Eteinen ja kenkien säilytysratkaisu

by Kerttu
Eteinen ja kenkien säilytysratkaisu

 

Uudessa kodissa on elelty nyt kolmisen viikkoa. Tavarat alkavat löytää paikkansa ja pikkuhiljaa toiminnallisuuksia on hiottu meidän perheelle sopiviksi. Tässä on näkymä ulko-ovelta sisään.

Ennen muuttoa pohdimme, kuinka eteinen toimii lapsiperheessä, sillä se ei ole kovin suuri. Sisäänkäynnille piti kehittää paikka kengille, jotta yleisnäkymä pysyy siistinä ja parketti puhtaana, koska takit jätetään liukuovikaapistoon muutaman metrin päähän.  Ulko-oven vieressä on lämmin varasto, jonne olemme suunnitelleet kuivauskaappia sekä lisäsäilytystilaa esim. urheiluvaatteille.

Etsin erilaisia kenkäkaappeja ja vertailin valikoimaa, mutta palasin aina IKEAn Mackapär-kaappiin, jonka mittasuhteet sopivat eteistilaamme täydellisesti. Lisäksi halusin liukuovet, jotka eivät vie tilaa avautuessaan. Kaappeja voisi pinota kaksi päällekkäin, jolloin säilytystilaa olisi jo ruhtinaallisesti. Toki silloin menetetään laskutaso, johon on kiva jättää laukku ja avaimet.

Sisäänkäynnille piti kehittää paikka kengille, jotta yleisnäkymä pysyy siistinä ja parketti puhtaana.

Kaappi kiinnitetään seinään ja sen korkeus on 102 cm ja leveys 80 cm. 35 sentin syvyydestä huolimatta se nielaisee suuremmatkin kengät, sillä hyllyt voidaan asentaa joko vaakasuoraan tai kulmaan. Me laitoimme ylimmän hyllyn kulmaan, jolloin sinne mahtuu myös miehet sirot neljäseiskat.

IKEAn Jyväskylän lähipisteelle toimituksesta pisteet. Tein tilauksen netissä (onnistuu muuten toivelistan kautta, vaikka tuote ei olisikaan nettikaupassa) ja jo seuraavana päivänä sain käydä hakemassa tuotteen.

Kaapin päälle ajattelin laittaa ehkäpä pyöreän peilin. Seinään voisi kiinnittää laukkukoukun, tosi siinä on riski, että siihen alkaa kertymään kaikenlaista muutakin. Siksi on ihan näppärää, että kengät riisutaan heti sisääntultua kuramatolla, laitetaan kaappiin ja viedään takit henkariin liukuovikaapistoon.

Kuramatto on vanhasta kodista ja kaipaa jossain vaiheessa uudistamista.

Lupasin myös näyttää blogissa uuden kodin askeleita ja sisustuksen etenemistä. Muutama viikko mentiin avokenkätelineellä ja Artekin ritiläpenkillä ja voin kertoa, että eteinen oli aina sotkussa. Penkin päälle kertyivät lasten takit ja pyöräilykypärät, kengät pursuilivat telineestään. Nyt näkymä on rauhallinen.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, että kyse ei välttämättä tilan koosta, vaan arjen käytännön ratkaisuista. Kuopus laittaa esimerkillisen hienosti kenkänsä itse paikalleen, tyttären kanssa vielä pitää vähän muistutella.  Lähtökohta on, että jokainen perheenjäsen on osaltaan vastuussa kodista ja sen ilmapiiristä.

Muutama viikko mentiin avokenkätelineellä ja Artekin ritiläpenkillä ja voin kertoa, että eteinen oli aina sotkussa.

Ritiläpenkki löysi paikan muualta kodista ja eteinen toimii mukavasti. Pienillä asioilla voi olla arkeen iso merkitys. Nyt on mukavaa tulla kotiin.

Saatat pitää myös

20 Kommentit

Annique 24 syyskuun, 2019 - 5:11 pm

Meillä myös kengät kaapissa eteisessä. Paljon siistimpää. Vinkkinä: kenkien alle kannattaa laittaa esim. palamattoa tms, jotta kengistä irtoava lika tai vesi ei sotke ja pilaa kaappia.

