Silkkitieltä uuteen päivään – makuuhuoneessa vihdoin matto

by admin
VM Carpet

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

Meillä ei ole ollut lähes vuoteen mattoa makuuhuoneessa.  Suurin syy tilanteelle on ollut se, että en ole löytänyt mieleistä ja sopivan kokoista mattoa. Kuitenkin, jos minulta kysytään makuuhuoneen tärkeimmät sisustuselementit, ne ovat laadukas sänky, pimentävät verhot ja pehmoinen matto.

Joskus on parempi olla ilman, kuin tehdä huonoja kompromisseja. Hellekesän aikana paljas lattia ei niin haitannut, mutta syksyn tullen ajatus pehmeästä ja lämpimästä matosta viimeiseksi illalla ja ensimmäiseksi aamulla alkoi houkuttelemaan yhtä enemmän ja enemmän.

VM Carpet
VM CarpetMakuuhuoneen tunnelmalla on kodin tiloista suurin vaikutus uneen. Tässä elämäntilanteessa uni on minulle kultaakin kalliimpaa. Pieni poikamme heräilee edelleen öisin, välillä käymme hyssyttelemässä hänet uneen omassa sängyssään, joskus hän hipsii yöllä meidän  väliimme.  Jos saan nukkua rauhassa, nukun yleensä hyvin. Aamuyön uni on minulla herkkää ja  jos sitä häiritään, työasiat alkavat vyöryä mieleeni liian aikaisin. Välillä joudun siirtymään sohvalle paremman tilan ja rauhallisemman unen toivossa.

Tässä herkässä unitilanteessa haluan tehdä kaiken levon kannalta niin optimaaliseksi, kun vain on mahdollista. Vaikka makkarin seinällä on televisio, en katso sitä juuri koskaan. Ennen nukkumaan menoa rauhoitun ja pyrin lukemaan edes pienen hetken.

Jotta voi tuntua hyvältä, pitää myös näyttää hyvältä:  sisustan huoneen harmooniseksi, levolliseksi ja rauhoittavaksi.VM Carpet
VM Carpet
Makuuhuoneessa on nyt lattialla VM Carpetin Silkkitie-matto, joka on täysin nimensä veroinen: uskomattoman pehmeä ja mukava paljaan varpaan alla. Koko-ongelma ratkesi tilaamalla mittatilausmatto, joka toiveeni mukaisesti menee nyt sängyn alle niin, että molemmilta puolilta maton reuna yltää reilusti yli sängyn ja päädystä matto riittää lähes seinään saakka.

Makuuhuoneemme on aika haastava tila, eikä 11 neliössä ole hukkatilaa mihinkään suuntaan. Ikkunat ovat sellaiset, että rullapimennyksen lisäksi juuri muita verhoja ei voi laittaa.

Mutta mikä muutos olikaan makuuhuoneen tunnelmassa, kun lattialle levitettiin muhkea matto! Suuri ja laadukas matto on varma tapa saada hippusellinen hotellitunnelmaa omaan kotiin.

VM Carpet VM CarpetMoni tuntee blogihitiksi nousseen VM Carpetin Hattara-maton, joka meilläkin on olohuoneessa. Silkkitie-matto on Hattaraa vielä pehmeämpi ja sanalla sanoen ylellisempi. Matto on painava ja näin ollen pysyy hyvin paikoillaan.  Pohjausmateriaali on hajuton, kierrätettävä ja soveltuu kaikille lattiapinnoille, myös lattialämmitteisiin tiloihin.

Kotimainen VM Carpet on kulkenut pitkän tien tähän päivään ja toivottavasti tehtaalla muistettiin nostaa malja tämän viikon keskiviikkona eli yrittäjän päivänä. Alkaa olemaan nimittäin jo aika poikkeuksellista, että perheyrityksen historiassa saadaan peruuttaa taaksepäin 45 vuotta!  Yhtä hatunnoston arvoista on se, että tänä päivänä perustajapariskunnan  perheen viidestä lapsesta kolme on mukana toiminnassa. Kaikilla vuosikymmenillä Lappajärveltä on tuotettu mattoja suomalaisten kohteihin kunnianhimolla ja rakkaudella ja ilo todeta, että tämä näkyy lopputuloksessa.

VM Carpet
VM CarpetMatto-ostoksilla kannattaa pitää mielessä yksi ohje: valitse rohkeasti riittävän iso matto. No kuinka iso on riittävä iso? Tässä muutama ohjenuora:

  • Olohuoneessa maton reunan on hyvä mennä selkeästi sohvan etujalkojen alle. Matto näyttää sopusuhtaiselta, kun se on sohvaa suurempi leveyssuunnassa. Sopiva matto kokoaa kalusteet yhteen. Jos pohdit kahden koon välillä, yleensä kannattaa ottaa isompi.
  • Ruokapöydän alla tuolivaraa saa olla vähintään 60 cm pöydän molemmilla puolilla niin, että myös istuttaessa tuoli jää maton päälle.
  • Makuuhuoneessa sijoita matto sängyn puoliväliin saakka niin, että se tulee reilusti jalkopään yli (meillä lähes seinään saakka) ja sivuilta vähintään 60 senttiä.

VM Carpet VM CarpetJos sopivaa mattoa ei löydy valmismitoissa, saa mittatilauksena melkein mitä vain. VM Carpetilla on mahdollisuus työstää neljä metriä  leveitä ja jopa 30 metriä pitkiä mattoja, eli jokaiseen kotiin löytyy takuuvarmasti täydellinen koko.

Muutaman viikon käytön jälkeen makuuhuoneemme matolla on voimisteltu (siis lähinnä tytär, jonka mielestä tässä on nyt kodin paras päälläseisomispaikka), nukuttu (koira, joka on todellinen kermapeppu eli matto läpäisee tiukat mukavuuskriteerit) ja ennen kaikkea tassuteltu hipihiljaa illalla, yöllä ja aamulla edestakaisin mielessä vain se yksi ainoa ajatus; olisipa ihanaa nukkua.

VM CarpetMatto viimeisteli makuuhuoneen sisustuksen ja puitteet levolliselle unelle on nyt kunnossa. Enää jonkun pitäisi kertoa tämä meidän pienelle pojalle.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti