Sadepäivän mukavuusnurkka

by Kerttu

Heippa!

Sateinen alkuviikko on saanut minut sopivan hetken tullen kaivautumaan olohuoneeseen leppoisan lehden kanssa. Sitähän tämä äitiyslomalaisen elämä on, rauhalllisia hetkiä teekupposen ääressä 😉 Joskus sitä kuitenkin pitää ummistaa silmänsä (koti)töille ja napata se oma hetki arkipäivän keskeltä.
oh2-1-10

oh2-1-2

oh2-1-3

Ihan sohvannurkassa lötlöttelyä elämä ei kuitenkaan ole. Tänään vietimme viisi (!) tuntia Melinan ja hänen lastensa kanssa kaupungilla ja nauroimme että olemme varmasti joukkoinemme parasta ehkäisyneuvontaa keskustassa parveileville teineille. Vauvat eivät tietenkään nukkuneet hetkeäkään samaan aikaan ja kolme- ja viisivuotiailla neideillämmekin oli vauhti päällä. Mutta ilman suurta agendaa ja kiirettä aika meni nopeasti, saimmepa muutamia ostoksiakin hoidettua. Nyt löytyy muuten molemmista osoittesta Frozen-elokuvan Elsa-mekot ja jo päiviä soinut ”Taakse jää!”-korvamato saa taas raikaa. Tyttölasten äidit tietänevät, mistä puhun. Kyllä Disney osaa hommansa.

oh2-1-4

oh2-1-5

Perjantaikimpun sijaan olen jostain syystä ostanut viime aikoina kukkia maanantaisin. Kun kerran kotona ollaan, ei sillä päivällä liene väliä. Ja toisaalta on aika hauskaa piristää kukkasilla juuri arkea, viikonlopuissa kun on oma hehkunsa ihan joka tapauksessa. Kukkakaupasta valitsin herkkää harsokukkaa ja kestäviä neilikoita ajatuksenani testailla tätä kaksikkoa nimijuhlien koristukseksi.

oh2-1-6

oh2-1-7

Arvatkaapa muuten mihin olen huomenna menossa! Kouluvierailulle yläasteelle, huh mihin kaikkeen sitä ihminen lupautuukaan. Siellä on yseillä työelämä- ja yrittäjyyspäivä ja minut kutsuttiin kertomaan bloggaamisesta. (Vauva lähtee mukaan, niin varmaan hoituu se ehkäisyvalistus sielläkin :D). Olen varmasti heidän silmissään jo dinosauruksen ikäinen, mutta yritän luoda rennon, välittömän ja keskustelevan ilmapiirin ilman kalvosulkeisia.

oh2-1-9

oh2-1-11

Kerron bloggaamisesta työnä ja annan vinkkejä oman blogin perustamiseen. Uskon kyllä, että vierailu opettaa molemmin puolin. Lukiolaisten ja lukio-opettajien kanssa kanssa olen työskennellyt paljonkin, mutta yläkoululaisten sielunmaisema on vähän vieraampi. Kaikki vinkit otetaan vastaa ja saa toivottaa onnea 😀

oh2-1-12

oh2-1

Aktiivisen päivän jälkeen mukavuusnurkkani suorastaan huutaa nimeäni, sillä vauva on torkuilla ja tyttönenkin lähti kaverin kanssa ulos leikkimään. Pitää vain harhauttaa ensin tuo vahtikoira pois paikaltani 😉

Palataan taas!

Saatat pitää myös

18 Kommentit

Johanna 19 toukokuun, 2015 - 9:25 pm

Paljon tsemppiä huomiselle 😀 Varmasti hienosti menee valistus sun muut ;D

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 toukokuun, 2015 - 9:58 pm

Kiitos Johanna! Kerron sitten miten meni 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2015 - 6:26 pm

Kiitos! Taisi tulla vähän vahingossa valistettuakin 😀

Reply
Karkku 20 toukokuun, 2015 - 6:42 am

Huomenta ja tsemppiä ysien kanssa! Nuoret ovat mukavia ja aihe kiinnostaa varmasti. Pitääkin laittaa idea korvan taakse, jos täällä meilläkin päin pystyisi hyödyntämään vastaavaa.

Reply
Maru/Nuapurissa 20 toukokuun, 2015 - 7:23 am

Onpas ihanan väriset kynttilät noissa nappuloissa! Itse tässä jo ehdin mietiskellä, että onkohan jo aika laittaa nappulat kaapin kätköihin. Viimepäivien sää on ainakin täällä Savossa ollut melko syksyistä – olkoot vielä.

