Ruokailutilan uusi ilme

by Kerttu

Parisen viikkoa olemme nauttineet ruokailumme pyöreän pöydän ääreltä, eikä tästä taida olla enää paluuta. Ihanaa, kun kaikki ovat lähellä toisiaan ja keittiökin tuntuu avarammalta kuin aikaisemmin.

Uusi pöytä on kotimaisen Formarin Yhdessä-pöytä, joka esiteltiin tämän syksyn Habitaressa. Kiinnitin siihen heti huomiota, klassisen yksinkertainen muotoilu saa hauskan tvistin pyörivästä keskikohdasta. Juuri tämä tekee pöydästä niin toimivan, sillä kenenkään ei tarvitse kurotella, vaan tarjotinta eleettömästä pyöräyttämällä saat haluamasi.

Pöydän suunnittelija on Johanna Marin, joka kirjoitti aikanaan ihanaa Ainutlaatuinen-blogia. Jos silloin ihastelin hänen tyylitajuaan ja esteettisyyttään ja kommentoimme puolin ja toisin sisustusjuttuja. Viime keväänä törmäsimme ensikertaa ihan livenä Tukholman huonekalumessujen aulassa. Silloin hän vihjaili, että jotain on tulossa…!

Inspiraatio pöytään hänelle on syntynyt jo parikymmentä vuotta sitten anoppilassa, jossa oli pyöreä pöytä pyörivällä tarjottimella. Nyt kaluste on tuotu tyylikkäästi tähän päivään, yhdistäen kauneuden ja käytännöllisyyden.

Siinä missä edellinen puinen pöytämme oli ihan kolhuilla, kestää tämä kovaakin käyttöä (esim. taaperon satunnaisia lusikkaiskuja). Runko ja jalka ovat pulverimaalattua alumiinia ja terästä ja kansi valkoista umpilaminaattia, musta reuna tuo vähän särmää. Kuvat on otettu vähän alaviistosta, jolloin keskiosan rakenne hieman erottuu, mutta pöydän äärellä istuessa tai sen vierellä seistessä mekanismia ei huomaa.

Meillä kuvissa pienempi eli halkaisijaltaan 140 senttinen malli. Sen ympärille mahtuu helposti kuusi-seitsemän ihmistä. Koska tilaa on meillä reilusti, pohdin vielä vaihtoa 150 senttiseen pöytään, sen ympärille saa jo ison joukon väkeä ja kattaukset mahtuvat kauniisti.

 

Myin myös vanhat keittiön tuolit ja vaihdoin tilalle mattavalkoiset Seiskat. Pidän niin kovin keveästä ilmeestä ja ovathan nämä Arne Jacobsenin suunnittelemat ikuiset klassikot! Haaveilin näistä jo kun ostin edellisiä tuoleja, mutta en silloin raaskinut ostaa ja toisaalta, Hayn tuolit passasivat vanhan pöydän kanssa ihan mainiosti.

Samalla Stokke Steps-syöttötuoli/junior-tuoli vaihtui Ikean Urbaneihin. Lapset kiistelivät kuka saa istua missäkin, joten nyt on molemmilla samanlaiset, eikä tarvitse enää säätää istumapaikkojen kanssa.

 

Täällä sitä nyt ollaan, pyöreän pöydän ääressä. Lähellä toisiamme ja usein yhdessä koko perheen kanssa, ihan niin kuin pöydän nimi kertoo.

Mitä pidät ruokailutilan uudesta ilmeestä?

Ps. Pöytä tuli meille ensin blogin kautta testiin,
mutta päätimme ostaa sen omaksi ja saamme siitä alennusta. 

Saatat pitää myös

36 Kommentit

Chandelierhome 21 marraskuun, 2017 - 11:19 pm

Upea! Kade olen ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 11:13 am

Kiitos, eikä kannata suotta olla kateellinen 🙂

Reply
Leea 22 marraskuun, 2017 - 10:22 am

Näyttää hyvältä! Onko tuolit peittomaalattuja vai kuultomaalattuja?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 11:14 am

Hei Leea! Nämä ovat peittomaalattuja tuoleja.

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 22 marraskuun, 2017 - 10:33 am

Kivalta näyttää ja seiskat ovat kyllä ihanat klassikot. Laadun kyllä huomaa. Meillä ollut jo varmaan yli 10 vuotta seiskat ja ei pahemmin ole jälkiä sekä eivät nitise ja natise. Nyt laitoin nahkaiset istuimen suojat. Farkuista saattaa äkkiä tulla naarmuja, kun taskuissa niittejä eli suosittelen laittamaan pehmusteet 🙂 ja tuovat kivaa särmää vaaleaan tilaan 🙂 Tuo pöytä on kyllä kätsy, hyvä keksintö ja teille varmaan sopii hyvinki se isompi koko.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 11:15 am

Kiitos Päivi! Ja hyvä vinkkki, pitää katsoa pitääkö tuolit suojata jollakin. Ja ihana kuulla, että olette jo vuosikymmenen olleet tyytyväisiä omiinne!

