Sisustusbloggaajien kotimaiset lahjavinkit 1/2

by Kerttu

Etsitkö ihania kotimaisia sisustuslahjaideoita? Mietitkö, mitä sisustusbloggajat toivovat joulupukilta?

Marraskuussa sain emännöidä sisustusbloggaajaporukkamme jouluhaastetta, jossa etsittiin kotimaisia lahjaideoita neljässä eri hintakategoriassa. Nyt on aika tehdä koonti näistä ideoista, joista toivottavasti löytyy vinkkiä joulupukin pikkuapulaisille. Mukaan haasteeseen lähti joukko huippublogeja eli  Valkoinen Harmaja, Koti Kiikarissa, Oblik.fi, Keskipiste, Talosta koti, Exminimalist, Syyskuun kuudes sekä Idis ja Interiööri. Jaoin vinkit kahteen eri postaukseen, ensin pääsemme kurkistamaan kahteen edullisempaan hintaluokkaan. Klikkaamalla blogin nimeä pääset katsomaan bloggaajien alkuperäisen toivelistan ja näet, kuka on ehdottanut mitäkin lahjaa.

Alle 20 e lahjat: 

Oiva räsymatto-muki, Marimekko
Jatta Lavin posliiniset tuikkukupit
Saana&Olli ikiaika-säilyttimet
Väritä jos värität-kirja
Vaneriset RIEMU-magneetit
Green Home book
Coffee Cup – ekologinen take away-kuppi
Vegaaninen Jolie-käsisaippua
Pilke design – korvakorut

picmonkey-collage

Alle 100 euron lahjaideat

Be design Lily bowl mini – tuikkuastia
1kertaa2-tyynynpäälliset
Everyday design-muistitaulu
Marimekko Flower-vaasi

picmonkey-collage

Arvatkaapa mitä, minun lahjaostokset alkavat olla varsin hyvällä mallilla. Muutenkin joulufiilistelut ovat täydessä käynnissä ja joululaulut soivat joka päivä. Ensimäiset paketit on myös kääritty ja pian pääsette myös kurkistamaan, millaisia moderneja joulupaketteja on tänä vuonna meillä joulukuusen alla. Mutta sitä ennen kuitenkin vielä toinen osa kotimaisia sisustuslahjaideoita, palataan pian siis!

Lue postaussarjan toinen osa TÄÄLLÄ.

 

 

 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Minnea/Minnean muruja 11 joulukuun, 2016 - 10:31 pm

Voi, miten ihania! Varsinkin ihastuin noihin Pilke designin korvakoruihin! Semmoiset pitää saada!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 joulukuun, 2016 - 8:46 pm

Moi! Eikö olekin suloisia! Itsekin niitä ihastelin 🙂

Reply
Tiitis 12 joulukuun, 2016 - 11:42 pm

Marimekko ei vain taida kauheasti tuoda työpaikkoja suomeen valmistuttamalla astiansa thaimaassa 🙁 silti olen kyllä hullaantunut niihin ja toivelistalta löytyy

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 joulukuun, 2016 - 11:54 pm

Tässä olet oikeassa :/ Suunnittelijakin on ruotsalainen eli siinäkin mennään vähän naapurimaahan.

Reply
Anne 15 joulukuun, 2016 - 6:04 pm

En oikein pidä tästä lietsomisesta pelkän valmistusmaan perusteella. Yritys on monimuotoinen kokonaisuus, tuotteen fyysinen valmistus on pieni osa tuotteen hinnasta muodostuvaa prosessia. Marimekko ja muut yritykset työllistävät todella paljon ihmisiä täällä kotimaassa. Mikäli tässä maailman tilanteessa yritys ei hae taloudellisesti järkeviä tuotantoratkaisuja, ei ehkä koko yrityksiä olisi ollenkaan.

Sitäpaitsi, nykyteknologia kehittyy koko ajan ja se vaikuttaa valmistusprosesseihin. Meillä ei ehkä ole mahdollisuutta satsata ihan kaikkiin valmistustekniikoihin täällä kotimaassa, joten jotta pysyy globaalissa kilpailussa mukana, kannattaa keskittää tietyt osaamiset tiettyihin paikkoihin. Satsataan täällä taas niihin meille vahvoihin osa-alueisiin, kuten vaikkapa Marimekolla kankaanpainantaan yms.

Voisin puhua näistä aiheista vaikka kuinka 🙂 Ja suunnittelustakin – minusta on hienoa että jos kotimaasta ei löydy tarpeeksi taitoa oikeaan hetkeen, sitä osataan hakea myös muualta – meille opiksi vastaisuuden varalle.

Kaikki ei ole niin mustavalkoista, on ilo että suomalaiset yritykset pysyvät kansainvälisesti kilpailukykyisinä ja luovat näin tänne työtä!

Reply

Jätä kommentti