Tuoliepisodin uusin käänne

by Kerttu

Kun luovuimme keittiöntuoleistamme, minua odotti yllätys. Vaikka ruokapöydän ympärillä on neljä klassikkotuolia, ei yksikään niistä sovi mittasuhteiltaan viisivuotiaalle. Eames DSW on auttamatta liian matala, jopa itselleni. Panton-tuolissa on vähän sama vika. HAYn About a Chair on hieman korkeampi, mutta on liian raskas lapsen liikuteltavaksi. Hän ei siis pääse itse pois tuolista, paitsi sujahtamalla pöydän alle, eikä se ole ehkäpä se toivottu reitti poistua joka ruokailusta ;D Vanha wieniläistuoli on istuinkorkeudeltaan hyvä, mutta selkänoja ei tue lasta.

IMG_7837

Koska ajatus on hetken elellä sekalaisen tuoliseurakunnan kanssa ja yhä suunnittelen Hayn tuolien ostoa, pitänee kompromissiksi hankkia tytön mittasuhteisiin sopiva junior-tuoli. Googlettelin vaihtoehtoja, mutta kovin montaa potentiaalista vaihtoehtoa en löytänyt. Nämä kaksi ovat Ikean mallistosta. Pinnatuoli on sympaattinen, mutta Hayn ACC:n kaveriksi voisi toimia myös vasemmalla oleva vaihtoehto.

Hiljattain päivitetty4

Nyt olisivat hyvät vinkit tarpeen! Osaatko vinkata viisivuotiaalle sopivaa junior-tuolia? Entä kumpi Ikean vaihtoehdoista sopisi sinusta meille paremmin?

Saatat pitää myös

51 Kommentit

Jenni 8 lokakuun, 2014 - 7:41 pm

Osta Stokken Tripp Trapp. Menee nyt viisivuotiaalle ja kun tuoli siirtyy vauvan käyttöön saattaapa normaali tuoli jo olla esikoiselle sopiva. Tuoli on muuten just nyt hullareilla hyvässä tarjouksessa – ellei ole jo loppu.

Reply
Marjo 8 lokakuun, 2014 - 7:48 pm

tripp trapp tuli minullekin mieleen ensimmäiseksi. On usean värisiä ja muuntuvamalli, myös sen tulevan beben käyttöön. Ainakin vepsäläisellä näkyi olevan myynnissä.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:55 pm

Kiitos vinkistä Jenni!

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:56 pm

Tykkään muuntuvasta toimintatavasta, mutta valitettavasti viisivuotiaan mielestä Tripp Trapp on ”vauvojen tuoli” 😀

Reply
kotiporstua - Tarja 8 lokakuun, 2014 - 7:56 pm

Hei :). Meillä on ollut vuosia käytössä tuo Ikean korkea pinnatuoli ja tuoli on erittäin tykätty, jopa minä tykkään istua siinä ;). Kaksi nuorimmaista ovat käyttäneet tuolia ja tällä hetkellä se on ollut siis käytössä runsaan kaksi vuotta 6 vuotta juuri täyttäneellä kuopuksella. Siinä hän kokee olevansa samalla tasolla meidän muiden kanssa ja ruokailukin on siistimpää. Tuolin istuinosa on myös optimaalinen lapselle ja tuolin jalat ovat juuri niin tukevasti harallaan, kuin ne pitääkin, että tuoli on riittävän tukeva kun siihen lapsi nousee. Suosittelen erittäin lämpimästi, se on myös yksinkertaisen kaunis <3

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:57 pm

Kiva kuulla! Pääsen ehkäpä viikonloppuna Ikeaa, niin pitää käydä kurkkaamassa, miltä tuoli näyttää livenä. Kiitos Tarja!

Reply
Oliviah 8 lokakuun, 2014 - 8:05 pm

Meillä 4- ja 7- v istuvat edelleen ruokapöydässä Tripp Trappeissa. Isompi alkaa nyt olla sen pituinen, että vasta ruokapöydän tuoleiksi hankituilta Artekin 69 tuolilta hän yltäisi jo ruokailemaan, niin että näkee kunnolla mitä lautasella on:) Juniorituoliksi muuntuva syöttötuoli voisi siis olla pitkäikäinen ratkaisu. Tripp Trappeja taisi olla hullareiden tarjouksissakin

Reply
Satu 8 lokakuun, 2014 - 8:40 pm

Kodin ykkösen tarjouspäivillä oli tripp trapp ihan samaan hintaan kuin hullareilla…

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:58 pm

Mistähän se meidän neiti keksi, että Tripp Trapp on vauvojen tuoli? 😀

Reply
jonna 8 lokakuun, 2014 - 8:11 pm

Ja meillä kans kymppi vee istuu edelleen tripp trapissa. Tykkää tehdä siinä läksynsä. Eli on ollut siinä vauvasta asti 🙂

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:58 pm

Näppärää todellakin! Ei kovin moni huonekalu kasva lapsen mukana 🙂

Reply
Sari 8 lokakuun, 2014 - 8:28 pm

Mua tripp trapp ei innosta ollenkaan. Päätyisin noista tuohon muoviseen. Kummitytöllä on se ja toimii hyvin.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:59 pm

Se muovinen sopisi kyllä hyvin Hayn tuolien kaveriksi! Kiitos Sari!