Reply
Leena 22 marraskuun, 2017 - 11:11 am

Sattumoisin lapset kinastelivat siitä mikä sopi paremmin teille, hauskoja nämä bloggaajien selitykset. Mut pöytä on kaunis ja uudet penkit sopivat hyvin sen kanssa. Mielestäni nyt vain lamppu riitelee kokonaisuudessa aika pahasti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 11:18 am

Haha, no pikkuveli haluaa siis istua tietenkin samanlaisessa penkissä kuin isosisko, jolla oli jo tämä Ikean tuoli valmiina. Kahdeksanvuotiasta ei olisi saanut enää Stokkeen palaamaan, joten ei tämä mikään selitys ollut, vaan ote elävästä elämästä 😀 Valaisimen suhteenkin on suunnitelmia 🙂

Reply
suvi m / Valkoinen Harmaja 22 marraskuun, 2017 - 11:32 am

Näyttää tosi hyvältä! Tuo pöydän idea on niin hauska! 🙂 Ja seiskat sopivat teille nätisti – oikein hyvä ostos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:30 pm

Kiitos Suvi! ❤️

Reply
Sirpa 22 marraskuun, 2017 - 12:50 pm

Kiva ja kevyt kokonaisuus nyt tuo ruokailutilan kalustus 🙂
Hm, tuo Secton Octo-valaisin… se ei ehkä nyt ole ihan paras kokonaisuutta ajatellen, mutta et kai Kerttu ajattele jotain valkoista valaisinta? Tuleeko liian kliininen ja kova kokonaisuus? Itse miettisin jotain vähän erilaista ja poikkeavaa, yhden valaisimen sijaan ehkä kolmea, vaikkapa Innoluxin Pasila riippuvalaisimet. No niitäkin on vaan se valkoinen ja musta, mutta ideana jotain tällaista 🙂 …

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:30 pm

Hei Sirpa! Kiitos! Minulla on pari ajatusta valaisimista, luulen että tulen näyttämään vaihtoehtoja piakkoin teille lukijoillekin 🙂

Reply
Sini 22 marraskuun, 2017 - 1:14 pm

Hei, esitän postaustoiveen: Näyttäisitkö videon muodossa miten tuo pyörivä tarjotinosa toimii? Livekuva on aina liveä. 😉 Samalla näkisi laajemmasta kulmasta miltä pöytä ja tuolit näyttävät. Ja siis tuo pöytä on aivan ihana ja seiskat myös. ❤ Sillä kyselenkin videon perään, kun mietin ihan tosissani tuon pöydän ostamista. Seiskatkin olis täydelliset, mutta liian tyyriit tähän hetkeen. Ehkä vielä joskus vaikka yksi kerrallaan…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:28 pm

Hei Sini! Kiitos toiveesta! Ainakin Instagram storyyn voin tehdä videon, auttaisiko se?

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 22 marraskuun, 2017 - 2:15 pm

Hyvältä näyttää! Kiinnitin myös huomiota tuohon pöytään Habitaressa, tosi kiva idea!

Seiskatuolit on meillä haaveena, ja tarkoitus on häälahjarahoilla ostaa ainakin kaksi. Ihanan ajattomia, tyylikkäitä, ja mukavat istua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:28 pm

Kiitos Noora! Nämä olivat minullakin haaveena pitkään ja nyt sain vähän käytettynä ostettua nämä, niin piti tarttua tarjoukseen. Ovat kyllä huikean kauniit tuolit!

Reply
Anna-Mari 22 marraskuun, 2017 - 4:09 pm

Kaunis kokonaisuus, joskin vähän valju väritykseltään. Mutta pieni asetelma ja kukkaset tuo äkkiä väriä, joten sanotaanko näin, että pohja kattauksille on hyvä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:26 pm

Kiitos Anna-Mari! Halusinkin kuvata ympäristön niin, että pöytä on pääosassa. Ihana pohja tosiaan kattauksille ja näteille asetelmille 🙂

Reply
Merja 22 marraskuun, 2017 - 4:31 pm

Hei, pöytä saa ajatukset Singaporeen. Siellä tällaiset tarjotinpöydät ovat yleisiä. Tarjottavat ovat ringissä keskellä ja siitä noukitaan lautaselle, mitä halutaan. Ihan hyvä idea. Vaihda vaan isompi pöytä, kun kerta tilaa on.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:24 pm

Kuulinkin, että esim Kiinassa on / ollut pöytiä pyörivällä keksiosalla. Hauskaa, että nyt saatiin myös tällainen skandiversio ❤️

Reply
Merja 22 marraskuun, 2017 - 7:38 pm

Flos kynttiläkruunu mustana voisi tuoda valkeuteen kaivattua särmää. Vikana ei ole kuin kallis hinta ja ehkä jo kulunut trendikkyys.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:18 pm

No se olisi valtavan upea! Mutta nyt taidan hakea vähän toisenlaista 🙂

Reply
zubi/suvi 22 marraskuun, 2017 - 9:05 pm

Kaunis kokonaisuus! Tuo pöytä on tosi upea.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 9:17 pm

Kiitos Suvi! ?

