Syksyn piha-ajatuksia

by Kerttu

IMG_7937

Olemme pian asuneet talossamme kolme vuotta ja pihassa riittää edelleen puuhaa. Tämän syksyn isoin juttu on pihan asfaltointi, joka tapahtuu lähipäivinä. Harkitsimme pitkään laatoituksen ja asfaltoinnin välillä, mutta jälkimmäisen helppous veti tällä kertaa pidemmän korren. Pihaamme ympäröi koristearonia-aita, joka on saanut ylleen upean punaisen värisävyn!

IMG_7950

Hugo-parka näyttää juoksukuvissa aika kauhistuneelta, mutta on kai sillä syytäkin. Keppileikki kun tarkoittaa sitä, että keppi on vain ja ainoastaan hänen, eikä sitä tarvitse kenenkään tulla viskomaan yhtään minnekään. Kaikkein vähiten tuollaisten yli-innokkaiden, hieman yli metrin mittaisten 😀

IMG_7941

Talvi on hyvää aikaa tehdä suunnitteluja seuraavan kesän pihaprojekteiksi.  Meillä on pihasuunnitelma, josta olen kirjoittanut enemmän Pihasuunnitelmasta ja sen toteuttamisesta -postauksessa. Suunnitelma on oikeastaan hyvä pohja kaikenlaiselle sooloilulle, mukavaa kun on ammattilaisen ohjeet taustalla. Ensi kesänä toivoin näkeväni pihassamme enemmän kukkaloistoa. Odotan myös innoissani puiden ja pensaiden kasvua. Uudet asuinalueet näyttävät joskus jopa vähän surullisilta, kun runsas puutarhameininki puuttuu kokonaan.

IMG_7959

Tuo alimman kuvan sikarimies nauttii omasta pihasta ja on aika hyvin oppinut pysymään aitojen sisäpuolella. Ja kaikille kesän uuvuttamille pihanlaittajille lohdutuksen sana: kun ensilumi sataa, kaikkien pihat näyttävät sen jälkeen samalta!

Ps. Nyt löytyy linkkilista suosikkiblogeihin oikeasta sivupalkista. Sieltä saattaa vielä puuttua aarteita, mutta täydentelen pikkuhiljaa 🙂

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Tiina 8 lokakuun, 2014 - 6:29 pm

Hei!

Kiitos blogi palkista. 🙂 Voisiko blogipalkin järjestää samalla tavalla mitä oli aikaisemmassakin blogissasi. Blogien viimeisimmät kuvat oli nähtävissä. Näin ollen oli helppo valita kiinnostaako/haluaako uusimman postauksen lukea.

Hyvää syksyä,
Tiina

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:18 pm

Hei Tiina! Itsekin toivoisin blogien näkyvän niin, mutta nykyinen blogipohja ei meinaa sitä mahdollistaa. Heti kun tekniikka sen sallii, teen muutoksen 🙂

Reply
Mimosan kotona 8 lokakuun, 2014 - 7:07 pm

Teetin itsekin pihasuunnitelman ammattilaisilla uuteen kotiin muuttaessani. Vaikka en suunnitelmaa olekaan pilkulleen noudattanut, on se antanut hyvät raamit pihaa laittaessani. Tämän kasvukauden osalta into pihan laittoon on hiipunut, mutta toki pari ideaa on jo mielessä itämässä ensi kesää ajatellen. Talven aikana ehtii taas kerätä voimia uudelle puutarhakaudelle.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:19 pm

Heippa! Nyt ei onneksi tarvitsekaan olla enää paljon energiaa pihahommiin, riittää kun jaksaa vähän haravaa heiluttaa 🙂

Reply

Jätä kommentti