Tsemppiä teinien kohtaamiseen! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2015 - 6:28 pm

Keltaiset kynttilät jäivät pääsiäisestä, mutta ovat kyllä ihanan piristävät muutenkin 🙂 Nytkin sataa kuin syksyllä, joten hyvin voi vielä nauttia kynttilöistäkin!

Reply
Auroora 20 toukokuun, 2015 - 7:54 am

En epäile hetkeäkään etteikö se hyvin menisi! Oot taitava saamaan lukijasi hyvälle tuulelle ja onnistut varmasti myös nuorten kanssa. Peukutan ja tsemppaan näi täältä käsin! Kerro sitten miten meni. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2015 - 6:29 pm

Voi kiitos Auroora! Kouluvierailu oli tosi kiva kokemus, tuntui vain että 45 min meni supernopeasti. Muutama siellä pohti oman blogin perustamista ja toivottavasti saivat eväitä siihen 🙂

Reply
Pauliina 20 toukokuun, 2015 - 9:23 am

Hei! Enpä olekaan aikaisemmin uskaltautunut mitään kommentoimaan, vaikka olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, mutta nyt sen teen :o)!
Olet niin taitava kirjoittaja positiivisella otteella, että usein täälä itsekseni hihittelen.. ja olen totaalisesti jäänyt blogisi ”koukkuun”, vaikkei sisustustyylimme aivan kohtaakaan. Olen itsekin pienen pojan äiti ja siksi on myös mukava lukea kirjoittamastasi arjesta ja perhe-elämästä. Mielenkiinnolla myös odotan, minkälaisia järjestelyitä ja koristuksia keksit teidän nimijuhliin.. meillä juhlitaan sitten kesäkuun lopulla. Sadepäivien jälkeistä aurinkoa odotellen.. :o)
Niin ja ihan varmasti teinienkin kanssa menee hyvin.. tsemppiä! :o)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2015 - 6:30 pm

Suurkiitos Pauliina ja ihana että jätit nyt kommenttia! Onnea teille myös pienestä pojasta, ovat nämä vauvat sellaisia elämän valoja <3

Reply
suvi 20 toukokuun, 2015 - 11:09 am

Olen itsekin ollut jokunen vuosi sitten samaisessa tilanteessa eli kertonut työstäni yrittäjänä ysien yrittäjyyspäivänä. Jännitti aluksi, mutta alun kankeuden jälkeen meni mielestäni hyvin. Taisi olla joku aamukasin tunti ja kyllähän siellä jokunen nuori taisi olla vielä unten mailla.. 🙂 Tsemppiä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2015 - 6:30 pm

Huh, aamukasi ei varmasti ole se helpoin aika esiintyä yläkoulussa 😉 Kiva kokemus oli ja menen kyllä toistekin jos pyydetään 🙂

Reply
Jaana - At home 20 toukokuun, 2015 - 1:19 pm

Hahhah, ehkäisyvalistusta 😉 Ehket kuitenkaan saa aikaiseksi samanlaista tirskuntaa 🙂 Onnea matkaan. Harsokukat on mitä parhain valinta kastejuhliin ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 toukokuun, 2015 - 6:31 pm

Heh, voi olla että pari mun vitsiä meni yseiltä ohi 😀 Mutta mukavaa oli ja tosi ihania nuoria oli luokassa.

Reply
rachel 22 toukokuun, 2015 - 10:02 pm

ehkäisyvalistuksesta voisi ehkä paremminki käydä se jos minä lähtisin kaikkien viiden tenavani kanssa pitämään jotain luentoa..heh.. yksi vauvahan vain herättää ihailuja ja huokauksia;)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2015 - 1:26 pm

Noo, riippuu tietysti miten se yksi vauva käyttäytyy 😉 Mutta hyvin meni ja onneksi minulla oli pikkusiskoni mukana varasylinä ja hoitajana.

Reply
Maija 27 toukokuun, 2015 - 4:26 pm

Upea blogi sinulla! Olen uusi lukija ja lueskellut postauksiasi tässä jo tovin. Ihastuin erityisesti sohvaasi. Minkä merkkinen sohva on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 toukokuun, 2015 - 5:36 pm

Lämmin kiitos Maija! Sohvamme on kotimainen Moon, täältä löydät siitä lisätietoa: http://www.shapes.fi/mal_moon1.htm

Reply

Jätä kommentti