Silkkitieltä uuteen päivään – makuuhuoneessa vihdoin matto

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

Meillä ei ole ollut lähes vuoteen mattoa makuuhuoneessa.  Suurin syy tilanteelle on ollut se, että en ole löytänyt mieleistä ja sopivan kokoista mattoa. Kuitenkin, jos minulta kysytään makuuhuoneen tärkeimmät sisustuselementit, ne ovat laadukas sänky, pimentävät verhot ja pehmoinen matto.

Joskus on parempi olla ilman, kuin tehdä huonoja kompromisseja. Hellekesän aikana paljas lattia ei niin haitannut, mutta syksyn tullen ajatus pehmeästä ja lämpimästä matosta viimeiseksi illalla ja ensimmäiseksi aamulla alkoi houkuttelemaan yhtä enemmän ja enemmän.

Makuuhuoneen tunnelmalla on kodin tiloista suurin vaikutus uneen. Tässä elämäntilanteessa uni on minulle kultaakin kalliimpaa. Pieni poikamme heräilee edelleen öisin, välillä käymme hyssyttelemässä hänet uneen omassa sängyssään, joskus hän hipsii yöllä meidän  väliimme.  Jos saan nukkua rauhassa, nukun yleensä hyvin. Aamuyön uni on minulla herkkää ja  jos sitä häiritään, työasiat alkavat vyöryä mieleeni liian aikaisin. Välillä joudun siirtymään sohvalle paremman tilan ja rauhallisemman unen toivossa.

Tässä herkässä unitilanteessa haluan tehdä kaiken levon kannalta niin optimaaliseksi, kun vain on mahdollista. Vaikka makkarin seinällä on televisio, en katso sitä juuri koskaan. Ennen nukkumaan menoa rauhoitun ja pyrin lukemaan edes pienen hetken.

Jotta voi tuntua hyvältä, pitää myös näyttää hyvältä:  sisustan huoneen harmooniseksi, levolliseksi ja rauhoittavaksi.

Makuuhuoneessa on nyt lattialla VM Carpetin Silkkitie-matto, joka on täysin nimensä veroinen: uskomattoman pehmeä ja mukava paljaan varpaan alla. Koko-ongelma ratkesi tilaamalla mittatilausmatto, joka toiveeni mukaisesti menee nyt sängyn alle niin, että molemmilta puolilta maton reuna yltää reilusti yli sängyn ja päädystä matto riittää lähes seinään saakka.

Makuuhuoneemme on aika haastava tila, eikä 11 neliössä ole hukkatilaa mihinkään suuntaan. Ikkunat ovat sellaiset, että rullapimennyksen lisäksi juuri muita verhoja ei voi laittaa.

Mutta mikä muutos olikaan makuuhuoneen tunnelmassa, kun lattialle levitettiin muhkea matto! Suuri ja laadukas matto on varma tapa saada hippusellinen hotellitunnelmaa omaan kotiin.

Moni tuntee blogihitiksi nousseen VM Carpetin Hattara-maton, joka meilläkin on olohuoneessa. Silkkitie-matto on Hattaraa vielä pehmeämpi ja sanalla sanoen ylellisempi. Matto on painava ja näin ollen pysyy hyvin paikoillaan.  Pohjausmateriaali on hajuton, kierrätettävä ja soveltuu kaikille lattiapinnoille, myös lattialämmitteisiin tiloihin.

Kotimainen VM Carpet on kulkenut pitkän tien tähän päivään ja toivottavasti tehtaalla muistettiin nostaa malja tämän viikon keskiviikkona eli yrittäjän päivänä. Alkaa olemaan nimittäin jo aika poikkeuksellista, että perheyrityksen historiassa saadaan peruuttaa taaksepäin 45 vuotta!  Yhtä hatunnoston arvoista on se, että tänä päivänä perustajapariskunnan  perheen viidestä lapsesta kolme on mukana toiminnassa. Kaikilla vuosikymmenillä Lappajärveltä on tuotettu mattoja suomalaisten kohteihin kunnianhimolla ja rakkaudella ja ilo todeta, että tämä näkyy lopputuloksessa.

