Skeittipenkki ja automatto -pienen pojan sisustussuosikit

by Kerttu

Tämän huoneen asukas on 2.5 -vuotias poika, joka rakastaa autoja, palloja, mailoja ja työkaluja. Meidän pikkuäijä, jolle ostettiin juuri koon 29 talvikengät eli kasvu on melkoista. ”Äiti, voitko leikkiä mun kanssa”, kuuluu usean kerran päivässä. Silloin mennään olohuoneen matolle tai omaan huoneeseen, jossa esille kaapeista kaivetaan yleensä autojen armeija. Huone ei ole kovin iso, vain 11 neliötä, joten yritämme pitää lelut säilytyskoreissa ja kaapeissa, jotta olisi tilaa siihen itse asiaan eli leikkimiseen.

Huone on saanut pari uutuutta. Skeittipenkkiin törmäsin ensimmäistä kertaa Hygge-tapahtuman Finnish Design Pop-upissa ja jo silloin sen hauska muotoilu kiinnitti huomioni. Muutama viikko sitten sain sähköpostia nuorelta jyväskyläiseltä suunnittelija-puuseppä Sanna Ruokolta, joka halusi esillä minulle suunnittelemansa ja valmistamansa kalusteen. Ilmassa oli jälleennäkemisen iloa, kun hoksasin kyseessä olevan juuri pop-upissa ihastelemani Skeittipenkki!

Penkki valmistetaan kierrätetyistä skeittilaudoista, joka on ihan huippuidea! Kalusteessa yhdistyy niin monta itselleni merkityksellistä teemaa: nuori suunnittelija, käsityö,  uusi design, kierrätys, paikallisuus ja ripaus huumoria. Penkki on mittasuhteiltaan loistava, sillä noin 30 senttimetrin korkeuteen on lapsen helppoa istua.

Käyttökokemukset kertovat myös hyvästä designista, sillä penkki on todella tukeva ja kestää hyvin aikuisenkin painoa. Eikä kyseessä ole pelkästään lastenistuin, vaan kaluste sopii sohvapöydäksi, rahiksi, jakkaraksi, yöpöydäksi, laskutasoksi tai vaikka kenkätelineeksi.

Ihastuin Hygge-tapahtumassa juuri tähän turkoosiin (mentoli taitaa olla sävyn nimi virallisesti) kanteen ja koivulakattuihin jalkoihin. Penkki on tilaustuote ja sitä saa monessa eri sävyssä. Jokainen penkki on yksilöllinen, sillä mitat riippuvat käytetyn dekin mitoista ja muodoista. Lisätietoja löytyy Ruoko Designin sivuilta ja Facebook-sivuilla voi katsella lyhyen videon, kuinka tuote tehdään.

Toinen huoneen uutuus on Heidi Valkolan automatto. Ostin meille kaupunki-teeman sen isommassa koossa eli 140 x 100 cm. Kuosissa on autotie, eläimiä ja paljon mielenkiintoisia yksityskohtia. Materiaali on erittäin ohutta vinyyliä eli varsinainen matto se ei ole, enemmänkin leikkialusta. Vaikka se ei olekaan pehmoinen, hyvä puoli on siinä, että sen voi halutessaan kääriä kaappiin rullalle leikin jälkeen.  Suosittelen alle jarrumattoa, niin alusta pysyy paikoillaan vauhdikkaimmissakin touhuissa.

Skeittipenkki ja automatto ovat pienen pojan sisustussuosikkeja, samoin kun tiipii-teltta jonne voi piiloutua kun äiti alkaa ehdottamaan esimerkki nukkumaan menemistä. Tällä hetkellä suosikkileikkeihin kuuluu myös ”kuulepas pikkuinen ukko!”- niminen hippa, jossa pikkuinen ukko siis juoksee kovaan ääneen nauraen karkuun jotain vanhemman ehdottomaan toimintoa kuten pukemista, hampaiden pesua tai ruokalua.

Mitäs pidätte näistä kotimaisista sisustustuotteista? 

Meillä on lapset olleet eilisen työiltani vuoksi yökylässä mummolassa ja sain tähän aamuun vähän kirjoitusaikaa. Seuraavaksi alan valmistelemaan yhteistyöpostausta, joka lämmittää Jyväskylää rakastavaa sydäntäni. Luvassa on nimittäin juttua upouudesta Vallilan myymälästä, joka avautui torstaina uuteen Seppä-kauppakeskukseen.

