Sisustukseen sopivia säilyttimiä

by Kerttu

Jokaisessa kodissa on tavaroita, joita pitää säilyttää käden ulottuvissa. Ne eivät välttämättä ole niitä kauneimpia, mutta arjen sujuvuuden vuoksi juuri käytännöllisimpiä. Omassa ”selkeytyksen vuosi 2016”-projektissa (kuulostaapa muuten tosi viralliselta kun sen noin kirjoittaa) on yksi tavoite ollut se, että kaikille on paikkansa. Ei enää epämääräisiä pinoja, hukassa olevia latureita tai huoneesta toiseen seilaavia tavaroita. Lapsiperheessä tilanteet muuttuvat koko ajan jälkikasvun kasvaessa. Viime talvena oli minimalistista, sillä taapero veti alas kaiken minkä käsiinsä sai. Tällä hetkellä tavaroista leviävät eniten lelut ja kirjat.

Meillä yksi konkreettinen säilytinpohdinta on kirjat. Ei aikuisten kirjat, joille on oma paikkansa kaapissa eikä seitsemänvuotiaan kirjat, joita säilytetään hänen huoneensa kirjahyllyssä. Mutta yksivuotiaan kovakantiset, soivat ja värikkäät opukset, jotka levittäytyvät kulovalkean lailla ympäri keittiön pöytää ja olohuoneen lattiaa. Niitä ei kannata siivota pois silmistä, sillä niitä tarvitaan muutaman minuutin päästä kuitenkin 😉 Tarvitaan siis paikka, jonne ne voi nostaa kauniisti kasaan, mutta saataville.
*

picmonkey-collage-2

*
Kokosin muutaman kauniin säilytinvaihtoehton, joiden väliltä tein päätökseni.

1. Lundian System-laatikot sopivat hyvin pienten tavaroiden säilytyksen ja kestävät katsetta vaikka olohuoneen paraatipaikalla. Suomessa käsin tehdyt laatikot aukeavat kannen liukuoven avulla ja kauniit utuiset sävyt hurmaavat sisustuksessa. Plussaa on, että kannen saa auki, vaikka päällä olisi toinen laatikko! Suurimman laatikon koko on 20 x 29 x 41 cm ja se jäi tässä lastenkirjojen säilytystarkoituksessa aavistuksen pieneksi.

2. Muotoon puristetusta vanerista valmistettu Iittalan Vakka-laatikoissa meillä säilytetään tällä hetkellä sisustuslehtiä ja niiden yksinkertaisen tyylikäs ulkomuoto ihastuttaa. Vakasta on saatavilla eri kokoja ja varsinkin isoin olisi ollut kirjoille juuri passeli.

3. Muuton Restore-kori on valmistettu kierrätyshuopaa, joka on valmistettu vanhoista muovipulloista. Kori tuo pehmeyttä sisustukseen, mutta jämäkkänä kätkee sisälleen kirjat, lehdet tai pikkutavarat. Avoin kori on lapsenkin helppo täyttää (eli purkaa!) ja sille löytyy takuuvarmasti käyttöä siinäkin vaiheessa, kun kirjat pysyvät lastenhuoneessa omilla paikoillaan.
*

muuto-restore-basket

*
Niinpä laitoin Sisustuksen koodista Muuton Restoren tilaukseen.  Valikoimissa on monta ihanaa väriä, erityisesti mina ihastuttaa keskimäisen rivin vasemmanpuolimmainen dusty green. Päädyin kuitenkin hyvin ajattomaan, pehmeään ja yhdisteltävään sävyyn sand. Toivottavasti se on yhtä ihana luonnossa kuin kuvissakin!

Miten teillä on ratkaistu vaeltelevien esineiden kohtalo?

Kuvat valmistajilta. 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Hanna / skandilinjalla 9 lokakuun, 2016 - 11:02 am

Hyviä ideoita ja komppaan valintaasi – meillä on juuri noita Muuton koreja niin äidin sisustuslehtien kuin lasten kirjojen säilyttimenä, ja toimii tosi hyvin. Ollut käytössä jo pari vuotta ja hyvänä ovat pysyneet. Kaiken lisäksi sand ollut myös meidän valinta 🙂

Kiitos vielä keskiviikkoisesta! Täällä yritetään vähitellen päästä kiireen ja writer’s blockin yli 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 lokakuun, 2016 - 11:18 pm

Hei, kiva kuulla! Jos teillä toimii, niin toimii meilläkin varmasti 🙂

Ja kiitos itsellesi, oli kyllä mukavaa käydä teitä moikkaamassa! Innolla odotan uutta postaustasi 🙂

Reply
Bocca 10 lokakuun, 2016 - 2:17 pm

Aivan ihania koreja! Itselläni on tällainen riipuvuus ja intohimo erilaisiin koreihin ja säilytyselementteihin. Aina pitäisi kaupasta saada joku nätti kori mukaan.

Reply
KatiJ 11 lokakuun, 2016 - 2:24 pm

Hei Kerttu! Sinulla on ihana ja raikas blogi. Olen lueskellut sitä aina silloin tällöin.. Sisustusmakusi on hyvinkin samanlainen kuin minulla joten kysynkin : Oletko muuten tutustunut Punkaliven säilyttimiin, ne eivät varsinaisesti mahdu hyllyjen täytteeksi, mutta ovat muuten upeita sisustuselementtejä ja kätkevät sisäänsä uskomattoman paljon tilaa.
Mukavaa Syksyä teille !!

Reply

Jätä kommentti