Matto-ostoksilla kannattaa pitää mielessä yksi ohje: valitse rohkeasti riittävän iso matto. No kuinka iso on riittävä iso? Tässä muutama ohjenuora:

✓ Olohuoneessa maton reunan on hyvä mennä selkeästi sohvan etujalkojen alle. Matto näyttää sopusuhtaiselta, kun se on sohvaa suurempi leveyssuunnassa. Sopiva matto kokoaa kalusteet yhteen. Jos pohdit kahden koon välillä, yleensä kannattaa ottaa isompi.

✓ Ruokapöydän alla tuolivaraa saa olla vähintään 60 cm pöydän molemmilla puolilla niin, että myös istuttaessa tuoli jää maton päälle.

Makuuhuoneessa sijoita matto sängyn puoliväliin saakka niin, että se tulee reilusti jalkopään yli (meillä lähes seinään saakka) ja sivuilta vähintään 60 senttiä.

Jos sopivaa mattoa ei löydy valmismitoissa, saa mittatilauksena melkein mitä vain. VM Carpetilla on mahdollisuus työstää neljä metriä  leveitä ja jopa 30 metriä pitkiä mattoja, eli jokaiseen kotiin löytyy takuuvarmasti täydellinen koko.

Muutaman viikon käytön jälkeen makuuhuoneemme matolla on voimisteltu (siis lähinnä tytär, jonka mielestä tässä on nyt kodin paras päälläseisomispaikka), nukuttu (koira, joka on todellinen kermapeppu eli matto läpäisee tiukat mukavuuskriteerit) ja ennen kaikkea tassuteltu hipihiljaa illalla, yöllä ja aamulla edestakaisin mielessä vain se yksi ainoa ajatus; olisipa ihanaa nukkua.

Matto viimeisteli makuuhuoneen sisustuksen ja puitteet levolliselle unelle on nyt kunnossa. Enää jonkun pitäisi kertoa tämä meidän pienelle pojalle.

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Kaija 9 syyskuun, 2018 - 10:57 am

Ihana, kaunis ja levollinen kokonaisuus!
Seinän ja oven värisävyt olisi mukava tietää omiin
makuuhuonesuunnitelmiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2018 - 10:05 am

Suurkiitos Kaija! Ovet ovat ihan perusvalkoista mattaa ja seinissä on – parhaan muistini mukaan – Teknoksen NCS S 1000-N. Tsemppiä remonttiin!

Reply
Merja 9 syyskuun, 2018 - 6:04 pm

Minä en vain ymmärrä miksi maton pitää mennä sohvan ja keittiönpäydän alle. Tykkään että lattia saa näkyä. On jotenkin ilmavampi ja ennenkaikkea helpompi siivota. Mutta hieno on makkarinne.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2018 - 10:08 am

Hei Merja! Toki jokainen laittaa kuten parhaaksi näkee. Meillä ei ole esimerkiksi keittiön pöydän alla ollenkaan mattoa, koen sen myös helpoimmaksi lapsiperheessä. Vinkit ovat enemmänkin sisustuksen yleisiä ohjenuoria. Kiitos kauniista sanoista koskien makuuhuonettamme ja iloa uuteen viikkoon!

Reply
Leena 10 syyskuun, 2018 - 4:08 am

Etsin pitkään ja sinnikkäästi neliön muotoista mattoa, kunnes jossain blogissa esiteltiin VM Carpet.

Ihastuin valkoiseen Hattara mattoon ja kävin VM Carpetin outlet myymälässä toteamassa, että tässä se on. Tulihan sieltä toinenkin matto mukaan.

Matto on kaunis, jalkojen alla pehmeä ja lattialla hyvin paikoillaan pysyvä, omien mittojen mukaan leikattu. Erittäin laadukas, kuten VM Carpetin muutkin matot.