Reply
Hanna/ Pastellimaja 8 lokakuun, 2014 - 8:28 pm

Meilläkin on 5- ja 2-veet Tripp Trappeissa ja tuoli on viisveelle tosi ergonominen myös kynä-paperitehtäviin. Tosin, en voi myöntää, etteikö minua välillä kyllästyisi pyyhkiä kaikkia miljoonia rakoja ruokailun ja pölyn jäljiltä. Viisvee tietty syö jo siistimmin. Kiltisti tuolissa istuu, vaikka selvästi haluaisikin jo ”aikuisten” tuoliin. Minusta noista kahdesta ikealaisesta sopisi teille paremmin tuo vasemmanpuoleinen.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 9:59 pm

Tripp Trapissa on kyllä tuo huono puoli: puhdistettavuus. Varsinkin sotkuisessa syönti-iässä olevan vauvan kanssa se on aika ärsyttävää puuhaa 😉 Kiitos Hanna!

Reply
Satu 8 lokakuun, 2014 - 8:36 pm

Meillä 2,5v ei ole enää pitkään aikaan halunnut istua tripp trapissa ja se vähän jäänyt jo turhaksi. Hän haluaa istua samanlaisessa tuolissa kuin muutkin vaikka ei kunnolla yletäkään. Teidän neiti varmasti osaa kertoa oman mielipiteensä. Kysy ihmeessä. Mun mielestä pinnatuoli on kauniimpi mutta tuo vasen saattaisi sopia paremmin teille.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:00 pm

Neiti tosiaan on mielipiteensä sanonut, eikä suostu Tripp Trappiin. Junior-tuoli sen sijaan kuulostaa hänen korvaansa isojen tuolilta 🙂

Reply
Juuliska 8 lokakuun, 2014 - 8:49 pm Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:01 pm

Tämä olisi tosiaan ihan loistava, kiitos Juuliska!

Reply
TinttiR 8 lokakuun, 2014 - 9:08 pm

Meillä on käytössä tuo Ikean muovinen Urban. On kevyt, helppohoitoinen ja pelkistetty muotoilu miellyttää äidin silmää 😉 Tytär on viisivuotias ja piirtää paljon pöydän ääressä, joten hyvä istuma-asento on tärkeä. Stokkesta olen tykännyt myös, mutta parhaimmillaan se on ollut meillä 0-2,5 vuotiaalla.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:01 pm

Kiva kuulla! Se on kyllä meillekin vahva vaihtoehto!

Reply
Anna / Santsikuppi 8 lokakuun, 2014 - 10:50 pm

Meiltä löytyy sekä tripp trapp että tuo ikean valkoinen muovituoli. Lapset ovat tykänneet kummastakin. Esim tripp trapp hyvä vaihtoehto niin tuleva vauva saa siitä sitten syöttötuolin. Muuten annan ääneni ikean muovituolille. Käy teille muotokielensä puolesta. Sopii hyvin dsw:n kanssa. Muovituoli on myös hintansa puolesta jees ja mikä parasta se sopii myös ulkokäyttöön!

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:01 pm

Mukava kuulla, että kokemukset ovat hyviä! Ikean tuolisssa on meille varteenotettava vaihtoehto 🙂

Reply
Mari 8 lokakuun, 2014 - 10:53 pm

Voi minulta on mennyt ihan ohi, että teille on tulossa vauva! ONNEA!! 🙂 Tripp trapp on loistava, siinä tulee istuskeltua itsekin välillä. Meillä näitä on pöydän ympärillä kaksi, kolmevuotias istuu omassaan (valkoinen), mutta vauvalla on omassaan (musta) Newborn set eli se kaukalo, missä hän köllöttelee ruokapöydän ääressä, kun me istutaan tuoleilla. Eli en ehkä voisi sanoa, että siinä teille juniorituoli, että vauva saa sen myöhemmin, koska vauva voi käyttää omaa tripptrappiaan jo heti laitokselta tultuanne. 😉 Teille voisi sopia myös tuohon pöydän ympärille musta ja valkoinen tripp trapp? Istuinosaahan voi sitten laskea eli se menisi tytöllänne myös työpöydän ääressä tuolina…