Reply
Kerttu 25 syyskuun, 2019 - 6:42 am

Moikka! Kiitos vinkistä, tämä olikin minulla mielessä. Helpottaisi varmasti puhtaanapitoa, kun kurakelit alkavat. Ehkä pätkin tuosta nyt lattialla olevasta kuramatosta aluset kaappiin ja hankin eteiseen uuden 🙂

Reply
Outi 24 syyskuun, 2019 - 5:19 pm

Kiitos kauniista kuvista ja ideoista. Olen etsinyt juuri tuollaista kalanruotoa, mutta mallipalat eivät ole olleet noin kauniita. Voisitko pretty please kertoa mikä lattia teillä on? 🙂 Tätä oli joku kysynyt aiemminkin, muttet ollut varmaan huomannut kysymystä. Ymmärrän, ettet halua mainostaa julkisesti, mutta voitko lähettää vaikka sähköpostin? Kiitos jo etukäteen!

Reply
Kerttu 25 syyskuun, 2019 - 6:43 am Reply
Eva 10 marraskuun, 2020 - 8:03 pm

Moikka!
Olet aiemmin rakentamisvaiheessa maininnut että parketti on: PARADOR Trendtime 3XL Tammi Pure kalanruoto mattalakattu parketti. Kumpi parketti teillä nyt siis olikaan? 3XL ja 3:ssa on koko- ja värieroa.

Reply
Kerttu 13 marraskuun, 2020 - 7:36 am Reply
Merja 24 syyskuun, 2019 - 5:25 pm

Olen laittanut kuramatosta leikatut hyllynsuojat, hyllyt pysyy puhtaana ja matot voi imuroida.

Reply
Kerttu 25 syyskuun, 2019 - 6:44 am

Moikka! Tämä on hyvä idea, täytyy laittaa toteutukseen 🙂

Reply
Jaana 24 syyskuun, 2019 - 6:12 pm

Oi onpa kivan näköistä! Meidän perheestä löytyy yhteensä 3 tyttöä ja vanhemmat ja kenkäkaaos meinaa olla eteisessä enemmän sääntö kuin poikkeus! Vaikka tilava eteinen ja hyvin säilytystilaa.. Lapset jättävät kenkänsä edelleen keskelle lattiaa, (itsekkin syyllistyn tähän aika ajoin) vaikka liukuovien takana on jokaiselle iso muovilaatikko, jonne kengät voi nakata! Asiasta muistutellaan tosiaan päivittäin 🙂 Voi mikä ikuisuusongelma, mutta toivottavasti teillä toimii tämä ratkaisu 🙂

Reply
Kerttu 25 syyskuun, 2019 - 6:48 am

Kiitos Jaana! Uskon tässä vain toistojen määrään ;D Meidän tyttö tosiaan on niin ”kiireinen”, että kengät ja vaatteet tuppaavat jäämään minne sattuu. Nyt uudessa kodissa olemme yhdessä kiinnittäneet asiaan enemmän huomiota ja olen myös pyrkinyt pyytämään häntä itse korjaamaan vääriin paikkoihin unohtuneita asioita paikoilleen. Ehkäpä palvelu on ollut tähän saakka liian hyvää 😀

Reply
Anna 25 syyskuun, 2019 - 6:01 am

Kiitos vinkistä! Tuo voisi toimia myös meidän eteisessä. Tosi harmonisen ja nätin näköistä.
Onko tuota muuten Ikean lähipisteellä Jyväskylässä tutustuttavissa? Aina haluan nähdä paikan päällä kuitenkin.

Reply
Kerttu 25 syyskuun, 2019 - 6:46 am

Moikka! Suosittelen lämmöllä tätä ja lastenkin on helppoa laittaa kengät paikoilleen. Tätä kaappia ei ole lähipisteellä nähtävillä, itse tilasin ihan verkkokauppa- ja nettikuvien perusteella, eikä tarvinnut pettyä 🙂

Reply
neito 26 syyskuun, 2019 - 6:39 am

Kuinka napakka tuo eteismatto on? Mietin vain, et saako tuolla matolla pidettyä hienon lattian hyvänä. Meillä 10- ja 7-vuotiaat lapset ja etupihalla hiekkaa + laattoja, ja varsinkin syksy/talvi/kevät tuntuu, et kaikki hiekat siirtyvät meidän eteiseen kenkien myötä. Sillä kivimäärällä mitä meillä on eteisessä, tuhoaisia nopeasti parketin tai laminaatin. Meillä siis laattalattia eteisessä.

