Sisustushaaveita vuodelle 2018

by Kerttu

Nyt on luvassa haaveilua oikein luvan kanssa! Sisustusbloggaajaporukalla meillä on ollut kuukausihaasteita, joissa yksi antaa idean ja halukkaat tarttuvat postausaiheeseen. Tammikuun haastetta emännöi elegantin Coffee Table Diaryn Giselda.

”Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä – tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?”

Kuten varmasti jo arvatte, tämän vuoden suurin haave on mökki. Sen kanssa riittää monenlaista tekemistä, mutta toki myös jossain vaiheessa sisustamista. Haaveeni on luoda pikkuiseen moderniin mökkiin luonnosta inspiroitunut sisustus, jossa kalusteet ovat ajattomia, laadukkaita ja mittasuhteiltaan sopivia less is more-henkeen. Mökin sävyt ovat vielä mietinnässä, mutta luotan niissä luonnonläheisyyteen sekä tuttuun väripalettiini valkoisesta harmaaseen ja mustaan, hiekan ja beigen sävyillä pehmennettynä.

Tietysti rinnalla kulkee oma koti pienine sisustusmuutoksineen. Meillä on muutamia seiniä, jotka kaipaavat jo uutta maalipintaa, joten tänä vuonna ilmettä  raikastetaan pienellä pintaremontilla. Ainakin tyttären huone sekä meidän makuuhuoneemme kaipaavat uutta sävyä. Yksi isompi toive on vaatehuoneen päivittäminen vaatteiden metallikoreista umpisiin laatikoihin, jotta kokonaisuus olisi yhtenäisempi. Liukuovi kun on usein auki ja näky ei varsinaisesti hivele silmää.

Makkarin uuden sävyn lisäksi haavelistalle voidaan laittaa rasti myös kohtiin ”sängyn pääty”, ”lukuvalot” ja ”matto”.

Keittiöön haaveilen päivityksistä, joista osa toteutuu ja osa jää haavetasolle. Moni asia toimii ja on ihan ookoo, mutta pakko myöntää, että 6-7 vuodessa myös tietyt jutut ovat ottaneet aimoharppauksia eteenpäin. Hana tulee vaihtumaan lähiaikoina ja samaan syssyyn toivoisin mustaa allasta, joka näyttäisi kivitason kanssa yhtenäiseltä. Vanha hana ja allas menisivät sitten mökin kesäkeittiöön eli niillekin saisimme hyötykäyttöä.

Haavelistalle hyvin suurella todennäköisyydellä jäävät integroidut kylmälaitteet, iso rosteripinta näkyvällä paikalla ei lukeudu suosikkeihini, mutta toki niiden kanssa elelen. Tämä tarkoittaisi sitä, että pitäisi hankkia uusi jääkaappi ja pakastin eli aika isosta investoinnista olisi kysymys vain siksi, että rouvan silmiin pistää väärä sävy. Liesituuletin kuuluu samaan ”rumaa tekniikkaa”- kategoriaan, mutta sen kanssa tilanne ei ole ihan toivoton. Laite reistailee ja jos vanhaa ei saa korjattua, on pakko hankkia uusi ja kauniimpi ; Sisustuksellisesti keittiöön toivoisin pieniä pehmentäviä päivityksiä. Pappelina-matto on palvellut kuusi vuotta ja se alkaa rispaantua, joten uusi matto ja jotain piensisustusta on myös haavelistalla.

Tässäpä muutamia ajatuksia tämän vuoden toiveisiin. Toki haaveilla voisin vaikka mistä (ja toki niin teenkin!), mutta tässä muutama nosto ajatuksistani. Haaveileminen on ihanaa ja ihan ilmaista eli yksi elämän iloja!

Mistä siellä haaveillaan?

pictures:
Stala, Groge, Nordic Home, Deliasphotos

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Chandelierhome 31 tammikuun, 2018 - 2:41 pm

En malta odottaa mökkiprojektin etenemistä <3 Kivoilta ja ihan saavutettavissa olevilta jutuilta haaveesi kuullostavat. Bongasin jotain samaa näistä kuvista, nimittäin tuon mustan ikkunaseinän/oven/tilanjakan/karmin miksi näitä nyt voikaan kutsua. Sellaisen näkisin meillä nyt eteisen ja olohuoneen puoleisen seinän välillä. Mukavaa viikonjatkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2018 - 9:47 pm

Kiitos paljon! Tuo tilanjakajaseinä myös kiinnitti huomioni, todella kaunis 🙂 Ihanaa loppuviikkoa!

Reply
Giselda / Coffee Table Diary 31 tammikuun, 2018 - 9:26 pm

Samoin! Täälläkin odotetaan kovasti mökkipostauksia, kuulostaa tosi hyvältä. Oma mökki on meilläkin haaveissa, mutta vasta vuosien päässä tulevaisuudessa. Sitä ennen laitetaan pihaa ja kunnostetaan vanhaa taloa vielä jokunen vuosi. Onneksi haaveilu on niin kivaa sekä ilmaista ja odotus on osa ihanuutta. Kiva kun osallistuit haasteeseen Kerttu! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 helmikuun, 2018 - 9:46 pm

Kiitos inspiroivasta haasteesta, kyllä haaveilu on ihanaa <3

Reply

Jätä kommentti