Ilmianna ihanimmat mökkiblogit!

by Kerttu

Kesää kohti mennään niin että kohisee, vaikka juuri nyt ei siltä ikkunasta katsoessa näytä. Sydäntalvi on erinomaista suunnittelun ja inpiroitumisen aikaa, olipa kyseessä sitten mökkeily, kesän matkat tai  puutarhanhoito.

Pinterest-kansioni pullistelee ihania mökkikuvia, mutta nyt etsinnässä ovat inspiroivat mökkiblogit! Osaatko vinkata? Mökki voi olla vanha tai uusi, moderni tai perinteinen, olisi tosi mukavaa päästä fiilistelemään ja etsimään sekä tietoa että ideoita omaan rakennusvaiheeseen.

Kevään tullen päästään pohjatöihin ja lopulta valinnat esimerkiksi näkyviin pintoihin tulevat eteen hyvinkin pian. Pian pitäisi päättää, millainen lattia, keittiö, takka ja huussi tulee. Yksi tärkeä juttu on rantasauna, joka saisi olla ehkäpä ihan valmissauna, sellainen järkevän kokoinen pienellä pukuhuoneella. Ja tarvitaan me myös laituri!

Valintojen määrä on todellakin melkoinen, mutta onneksi apuna ovat nämä arkkitehdin 3D-kuvat. jotka auttavat hahmottamaan tiloja. Mietinnässä on myös, jäävätkö kaikki pinnat puulle (seinissä hirret), vai millaisia ratkaisuja päädymmekään tekemään. Ovatko ikkunan puitteet sisään valkoiset ja ulos mustat? Pohdintoja riittää siis isoista pieniin.

Niin, siis ne mökkiblogit, antakaahan vinkkejä tuonne kommenttilaatikkoon, olisin todella kiitollinen. Voi muuten olla ihan rakennusblogejakin, sillä olen päättänyt haastaa itseäni epämukavuusalueelle tässä projektissa. Kyllä, se on siellä vasaran varressa, saapa nähdä mitä tästä vielä tulee!

Ainakin joku linnunpönttö, se on varmaa 😀

 

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Valeäiti 1 helmikuun, 2018 - 9:53 pm

Voi ikkunanpuitteiden värit sentään, mietittiin niitä silloin aika hemmetin pitkään! Ja montaa muutakin juttua tosta listalta. Tämähän toki sulle jo tuttu mutta ehkä joku muu haluaa nähdä moderni puutalon pystyyn nousemista 😉

http://valeaiti.fi/category/puutalounelmia/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2018 - 10:07 pm

Tätä teidän projektia onkin ollut mielenkiintoista seurata! Ja kohta pääsette uuteen kotiin, kuinka parasta se on?! <3

Reply
Terhi 2 helmikuun, 2018 - 7:26 am

Deko133 blogissa on hiljaittain rakennettu mökki, kurkkaa ainakin se.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2018 - 10:07 pm

Ehdottomasti, kiitos!

Reply
Paulina 2 helmikuun, 2018 - 8:58 am

Itse käyn fiilistelemässä mökkitunnelmia täällä: https://mustamokki.blogspot.se/ Blogissa on linkkauksia myös muihin mökkeileviin blogeihin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2018 - 10:08 pm

Musta mökki onkin ainoa tietämäni mökkiblogi ja ihana sellainen onkin! Kiva jos sieltä löytyy lisääkin luettavaa 🙂

Reply
Viivi / Pilviraitti 2 helmikuun, 2018 - 10:02 am

Meillä on 80-luvulla rakennettu mökki. Se on tosi mäntyinen sisältä ja sisustettu vanhoilla tavaroilla, joten sieltä tuskin kovin kummoisia vau-elämyksiä saa. 😀 Sen sijaan pihassa voisi olla ihmeteltävää. Se on tosin kesken, mutta viime kesänä saatiin valmiiksi upea hiekkaranta.

http://pilviraitti.blogspot.fi/search/label/mökki

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2018 - 10:08 pm

Kiitos Viivi, tulen ehdottomasti vierailulle! Ranta pitäisi laittaa kuntoon meilläkin <3

Reply
Saara 2 helmikuun, 2018 - 12:25 pm

Jos pihasaunaa mietit niin voin suositella hirsituote humalajokea Perhosta. Löytyy hirsituote.com netistä ja facesta newsauna. Kiitos elämän makuisesta blogista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 helmikuun, 2018 - 10:09 pm

Kiitokset Saara vihjeestä, minäpä käyn katsomassa mitä löytyy 🙂 Ja mukava kuulla, että viihdyt blogini parissa!

Reply
Vivi 3 helmikuun, 2018 - 10:49 am

Anteeksi kehnot linkitystaitoni, mutta näitä blogeja tullut silloin tällöin seurattua. Villavohlu, eveliinalivin.com ja rakas vanha valkoinen taloni, josta nimestään huolimatta löytyy moderni mökki saaristossa.
Kiva päästä seuraamaan projektianne! 🙂

Reply
Kiira 17 huhtikuun, 2018 - 7:24 pm

Tuohon edelliseen Vivin kommenttiin viitaten, tuo Rakas vanha valkoinen talo-blogin mökkiosuus on ennen ollut kokonaan oma bloginsa ja löytyy tästä osoitteesta

http://mustamokkinikallionlaella.blogspot.fi

Yhdistyi sit jossain vaiheessa tuohon kotiblogiin, jota oon jo kauan seurannut. Mutta tuo mökkiblogi tosiaan käsittelee pelkästään saaristossa olevaa modernia kesämökkiä ja kotiblogissakin siitä on nykyisin aika usein postauksia. Saman perheen asumuksia siis sekä moderni mökki että vanha talo.

Kotiblogin osoite tässä

http://rakasvanhavalkoinentaloni.blogspot.fi

Reply
Mökkiblogi 12 syyskuun, 2020 - 5:47 pm

Kattava lista mökkiblogeja löytyy täältä: https://mokkiblogi.com/mokkiblogit/

Reply
Kerttu 13 syyskuun, 2020 - 5:56 am

Kiitos vinkistä!

Reply

Jätä kommentti