Reply
Kerttu 26 syyskuun, 2019 - 6:52 am

Moikka! Tuo eteismatto on järeintä tavaraa, mitä rautakaupasta löytyy. Myydään siis metrihinnalla ja sen alla on paksu muovivahvike eli pysyy paikallaan ja pitää kaiken hiekan, kuran ja muun pois parketista. Siksi myös tärkeää, että kengät riisutaan heti ovella, eikä lähdetä niiden kanssa seikkailemaan mattoa pidemmälle 🙂 Pohdin myös laattaa eteiseen, mutta se olisi ollut meidän pohjassa vähän hassu. Nyt täytyy vaan kestää näitä vähemmän tyylikkäitä kuramattoja 🙂

Reply
Tanja 27 syyskuun, 2019 - 5:50 pm

Meillä on eteisen peilikaapissa molemmin puolin vedettävät kenkähyllyt, ne on ollu ihan näppärät. ?
Meillä taitaa olla tuo sama kuramatto. Pitkään etsin jotakin nätimpää, mutta en oikein löytänyt. Kauniista isoista eteismatoista otetaan vinkkejä vastaan jos sellaisen löydät! ? Todella kaunis tuo teidän lattia muuten. Olisin halunnut myös samanlaisen, mutta pienten lasten kanssa päädyttiin vinyylikorkkiin.

Reply
Kerttu 1 lokakuun, 2019 - 6:07 am

Kiitos Tanja! Nättiä kuramattoa ei taida olla olemassakaan, itsekin jokunen vuosi sitten yritin löytää. Tässä varmasti ominaisuudet menevät visuaalisuuden edelle. Minäkin pohdin vinyylikorkkia ja siinä oli monta kaunista vaihtoehtoa, mutta lopulta en halunnut joustaa tästä aidosta puulattiahaaveesta. Mukavaa päivää sinne!

Reply
Jenni 28 syyskuun, 2019 - 5:09 pm

”Siksi on ihan näppärää, että kengät riisutaan heti sisääntultua kuramatolla, laitetaan kaappiin ja viedään takit henkariin liukuovikaapistoon.”

Anteeksi mutta voin niin hyvin kuvitella kuinka tämä toimisi meidän perheessä, like in your dreams! 😀 Meilläkin on tuulikaapissa kenkäkaappi ja naulakko ihan vieressä, siitä huolimatta lattialla on 10 kenkäparia sikin sokin ja lasten takit ja reput jää lähes poikkeuksetta keskelle lattiaa… Mutta ehkä teillä lapset oppii paremmin 🙂

Reply
Kerttu 1 lokakuun, 2019 - 6:00 am

Moikka! Siis reput ja tavarat kulkeutuvat hyvin eteistä pidemmälle, kun siinä ei ole paikkaa niiden jemmaamiselle. Toki joskus kengät jäävät matolle (siis itselläkin), eikä se ole maailman loppu 😀 Mutta pääsääntöisesti hyvin menee ulkovaatteet paikoilleen ja toistoa tarvittaessa ohjeista. Ja hyvä vinkki: pyydä lapset itse laittamaan kamppeet paikoilleen, kun huomaat eteisen olevan sikinsokin. Jos on liian hyvä palvelu (eli äiti järjestää), saa sitä tehdä hamaan tappiin saakka 🙂

Reply
Nina / Monta syytä rakastaa 7 lokakuun, 2019 - 4:44 am

Ompa hyvännäköinen kaappi! Täytyy pitää tämä mielessä, empä ollutkaan törmännyt tähän Ikean valikoimassa. 🙂

Reply
Outi 18 lokakuun, 2021 - 4:29 pm

Hei, vieläkö olette tyytyväisiä Ikean kenkäsäilytyskaappiin? Meillä harkinnassa, josko voisi laittaa kaksi vierekkäin. Onko ollut haasteita hyllyjen kosteuden kanssa, vai pidättekö käytössä olevat kengät kaapin ulkopuolella ja sesongin muut kengät kaapissa?

Reply

Jätä kommentti