Myymälässä kannattaa käydä paikanpäällä. Paljon hyvälaatuisia ja kauniita mattoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2018 - 10:10 am

Hei Leena! Tuo on hyvä vinkki, että menee myymälään tai jälleenmyyjän luo paikan päälle. Itse käsin katsomassa mallipaloja Jyväskylän Mattokympissä ja kun näin Silkkitien, en enää muuta harkinnut. Matoissa tuntuma on ehdottoman tärkeä ja sitä ei aisti verkossa. Toki se, että valitsee laadukkaan valmistajan, antaa hyvän takuun sille, että lopputulos on mieluinen.

Reply
Leena 10 syyskuun, 2018 - 4:49 pm

Kerttu, halusin nähdä ja saada tuntumaa matosta, kuin myös todellisesta väristä. Toki sama väri erilaiseen ympäristöön, värimaailmaan ja toisessa ilmansuunnassa vaikuttaa matonkin väriin.

Kuvien perusteella en lähtenyt tilaamaan, jos matto ei olisikaan miellyttänyt. Sen verran tulee kuitenkin mittatilaustyönä hintaa.

Pidän siitä, että nukka on matala, mutta silti miellyttävän pehmeä. Eikä pesukaan liene hankalaa, kun on 24Pesula tasopesukone mahdollisuus lähettyvillä.

Aion tulevaisuudessakin ostaa matot VM Carpetilta. Tosin keittiöön taidan tyytyä helppohoitoiseen lattiamatto palaan. Sekin vinkin löysin blogista. Joten kiitos kuuluu bloggaajille ?.

Reply
Merja 10 syyskuun, 2018 - 2:04 pm

Kaikki mattoni ovat jo vuosia olleet VM Carpetin mittojen mukaan teetettyjä. Laadukkaita, kauniita ja paikallaan pysyviä mattoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 syyskuun, 2018 - 7:49 am

Ihana kuulla, että olet tyytyväinen! Kaikesta kyllä huokuu laatu, niin viimesteltyjä ja toimivia nämä matot ovat <3

Reply
Linda 10 syyskuun, 2018 - 4:31 pm

Hei!

Upea makuuhuone,raikas ja valoisa?
Mistä päiväpeitto ostettu?Onko ihan valkoinen?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 syyskuun, 2018 - 7:50 am

Hei Linda ja kiitos! Päiväpeitto on Balmuirin, sen toinen puoli on valkoinen ja toinen pehmeä beessi.

Reply
Piia 10 syyskuun, 2018 - 8:18 pm

Hei! Kiva matto 🙂 Mutta vielä kivempi päiväpeitto! Mahdotonta löytää 180 cm sänkyyn sopivan isoa, tuo näyttää aika suurelta. Mikä/mistä? Kiitos 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 syyskuun, 2018 - 7:50 am

Kiitos Piia! Tämä on Balmuirin ja todella iso, sopii erinomaisesti 180 cm sänkyyn.

Reply
Ellu 11 syyskuun, 2018 - 2:19 pm

Moi, Kerttu! Teillä on kyllä levollisen näköinen makuuhuone ja matto näyttää ihanan pehmeältä. 🙂 Onko tuo Hattara-matto sillä tavalla paksua tai jäykkää että pysyy hyvin paikoillaan eikä rullaudu? Meillä on ollut nykyisen villamaton kanssa sellainen ongelma, että kissa tykkää leikkiä sen kanssa vähän liikaa. 😀 Se rullaa ja pyörittelee sitä ja tykkää mennä sen alle. Hieman jämäkämpi matto olisi parempi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 syyskuun, 2018 - 11:47 am

Hei Ellu! Hattara pysyy hyvin paikoillaan, meilläkin koira juoksee ja tekee matolla käännökset (pitoa paremmin) ja ei kyllä liiku minnekään 🙂

Reply
Anne M. 15 syyskuun, 2018 - 10:43 pm

Ihana matto mutta minkä hintainen ? Olisi kiva tietää ennen kuin lähtee kaupoille edes kyselemään :). Muutenkin jos on kyse kaupallisesta yhteistyöstä niin hinnat olisi hyvä olla esillä.

Reply

Jätä kommentti