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:03 pm

Kiitos paljon Mari! <3 Meillä tosiaan oli jo Tripp Trapp, mutta se myytiin, koska se oli neidin mielestä "vauvatuoli". Mikähän kiire näillä lapsosilla on kasvaa? 😀

Reply
Marru 9 lokakuun, 2014 - 8:01 am

Minä myös liputan TrippTrappille. Menee käytössä todella kauan. Meillä 6v edelleen käyttää sitä ruokailessa. Aikoinaan ostettu esikoiselle, joten kohta 8vuotta ollut jo käytössä.
Noista kahdesta annan ääneni tuolle muovituolille. Sopii muotonsa puolesta parhaiten teidän muiden tuolien joukkoon.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:03 pm

Kiitos paljon! Muovituoli sopisi muotoilultaan muiden tuolien joukkoon 🙂

Reply
Elina 9 lokakuun, 2014 - 8:36 am

Meillä tyttö (2,5v) istuu ihan normituolilla, mutta lastentuoli olisi kyllä hyvä. Itse olen kans katsellut tuota Ikean pinnatuolia. Vasemman puoleinen tuoli sopii mielestäni paremmin teidän sisustukseen. Oletko ajatellut teetättää tuolia jossain, saisit juuri sellaisen kuin haluat?

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:05 pm

Meilläkin oli jossain vaiheessa hirveän tärkeää saada istua samanlaisella tuolilla kuin muutkin. Mutta yllättävää tosiaan, että nykyiset tuolit ovat sen verran matalampia, että istuinmukavuus kärsii. Teettäminen voisi olla vaihtoehto, mutta saattaa tulla myös aika arvokkaaksi. Mitääpä miettiä 🙂

Reply
sara 9 lokakuun, 2014 - 9:11 am

itse en ole ikinä tajunnut tuota trip trap hehkutusta. Se on omasta mielestäni todella sikaruma ”vaikka menee läpi elämän”. Kuka oikeasti haluaa istua siinä isona. Meillä ekaluokkalainen (käytössä todella hintansa väärti ikean tuoli) halusi heivata senkin jo pois ja istuu jo ihan tavallisella istuimella. Jotenkin tuntuu, että lapsia paapotaan vaikka vuoden parin päästä lapsesi pystyy varmaan istumaan jo täysin normituolilla.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:06 pm

Meillä ainakin tytär äänesti jaloillaan ja hylkäsi Tripp Trappin 😀 Edelliset keittiöntuolit sopivat tytöllekin, mutta näissä ei ole oikein viisivuotiaalle just eikä melkein sopivaa. Siksi junior-tuoli voisi olla hyvä tässä välivaiheessa.

Reply
Pia 9 lokakuun, 2014 - 9:35 am

Myös minä liputan Tripp Trappille! Meillä on tuoli ollut käytössä 16 vuotta! Ensin ruokapöydässä ja nyt kirjoituspöydän parina. Tyttö sanookin, että ei osaa muussa istuakaan, se on kuin tehty hänelle. Tuolia on ollut helppo säätää vuosien varrella. Ja nyt se on myös välillä pikkuvieraiden käytössä syöttötuolina, laitan vaan turvakaaren paikoilleen.

Kiitos inspiroivasta blogistasi, käyn päivittäin kurkkimassa.
Aurinkoista syksyä!

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:10 pm

Kiitos Piia! Onpas teillä Tripp Trapp palvellut pitkään, upea juttu!

Reply
krista 9 lokakuun, 2014 - 9:42 am

Ehdottomasti Ikean pinnatuoli, en tiedä rumempaa hökötystä kuin tripp trapp.. Onhan se toiki käytännöllinen, mutta KATSOKAA sitä hyvät ihmiset..

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:11 pm

Hih 😀 Makuasoita kuitenkin, vaikka saattaapa olla, että Tripp Trappin suurin suosionhuippu on jo nähty…?

Reply
karin // tunne tilat 9 lokakuun, 2014 - 11:00 am

Urban-tuolin muotoilu käy hyvin Hayn tuolien kanssa yhteen!

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:11 pm

No niin käy, hyvä vaihtoehto siis!

