Älä mokaa naistenpäivää

by Kerttu

Sosiaalinen media täyttyy tänään onnitteluista meille ihanille naisille! Naapurin Pirkko on saanut mieheltään aamulla kukkakimpun, ei meillä vaan edes muistettu. Tätä se just on, pienet teot arjessa unohtuvat ja minusta tuntuu roskasäkiltä. Kaikki muut varmasti saavat edes suklaata tai edes toivotuksen, pienen toivotuksen!

Mutta  ei, siinä se aamulla veti pikkutakkia päälle ja kiirehti töihin. Kehtasi vielä palata ovenrakoon, olin ihan varma, että nyt ne onnittelut sieltä tulee, ehkä autotallissa oli piilossa jokin pikkuinen paketti. Ei, eväät ne vain unohtuivat ja nekin lompsittiin hakemaan kengät jalassa jääkaapista. Siinä kurajälkiä hinkatessani mietin, että tässä on se kiitos. Onhan sentään naistenpäivä. En kyllä mainitse asiasta, jos ei itse muista, niin olkoon…!

Me haluamme olla vahvoja, itsenäisiä ja tasa-arvoisia naisia, joten ei kannata heittäytyä avuttomaksi näin naistenpäivänäkään. Naiseus on ihana asia ja jos haluamme juhlia sitä kukkakimpulla, sen voi hankkia myös ihan itse. Päivän tarkoitus on olla naisten oikeuksien ja rauhan päivä, käytetään siis ilolla halutessamme omaa rahaa kukkiin ja pidetään rauha yllä, myös siellä kotona.

Arvostus on pieniä tekoja puolin ja toisin, koko vuoden ympäri. Ihanaa naistenpäivää rakkaat lukijat!

***
Kukat saatu Minnan Ruusupuusta.  

Jaloleinikki: viileä, vähäinen vesi. Parhaimmillaan juuri nyt!
Vahakukka
Eucalyptuksen oksat

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Westend Mum 8 maaliskuun, 2017 - 12:51 pm

Samasta girlpowerista täällä:
http://westendmum.fi/2017/03/08/naistenpaiva-onnea-me/
Hyvää Naistenpäivää sinullekin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 3:09 pm

Girlpower forever! <3

Reply
Mymmelinmamma 8 maaliskuun, 2017 - 1:26 pm

Olen aina pitänyt nimipäiviä, syntymäpäiviä, ym. Päiviä, jopa äitienpäivää hieman ”turhina”. Miksi pitää juhlistaa kerran vuodessa tavan vuoksi jotain, joka tapahtuu päivittäin. Vanhenen joka päivä, olen nainen joka päivä, äitikin olen ollut vuoden jokaisena päivänä lapsieni syntymien jälkeen. Minä olen läsnä perheelleni ja ystävilleni aina, vuoden jokaisena päivä. Elämän asioita voi juhlia silloin, kun siltä tuntuu, tai olla juhlimatta, eivät ne ole päiviin sidottuja.
Ja ei, en ole kuitenkaan niin sydämetön skeptikko, ettei lapseni olisi saaneet synttäreitään juhlia ja ihanaa on ollut vastaanottaa heidän äitienpäiväkorttinsa. Mutta aivan yhtä ihanaa on ollut saada heidän kaikki muutkin askartelutuotoksensa päiväkodista ja koulusta pitkin vuotta.
Kertun sanoihin yhtyen arvostetaan toisiamme läpi vuoden, nimestä, iästä yms. riippumatta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 3:09 pm

Ymmärrän sinua! Toisaalta ajattelen, että arkea on niin paljon, että miksi ei hyödyntäisi kaikkia mahdollisuuksia juhlaan <3 Mutta juhlia voi ihan pienesti, ei siihen tarvita suuria investointeja.

Reply
Minnea/Minnean muruja 8 maaliskuun, 2017 - 3:39 pm

Aivan täydellinen kukkakimppu! Niin kaunis ja keväinen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 3:07 pm

Kiitos Minnea, se on kyllä tuonut paljon iloa! <3

Reply
Tuula 7 huhtikuun, 2017 - 9:45 pm

Oi miten ihana kimppu. On varmaan leinikkejä, niin herkkä ja kaunis. Meillä on vain yksi kukkakauppa, joten valikoima on aika suppea. Erityisesti nyt keväällä haluaisin jotain helppohoitoista viherkasvia, niin ei edes rönsyliljaa, sitä riippuvampaa löytynyt. Ostin sitten sellaisen käkkärän. Palmuvehkan ostin myös rahapuun seuraksi, ne ovat sellaisia varmoja menestyviä. Joskus pitäisi ostaa ihan itseni iloksi vaikka yksi hento leikkokukka. Eikös jo kaupoista pitäisi saada tähän aikaan kaunokaista ja kevätesikkoakin, meillä ei löytynyt?

Ihanaa kevättä

Reply

Jätä kommentti