DIY lehtiteline ja sisustajan some-kuplat

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Kodin Terra

Haluaisitko sisustaa kotiasi enemmän tavaroilla, joita ei ole kenelläkään muulla?

Terveiset täältä sisustajan somekuplasta,  jossa usein tuntuu, että samat tuotteet tai huonekalut toistuvat usein. Onneksi kyseessä on vain kupla, joka puhkeaa sillä, että sulkee ruudun ja lähtee vierailulle vaikka ystävien koteihin. Eivät ne kodit samanlaisia ole.

Sisustusbloggajana edustajan toki ”somekotia”, joka saa vaikutteita myös bloggaajakollegoiden kodeista. Hurmaavat sisustusinpisraatiot on ilo tuoda kotiin omalla tavallaan höystettynä. Parasta on, kun jonkin silmää hivelevän jutun voi toteuttaa ihan omalla tavallaan. Siksi pidän tärkeänä sitä, että kotona on myös uniikkeja elementtejä, meidän tapauksessa vaikkapa sohvapöytä ja seinillä oleva taide.

DIY  eli tee se itse-projekteja meillä on vähän vähemmän, sillä en ole kova nikkaroimaan itse. Kyse ei ole siitä, että en haluaisi, vaan enemmänkin osaamisen,  työkalujen  ja ajan puutteesta. Mökkiprojektin myötä olen päättänyt, että nyt on aika alkaa opettelemaan myös itse tekemistä. Yhteistyössä Kodin Terran kanssa olen päässyt myös harjoittelemaan asioista käytännössä.

Meillä on olohuoneessa uusi lehtiteline, jonka idea syntyi satunnaisen Pinterest-surffailun tuloksena. Sisustuslehdet ovat kauniita ja niitä on ilo pitää esillä, mutta säilytys on joskus haastavaa. Kun Kodin Terra kysyi, olisiko jotain pientä sisustusesinettä, jonka haluaisin toteuttaa, muistui mieleen tämä teline.

Haluaisitko sinäkin sellaisen? Ehkäpä erilaiseksi käsiteltynä; dramaattisena mustana, luonnollisena mäntynä tai vaikkapa samalla sävyllä maalattuna kuin olohuoneesi seinät? Se on nyt mahdollista!

DIY LEHTITELINE

✓ Lehtitelineen materiaali on 18 mm mäntyliimalevy.

Yksi teline syntyy kappaleesta, joka on ostattevissa valmiina Kodin Terran hyllytavarana, koko on 1200 x 300 x 18 mm.

Sahaa kappale keskeltä poikki.

Tee molempiin kappaleisiin keskelle 20 mm leveä lovi,  joka ylettyy syvyyssuunnassa puoleen väliin.

Hio reunat, jotta ne eivät jää teräviksi.

✓ Tee valitsemasi pintakäsittely. Kuvissa olevassa telineessä on Osmo Color – öljyvaha.

Yhdistä kappaleet

Mäntyliimalevy maksaa Kodin Terrassa 10,50 e ja lisäksi kustannuksia tulee valistemastasi pintakäsittelyaineesta.

Kodin Terroissa vietetään huomisesta torstaista alkaen syysmessuja ja olen paikalla Jyväskylän myymälässä lauantaina. Paikalla on myös mukana puuseppä Lasse Astikainen, joka pitää DIY-pajaa ja auttaa lehtitelineen  materiaalien hankkimisessa, kappaleiden sahaamisessa  ja antaa vinkit valmistamiseen.

Itse en ala DIY-hommissa ohjeistamaan, mutta kerron tapahtumalavalla syksyn sisustustrendeistä klo 11.00, 12.30 ja 14.00. Blogini lukijoille on luvassa vielä oma erityinen arvontansa eli sanomalla minulle  ”Modernisti kodikas (tai vaikka ”luen sun blogia”) klo 10-14 välisenä aikana, osallistut 50 e Kodin Terra-lahjakortin arvontaan.

Tule siis moikkaamaan, nikkaroimaan lehtitelinettä ja muutenkin tutustumaan uudistuneeseen Jyväskylän myymälään. Luvassa on ohjelmaa koko perheelle, mm. makkaranpaistoa, keppiheppakisat, lasten suunnistusta, poniratsastusta ja lukuisia tuote-esittelijöitä.

Syysmessut-tapahtumia on jokaisessa Kodin Terrassa ympäri Suomen ja jokaisella paikkakunnalla on oma ohjelmansa. Lähimmän myymälän tarjonnan voit tarkistaa täältä.

Kodin Terra haluaa palvella erityisen hyvin meitä sisustajia. Kodin laittaminen on niin kokonaisvaltaista aina sen rakentamisesta ja remontoinnista pieniin muutoksiin. Kevään yhteistyössä heitin esille idean sisustajan DIY-pajoista ja tämä lehtitelineen nikkarointi on hieno alku. Mitähän keksimme seuraavaksi?

Lisää inspiraatiota tarjolla siis torstaista sunnuntaihin Kodin Terran syysmessuilla, luvassa vinkkejä myös puutarhan syysvalmisteluihin, työkalujen käyttöön, kodin sisustamiseen ja maalaukseen – kaikkiin pieniin ja suuriin muutoksiin kotona, pihassa ja mökillä.

Mitä sinä pidät tästä lehtitelineestä? Voisiko sopia jossain värissä olohuoneeseesi, makuuhuoneeseen tai vaikka lastenhuoneeseen kirjoille? Jos innostut sellaisen nikkaroimaan, niin laita siitä kuva Instagramiin hästägillä #sisustajanterra, niin pääsen ihailemaan lopputuloksia! Entä onko sinulla mielessä jotain DIY-ideoita, joita haluaisit toteuttaa?

Pidän sanonnasta: ”Kun itse tekee, saa sellaista kun tulee”. Persoonallisen lopputuloksen lisänä esineelle syntyy kuin itsestään myös yksilöllinen tarina, ihan niin kuin jokaiselle kodillekin, oli sisustus millainen tahansa. Pääasia, että asukkaat viihtyvät.

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Lottta 5 syyskuun, 2018 - 10:38 am

Tosi kiva lehtiteline, sopisi hyvin omaankin kotiini! Itse en ole huonekaluja tehnyt, mutta oon maalannut vanhoja huonekaluja, jakkaran, tuolin ja ruokapöydän. Eipä tule kellään ihan helposti samanlaisia vastaan. Huonekalujen alusta tekemiseen tarvittavat välineet, tila ja taidot puuttuu. Tykkään kyllä tehdä käsin, etenkin itse neulottuja vaatteita löytyy omasta kaapista ja niitä mielelläni annan myös lahjaksi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 syyskuun, 2018 - 5:50 pm

Moikka! Tuo onkin tosi kiva, että voi olemassa olevaa tuunata yhä ememmän oman näköiseksi. Ja toisaalta, silloin jos itsellä ei ole osaamista tai vaikka tarvikkeita, voi onneksi aina teettää luovan alan ammattilaisilla, jos haluaa jotain uniikkia. Kaikki ystäviltä saadut neulotut jutut ovat itselleni ihan aarteita, kun tietää että niistä varten on nähty vaivaa <3

Reply
Annu 12 syyskuun, 2018 - 11:43 am

Hei! Millaisella sahalla onnistuu tuon loven sahaaminen? Nimim. DIY-tumpelo ?

Reply

Jätä kommentti