Rapean herkullinen ananaspitsa grillissä

by Kerttu

Yhteistyössä Dole Tropical Gold

IMG_0059

Kesäaika tuo kaivattua vaihtelua ruuanlaitton, ainakin meillä käy grilli usein kuumana. Dole Tropical Gold haastoi minut jakamaan reseptin, jossa käytetään ananasta grillaamalla. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin kokeilla itsellenikin uutta juttua ja valmistaa pitsaa kaasugrillillä. Olen kuullut ja lukenyt paljon hehkutusta siitä, miten pitsasta tulee grillissä uskomattoman rapea ja herkullinen, joten pitihän se päästä itse testaamaan!

dole-1-5

Meillä grilli sijaisee lasitetulla terassilla ja ruuanlaiton aikaan lasit avataan tehokkaaseen läpivetoon. Grillimme on Weberin kolmipolttimoinen Genesis, johon olemme olleet oikein tyytyväisiä. Pitsan valmistukseen ostimme  saman brändin pitsakiven ja paketissa mukana tuli myös pelti.

dole-1-3

Homma alkaa sillä, että grilli kuumennetaan noin 300 asteeseen. Ohjeellani syntyy kaksi pellillistä pitsaa.

dole-1-4

Pitsapohja

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
3-4 dl vehnäjauhoja
1-2 dl ruisjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja alusta taikina. Anna taikinan kohota liinan alla tunnin verran. Jaa taikina kahteen osaan.

Tomaattikastike

1 prk laadukasta tomaattikastiketta
1 prk tomaattipyrettä
1-2 kynttä valkosipulia
pari lehteä tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

dole-1-7

Täyte: 

1 prk Dole Tropical Gold ananaspaloja
100 g ilmakuivattua kinkkua
125 g puhvelinmaidosta valmistettua mozzarellaa
1 pkt kirsikkatomaatteja
150 g punaista emmental-juustoa raasteena

Rucolaa valmiin pitsan päälle.

dole-1-9

dole-1-10

Kauli taikina ohueksi pitsapohjaksi jauhotetulle grilllin pitsapellille. Levitä tomaattikastike.

dole-1-11

Lisää  pilkotut täytteet.
dole-1-12 dole-1-13

Nosta pitsa leivinpellillä grilliin pitsakiven päälle. Jos grillisi on kolmipolttimoinen, sammuta keskimmäinen polttimo, jotta pitsa kypsyy epäsuoralla lämmöllä. Sulje kansi ja anna pitsan olla 300 asteisessa grillissä noin 10-15 minuuttia, kunnes reunat irtoavat leivinpellistä. Tarkista tilanne välillä.

dole-1-14

Valmis pitsa irtoaa pelliltä helposti ja juusto on kullanruskeaa. Ja sitten vain pöytään ja nauttimaan!

dole-1-15

Hehkutukset pitsan rapeudesta ja herkullisuudesta eivät ole menneet hukkaan! Pitsa oli todella hyvää, vaikka itse sanonkin 🙂

dole-1-18

Päätin, että tänä kesänä grillipitsoja valmistetaan vielä monta kertaa. Illanistujaisiin voisi tehdä vaikka pieniä pyöreitä pitsoja, joita voi nauttia sormiruokana raikkaan juoman kyytipoikana. Raikas ananas sopii kesään ja pitsaan erinomaisesti. Dolen Tropical Gold ananakset ovat maukkaita ja mehukkaita ja vetävät vertoja tuoreelle ananakselle. Säilykkeissä on eroja ja viimeistään maistamalla sen uskoo.

dole-1-16

Bon appétit!

dole-1-17

Käykäähän kurkkimassa myös muiden bloggaajien grillausvinkit www.olivialehti.fi/dole -sivulta! Siellä voit äänestää lempparireseptiäsi ja voittaa grillin. Toivottelen iloisia ja herkullisia grillaushetkiä!

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Heidi K toukokuu 18, 2015 - 10:19 am

Oi kun näyttää herkulliselta, testiin menee pikimmiten 🙂 Toi on kyllä niin totta että säilykkeissä on eroja, noin vuosi sitten itse löysimme nämä kyseiset mainostetut säilykkeet ja täytyy sanoa että paluuta entiseen ei ole, ainut haastaja on tosiaan tuore makea ananas.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 19, 2015 - 6:55 pm

Kiva, että tykkäsit reseptistä! Dolella on tosiaan erittäin makeat ananakset, sopivat pitsaankin loistavasti!

Reply
Melina / Minishow toukokuu 18, 2015 - 5:23 pm

Lounastreffejä odotellessa ;)!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 19, 2015 - 6:56 pm

Äkkiähän sitä pitsat paistaa vauva kainalossa, joten tänne vain 😀

Reply
Muuttuvakotini Päivi S toukokuu 18, 2015 - 6:56 pm

Tuotahan pitää kokeilla ko ilmat täälläkin lämpenee. Herkulliselta näyttää ainakin kuvissa, onneksi vatsa täynnä perunamuusia ja jauhelihakastiketta, ettei heti tartte kauppaan lähteä ostaan pizza tarvikkeita 🙂 Kiitos reseptistä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 19, 2015 - 6:56 pm

Suosittelen, on kyllä oikeasti herkullinen ruoka!

Reply
Muuttuvakotini Päivi S toukokuu 18, 2015 - 6:58 pm

Unohdin kysyä, että mistä on nuo harmaat vekkityynyt? Kivan näköiset, vois sopia meillekkin polyrottinkiryhmään ko tilasin uuden katon paviljonkiin ja on lähellä tota harmaan sävyä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 19, 2015 - 6:57 pm

Tyynyt ovat Granitista, tosin alesta joten en ole varma saako niitä enää. Mutta ehkä jotain vastaavia löytyy.

Reply
Syhi / syhina-blogi toukokuu 18, 2015 - 7:58 pm

Ihana resepti ja todella herkulliset kuvat! Täytyy ehdottomasti ottaa grillipitsa täälläkin kokeiluun 🙂

Reply
Karin // Tunne tilat toukokuu 18, 2015 - 8:17 pm

Täytyypäs testata. Pakko sanoa, ettei olis tullut mieleenkään “grillata” pizzaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas toukokuu 19, 2015 - 6:57 pm

Tämä oli minullekin uusi kokeilu, mutta jää kyllä tavaksi!

Reply

Jätä kommentti