Rentoja petauksia ja hyviä unia

by Kerttu

Kurkistetaanpa pitkästä aikaa kunnolla makuuhuoneeseen.

Kiitos mattovinkeistä, olen ehdotuksianne ja muutamia vanhoja suosikkejani pyöritellyt mielessä, mutta se lopullinen päätös yhä uupuu. Muutama kyselikin, miksi kaipaan mattoa pölyä keräämään, mutta kaipaan lattialle lämpöä ja pehmeyttä.

Näissä kuvissa testailen kahdenlaista rentoa petausta. Toinen on toteutettu muhkealla villatäytteisellä Bluefields-peitolla* ja toinen pellavapeittopussilla. Varsinaista päiväpeittoa emme ole käyttäneet hetkeen, välillä mennään pelkällä peitolla ja välillä käytän erilaisia vilttejä puolipetauksessa.

Vaikka pidän tosi paljon superpehmeän villapeiton ulkonöästä päiväpeittoina, en raaski sitä siinä käytössä pitää, sillä sen alla on niin mukava nukkua. Päällinen on 100 % puuvillaa ja täyte 100 % puhdasta lampaanvillaa. Ihanan lämmin peitto, mutta ei lainkaan hiostava!

Ei olisi pöllömpi valinta, että näitä peittoja olisi kaksi, toinen unikäytössä peittopussin sisällä ja toinen sellaisenaan päiväpeittona. Petauksesta tulisi upean muhkea! Peiton voi pestä koneessa villapesuohjelmalla ja villalle tarkoitetulla pesuaineella. Villa hylkii likaa, joten yleensä tuuletus raikkaassa ilmassa riittää.

Tiesitkö muuten, että tyyny suositellaan vaihtamaan kahden vuoden ja peitto neljän vuoden välein?  Me käytämme nukkumistyynyissä Ikean tyynynsuojuksia, ne auttavat pitämään tyynyn raikkaana ja hyvänä pidempään.

Morris-pöytä toimii yöpöytänä ja Iittalan suuri kynttilälyhty löysi sen päältä oivan paikan. Kartellin Componibili ja Eamesin DSW-tuoli sopivat mittasuhteiltaan mukavasti nurkkaan, taidegraafikko Kaisu Sirviön litografian alle. Enää puuttuu se matto, joka viimeistelee tilan. Yövalot tekisi mieli joskus päivittää Poulsenin AJ-valaisimiin, saahan niitä haaveita olla, vai mitä!

Testattuani 100 % luonnonmateriaalista peittoa, ei keinokuituihin tee mieli palata. Kylmään vuodenaikaan villa on todella miellyttävä, sillä se hengittää ja haihduttaa kosteutta iholta ympäröivään ilmaan. Sarjaan kuuluu myös villainen patjansuojus. Makuuhuoneen sisustus saakin olla aika yksinkertainen ja rauhallinen, enkä esimerkiksi koskaan tee töitä sängyssä.

 

Onneksi minulla on luonnostaan aika hyvät unenlahjat, mutta monesti iltaisin saan patistaa itseni ajoissa nukkumaan. Kun makuuhuone on harmoninen ja sängyssä puhtaat, laadukkaat petivaatteet, on pitkän päivän jälkeen ihana pujahtaa unille.

*peitto saatu Bluefields

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Elina 8 maaliskuun, 2017 - 11:49 am

Näyttää juuri sopivan rauhalliselta makuuhuoneelta ja kiva häivähdys väriä tulee kukista ja tyynynpäällisistä. Kysyisin, mistä helmalakana on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 maaliskuun, 2017 - 10:07 pm

Hei! Se on Kodin1:ltä eli ihan samaa ei ole enää saatavana.

Reply
Tuula 7 huhtikuun, 2017 - 9:49 pm

Kaunis ja raikas on. Mistä tuollaisen villapeiton saa ostaa ja minkä hintainen. Itselläni on valkoinen päiväpeitto, ostin uuden Ellokselta tarjouksesta, puuvillaisen. Aika kevyt, helppo pedata ja mahtuu pesukoneeseen. Onko liian tylsää, kun on ennestään valkoiset pellavaverhot ja vaaleat matot, ainoastaan tyynyt antavat väriä, Familonin harmaa ja vaaleanpunainen pellavakoristetyyny sekä HM:n harmaa huuhkajatyyny, sängyn päädyssä Pentikin villa-puuvillaviltti, joka liilaharmaaraitainen. Mummon vanhan lipastokin on maalattu valkoiseksi 🙂

Reply

Jätä kommentti