassa se taisi päästä kyllä ennakkoon asetettuihin tavoitteisiin 😀 Mutta silti katselen iTunesin TOP200-listaa hiki päässä ja mietin, miksi en ole korkeammalla? No, nyt vähän huilia ja katsotaan, mitä tulevaisuus tuo.

Reply
Johanna 11 joulukuun, 2017 - 9:44 pm

Tykkäsin jokaisesta jaksosta, ihan parasta piristystä kotitöiden keskelle. Ehdottomasti lisää vaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 joulukuun, 2017 - 8:35 am

Kiva kuulla, kiitos Johanna! <3

Reply
Aikku 12 joulukuun, 2017 - 11:03 am

Podcastit ovat ihan hyvä juttu, voi kuunnella missä ja milloin vain eikä aina ole nenä kiinni tietsikassa tai kännykässä. Sisustusjutut ovat oma intressin kohde ja toki myös muutkin naistenjutut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 joulukuun, 2017 - 11:40 am

Kiitos Aikku! Ja kyllä, podit ovat ihan parasta viihdettä rutiinihommien taustalle tai vaikka rentoitumiseen <3

Reply
Marjukka 13 joulukuun, 2017 - 5:39 am

Kuuntelin näitä kävelylenkillä ja pidin kovasti! Jatkoon voisin ehdottaa kierrättäjä-keräilijä-kirppistelijä-henkisten bloggaajien haastattelua, kuten diagnoosi sisustusmania! Olisi kiva kuulla heidän rohkeasta sisustustavasta ja ajatuksista.
Ehkäpä myös talon iän mukaiset sisustajat kiinnostavat. Kuinka sisustaa 2000-luvun talo tai uudiskohde retrohenkisesti?

Ekologiset sisustusvalinnat kiinnostavat, valaistussuunnittelu..paljon hyviä aiheita joista ammentaa löytyy varmasti?

Reply
Riikka 15 joulukuun, 2017 - 3:21 pm

Hektisen elämän vuoksi podcastien kuuntelu on sujunut hitaasti, mutta voi kyllä ehdottomasti toivomuksena jatkoa. Jokainen jakso on hyvin mielenkiintoinen ja sinun ääntäsi jaksaisi kuunnella enemmänkin. Rentouttavaa joulun aikaa!

Reply
Taina 19 joulukuun, 2017 - 10:46 am

Pidin tosi paljon Annaleena Hämäläisen jaksosta! Inspiroiva ja innostava haastattelu. Ja sinua itseäsi on rentouttavaa kuunnella, kovin mielelläni kuuntelisin näitä lisääkin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 joulukuun, 2017 - 8:08 am

Kiitos, ihana kuulla! ❤️

Reply
Jonna 7 tammikuun, 2018 - 10:44 pm

Tykkäsin tosi paljon sun podcastista oli aina ilo kuunnella! Marko Paananen on kyllä hauska vieras, muistan kun kuuntelin tuota jaksoa bussissa ja hihittelin yksinäni 😀 Toivottavasti tekisit vielä jatkoa, sillä Kerttu sun ääntä on kiva kuunnella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 8:55 am

Kiitos paljon, ihana kuulla! Niiden tekeminen oli todella kivaa, mutta toisaalta myös työlästä. Katsotaan, saadaanko uusia jaksoja jossain vaiheessa 🙂

Reply

Jätä kommentti