Mukavaa sunnuntaita!

Saatat pitää myös

13 Kommentit

Muuttuva kotini Päivi S 29 lokakuun, 2017 - 11:55 am

Onpa ihania tuotteita <3
Kiva kyllä tuo skeittipenkki ja varasti isompanakin pikku miehen mieleen 🙂 Hyllyjä nähnyt noista, mutten penkkiä. Huippu idea ! Ihana mattokin ja väritkin ihanan hempeitä. Ihanaa sunnuntaita sinne. Mie lähen tästä taidebasariin, katsomaan käsitöitä ja tanssiesityksiä eli kiva sunnuntai päivä tiedossa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 lokakuun, 2017 - 9:10 pm

Kiitos Päivi ja aivan ihanalta kuulosti sinun sunnuntaiohjelmasi <3

Reply
Heli 29 lokakuun, 2017 - 1:31 pm

Tuollainen penkki on pakko saada!! Automattokin varmasti ilahduttaisi kahta pientä poikaamme..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 lokakuun, 2017 - 9:10 pm

Penkki on kyllä mainio! Uskon, että sille löytyy käyttöä pitkään 🙂

Reply
Sandra 29 lokakuun, 2017 - 2:48 pm

Kuinka hauska penkki ja huippu idea!
Kelpaa pienen pojan leikkiä näin kauniissa huoneessa. ?

Pst. Mistä olet verhokankaan löytänyt?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 lokakuun, 2017 - 9:11 pm

Kiitos Sandra! Valmisverhot ovat Anniva Interiorista, kurkkaapa löytyykö enää verkkokaupasta samanlaista.

Reply
Vilja @ muotoseikka\ 29 lokakuun, 2017 - 6:24 pm

Kaunis tuo matto! Ihan omat lempparisävyni siinä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 lokakuun, 2017 - 9:11 pm

Kiitos Vilja! Sävyt ovat tosi kauniit, niihin minäkin ihastuin!

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 29 lokakuun, 2017 - 6:27 pm

Tosi kiva tuo penkki! Kiva tapa kierrättää käytettyjä materiaaleja.

Tuota mattoa olen ihaillut jo iäisyyden, ja nyt äitini sanoi ostavansa sellaisen tytölle joululahjaksi. Odotan innolla mitä pikkuneiti siitä tykkää!

Tuollainen tiipii pitää varmaan myös joskus hankkia, olisin niiin rakastanut samanlaista lapsena! Aina rakentelemassa majoja… 🙂

Reply
Minnea 30 lokakuun, 2017 - 12:46 pm

Tuo skeittipenkki on ihastuttava! Ja varmasti hyvä ratkaisu pieneen tilaan!
Kuulostaa hyvin tutulta tuo ”kuulepas pikkuinen ukko” -leikki 😀 Aina ei meinaa äidin huumori riittää pojan tempauksiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 lokakuun, 2017 - 2:32 pm

Skeittipenkki on kyllä hauska!
Ja se leikki on kyllä oikeasti 90 prosenttisesti supersöpö, myös äiti on leikissä pikkuinen ukko, jos häntä jahdataan 😀

Reply
Marjukka 30 lokakuun, 2017 - 7:33 pm

Käytetty skeittilauta kuluu toisesta tai molemmista päistä melko teräväksi..mahtavatko olla kuitenkaan käytettyjä? Olisi kiva tietää mistä saa lautoja, joiden vanerilevykerrokset ovat kauttaaltaan tuossa kunnossa. Kaunis tuote kyllä!

Reply
Sanna 30 lokakuun, 2017 - 10:02 pm

Moi Marjukka! Ihan totta, että käytetyt skeittilaudat ovat enemmän tai vähemmän jurossa kunnossa etenkin päädyistä. Päädyt huolitellaan puristamalla lohjenneet viilut takaisin yhteen, mahdollisesti paikataan ja terävää päätyä hiotaan esimerkiksi sentin verran lyhyemmäksi, jotta terävyys pehmenee. Laudan alle kurkkaamalla voi todeta laudan menneisyyden ?. Siellä kulumat ja käytön jälki saavat loistaa! Materiaali kerätään ympäri Suomea – talvella se onkin hieman haasteellista. Sanna / RUOKO design

Reply

Jätä kommentti