Sohvakankaan huoltaminen ja suojaaminen

by Kerttu

Laadukas sohva on iso hankinta ja tottakai sen toivoo kestävän hyvänä ja tyylikkäänä vuosikaudet. Meillä on ollut uusi Iskusta ostettu HT Collectionin Como-sohva reilun kuukauden ja voin olla sen laatuun todella tyytyväinen. Sohva pysyy ryhdikkäänä, eikä vaadi jatkuvaa pöyhimistä ja asettelua, vaikka lapset kiipeilevät ja möyrivät sohvatyynyissä, siitä on rakennettu majaa ja koira rakastaa pötkötellä divaaniosalla. Juuri sellainen sohva kuin toivoinkin; mukava, helppo ja tyylikäs.


Sohvassa on irrotettavat ja vesipestävät päälliset, mutta silti halusin suojata kankaan mahdollisilta tahroilta. Sohvan oston yhteydessä hankin Iskusta myös tekstiilien suoja-aineen, joka suojaa suurinta osaa tekstiileistä juoma-, ruoka-, hiki-, öljy-, ym. tahroilta. Sen käyttäminen on helppoa:

– imuroi sohva tekstiilisuulaketta käyttäen
– ravistele tuote ja suihkuta sitä tasaisesti noin 30 cm etäisyydeltä
– anna kuivua.

Myyjä suositteli minulle myös James Vettä, jonka olemassa olosta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Se on tahranpoistoaine, joka sopii lähes kaikille tekstiilipinnoille; sohville, nojatuoleille,  matoille ja vaikkapa auton verhoiluille. Sen luvataan antavan kuluneille ja likaantuneille matoille ja huonekaluille raikkaan ja uudistuneen ilmeen. Ostin James Vettä vakavampien tahrojen varalle, sillä tällä luvataan lähtevän esim. veri, virtsa, uloste ja oksennus. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä lapsi- ja eläinperheessä tapahtuu.

Näillä konsteilla toivon, että saan nauttia sohvasta uudenveroisena vielä pitkään. Ainahan tahrat eivät tarvitse järeitä aineita, vaan vesipestävästä kankaasta saa puhtaan usein ihan miedolla Marseille- tai sappisaippualiuoksella tai jopa vain kostealla liinalla. Vahingon kuitenkin sattuessa on hyvä olla toimintavalmius puhdistukseen, sillä mitä nopeammin pääsee siivoushommiin, sen puhtaampaa jälkeä yleensä saa.

Kannattaa myös hyvissä ajoin tarkistaa, miten juuri oman sohvan tai lempinojatuolin kangas suositellaan puhdistettavan. Hyvä nyrkkisääntö on testata uutta puhdistusainetta ensin jonnekin huomaamattomaan paikkaan, jotta ei saa olemassa olevan tahran lisäksi toista ongelmaa puhdistusaineesta.

Miten teillä pidetään sohva puhtaana? Entä saako sohvalla syödä? 

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Elina 28 tammikuun, 2017 - 10:36 pm

Mitkä ovat tuotteiden ainesosat? Yritin etsiä tietoa netistä, mutta en löytänyt pikaisella etsinnällä. Meillä myös olisi tarvetta suojata sohva, mutta en haluaisi kovin kovia kemikaaleja käyttää.

Reply
Sara 29 tammikuun, 2017 - 7:37 pm

Meillä on punainen sohvan, joten se on armelias. Sohvalla saa syödä muuta paitsi lämpimiä ruokia. Meillä imuroidaan (pienimmillä imuroin teholla), tahrat pyyhitään heti ja päälliset pestään koneessa silloin tällöin.

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 29 tammikuun, 2017 - 11:33 pm

Meillä kanssa HT-Collectionin sohva, joka ollut yli 10 vuotta jo ja kovalla käytöllä. Olen ollut muuten tyytyväinen sohva valintaan, nyt vain mennyt ikävästi nukkaan. Meillä saa syödä olohuoneessa ja päivittäin aina maataan sohvassa ja koko poppoo siinä makoilee. Silloin tällöin pitää poistaa tulleita tahroja tahranpoistiaineelle. Suojasuihketta olen aina laittanut pesun jälkeen, kun päälliset olen pessyt koneessa. Nyt kaverini kävi vesi imurilla imuroimassa sohvan ja lähtihän siitä kyllä likaa. Tämä James vesi oli kyllä uusi tuttavuus. Tämä suojasuihke on kyllä huippu tuote. Olen ruokailutilan tuolit sillä kans käsitellyt ja jos jotain on kaatunut, niin jää helmenä pintaan. Tuolitkin ovat kuin uudet ja ovat varmaan lähemmäs yhtä vanhoja kuin sohvakin 🙂

Reply

Jätä kommentti