Reply
Lelle 22 marraskuun, 2017 - 9:58 pm

Mahtuuko tuon pöydän alle minkään tuolin jalat vai ovatko tuolit aina ”irti” pöydästä? Minua jostain syystä häiritsee, jos tuolin selkänojaa ei saa pöydän reunaan kiinni.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 marraskuun, 2017 - 10:19 pm

Hei! Tuolit mahtuvat ihan kokonaan pöydän alle. Kuvissa jätin ne kauemmaksi, jotta pöydän muoto näkyy paremmin.

Reply
Sophia 23 marraskuun, 2017 - 11:33 am

Onko tuo Ikean urban tukeva? Sopiiko Stokken Trip Trapissa keikkuvalle ja joskus seisovallekin (ja paljon kiusallaan sotkevalle) taaperolle, joka joutunee kohta luovuttamaan tuolinsa pikkuveljelleen? Vain hankinko toisen Trip Trapin… hmm.

Upea pöytä! Ja käytännöllinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 marraskuun, 2017 - 11:37 am

Moikka! Ei meillä ole koskaan tuolia saatu keikkumaan, mutta onhan se sillä tavalla haastavampi tuoli, että siinä ei ole käsinojia. Eli aika hyvä tasapaino saa jo olla, että siitä kiemurrellessaan luistahda alas. Siinä mielessä Stokke on kyllä paljon turvallisempi.

Reply
Elina 24 marraskuun, 2017 - 9:57 am

Ruokailuryhmä näyttää kauniilta ja keveältä, sopii mielestäni hyvin olohuoneen sisustuksen kanssa yhteen. Minusta tosin tuntuu, että juurihan ostit edelliset ruokailutilan tuolit! Puun sävyjä ei taida enää sisustuksessa olla muualla kuin Secton valaisimessa, mutta minua valaisin ei häirinnyt kuvissa.

Reply
Anniina 26 marraskuun, 2017 - 10:57 am

Aivan ihana pöytä! Sopii todella hyvin teille 🙂 meillä tarkoituksena ostaa myös kyseinen pöytä, ehkä 150cm koossa. Mietin vain tuota pyörivää osaa, millainen mekanismi siinä on?-meillä kun pieniä vilpereitä talossa, että voivatko he saada tarjotin osan rikki.. onko alakautta auki, vaiko tarjotin osa kiinnitetty alemman pöytälevyn päälle? Missähän pöytää voisi nähdä livenä ennen ostamista..tai onnistuuko laittaa yv:nä kuvaa pöydän alapuolesta? 🙂 mutta kiitos tästä pöytä inspiksestä, nyt menee pöytä täälläkin vaihtoon <3 ja loistavaa työtä suunnittelijalta,Terkut!:)

Reply
Kohanna 26 marraskuun, 2017 - 5:46 pm

Hei. Tarjotin osaa ei käytännössä saa rikki. Sen saa irti mutta se pitää nostaa. Vaikka sen irrottaa niin ei mene rikki. http://Www.formarin.fi sivuilla on video tai Facebookista voi käydä katsomassa. Laita rohkeasti netin kautta viestiä niin voin neuvoa enemmän ja laittaa vaikka kuvaa.
Kiitos mielenkiinnosta!

Reply
Jenni 27 marraskuun, 2017 - 11:55 am

Tosi kiva pöytä!
Mua kiinnostaisi myös mikä keittiön teillä on? Entä seinien maalisävy? Tykkään kovasti.

Reply
Sari 1 huhtikuun, 2018 - 11:02 am

Hei, onko teidän seiskat peittomaalattu vai kuultomaalattu? Oletko käytössä havainnut jotain seikkoja mitkä vaikuttaisivat valintaan toisin?

Reply
Sari 1 huhtikuun, 2018 - 11:09 am

Nyt huomasinkin että olet aiemmin vastannut että ovat peittomaalatut. Oletko tyytyväinen valintaan? Meille myyjä eilen sanoi että kuultomaalattu on helpompi naarmujen yms osalta mutta itse tykkään tuosta peittomaalatusta enemmän…. Nyt ihan puskista kokeillaan mustaa nahkapäällysteistä.

Reply
Hannele laukkanen 5 tammikuun, 2019 - 10:30 am

Hei olen kiinnostunut tosta teidän ruokapöydästä saisinko lisätietoja siitä, missä sitä myydään ja missä voi käydä siihen tutustumassa ja minkähintainen. 140/150cm tulis meille kysymykseen

Reply
Kerttu 7 tammikuun, 2019 - 7:40 am

Moikka Hannele! Kaikki tiedot löytyvät osoitteesta https://www.formarin.fi. Molempia kokoja on saatavilla.

Reply

Jätä kommentti