Reply
Carita 9 lokakuun, 2014 - 11:01 am

Hei! Meilläkin on ollut Tripp Trapp käytössä kaksin kappalein, ensimmäinen ostettiin 12 vuotta sitten ja toinen 9 vuotta sitten. Niissä istutaan meillä missä milloinkin, välillä tuoli on ruokapöydän ääressä (ja siinä saattaa istua myös aikuinen), välillä työpöydän ja välillä ne toimii emännänjakkarana keittiössä 🙂 Minä pidän tuoli selkeästä muodosta ja monikäytöisyydestä. 9 vuotta sitten hankittu on myös maalattu omistajansa toiveen mukaan jo eri väriseksi.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:12 pm

Hienoa kuulla, miten monikäyttöinen ja aikaakestävä tuoli on teillä ollut! 🙂

Reply
Sirpa 9 lokakuun, 2014 - 3:39 pm

Tripp Trapp on hyvä tuoli lapselle. Korkeutta voi säätää lapsen pituuden mukaan niin istuin- kuin jalkatuki osassa. Jalat saavat hyvän tuen, eikä tarvitse kipristellä jalkoja ”orrella”. Ostamalla myös turvakaaren, tuoli menee myöhemmin vauvan tuolina.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:13 pm

Kiitos Sirpa! Neiti tosiaan on sitä mieltä, että Tripp Trapp on vauvojen tuoli, eikä hän enää ole vauva 😀

Reply
Hanna 9 lokakuun, 2014 - 7:10 pm

Muistelen, että ostit wieniläistuolin aika huonossa kunnossa ja kunnostit sen upeaksi. Saanko kysyä kuka kunnostuksen teki? Itselläni olisi ihana lasten wieniläiskeinutuoli kunnostusta vailla ja asun samoilla suunnilla 🙂 Kiitos avustasi!

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:14 pm

Heippa! Ihan oikein muistat! Kunnostuksen teki Kalustehoitola Kallio Jyväskylässä, voin suositella lämpimästä! Tässä postauksessa lisätietoja: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/wienilaistuolini-ennen-ja-jalkeen/

Reply
Meeri 9 lokakuun, 2014 - 7:20 pm

Oli minunkin pakko kommentoida. Itse painin saman ongelman kanssa kun muutimme uuten kotiin ja ruokapöydän tuoleksi valitsimme dsr-tuolit. Ne ovat lapsille todella matalat joten ostimme ikean urban tuolin joka sopii muotokieleltään todella hyvin muiden sekaan ja on lapsella hyvä istua. Syöttötuoliksi vauvalle valitsimme ikean leopard tuolin joka sopii myös hyvin yhteen muiden tuolien kanssa.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:15 pm

Kiitos paljon ja mukava kuulla, että Urban ratkaisi teillä ongelman. DSW:t ovat todellakin yllättävän matalat tuolit!

Reply
Kaisa 9 lokakuun, 2014 - 8:55 pm

Minusta teille sopisi hienosti isommalle tytölle Ikean Urban ja vauvalle Stokken Steps-syöttötuoli. Urban olisi välivaihe kunnes tyttö jaksaa liikutella suunnittelemiasi tuoleja. Syöttötuoli puujalkoineen sopii Hay:n tuoleihin hyvin. Varmasti jälleenmyyntiarvokin on hyvä kun vauva ei sitä enää tarvitse.

Vaikka wieniläistuoli on kaunis tuoli, niin se ei mielestäni sovi kovin hyvin tuohon pöytäryhmään muiden tuolien seuraksi. Tripp Trapp ei ole kyllä kovinkaan kaunis, vaikka varmasti monet tykkäävätkin pitkäikäisyydestä(?). Mutta sinullahan onkin jo siitä kokemusta.

Reply
modernistikodikas 9 lokakuun, 2014 - 10:16 pm

Erinomainen idea Kaisa, näin minäkin ajattelen. Wieniläistuoli matkaa takaisin työhuoneeseen, kun saamme Hayn tuolit hankittua 🙂

Reply
Laura 10 lokakuun, 2014 - 8:04 am

Vasemmanpuoleinen Ikean muovituoli on aivan loistava. Meillä ollut tytöllä käytössä pari vuotta. Helppo puhdistaa (=pysyy siistin näköisenä),niin tukeva että aikuinen voi istua ja hyvän näköinen. Kun meillä nuorempi siirtyy syöttötuolista niin tämän haen hänellekin 🙂

Reply
Ulla Häkkinen 11 lokakuun, 2014 - 8:33 am

Ostimme kesällä AAC tuolit ja meidän nelivuotiaalle Muuton vaaleanpunainen Visu. Hyvin toimii 🙂

Reply
Katja 11 lokakuun, 2014 - 3:27 pm

Oletko törmännyt vielä Micuna Ovo -tuoliin. Minä olisin sen niiiiin meille halunnut vaan enpäs saanut ”myytyä” miehelleni 🙁

Reply
Katja 11 lokakuun, 2014 - 10:06 pm

Pakko kyllä nyt kommentoida: Kaimalle kiitos ehdotuksesta. Harmi vaan, että on aika tyyris. 🙂 Kiva kuitenkin saada jotain muuta vaihtoehtoa ”perus”juttujen rinnalle.

Reply

Jätä kommentti