Pyhä yksinkertaisuus

by Kerttu

Rakastan linjakasta, selkeää ja yksinkertaista tyyliä, höystettynä pienellä tvistillä. Instagramissa yksi suosikkitilini on @Simple.form, jossa on koottuna skandinaavisen minimalistisia sisustuskuvia ja arkkitehtuuria. Huokailen tyylipuhtaudelle, harmonialle ja riisutulle tyylikkyydelle, jossa on kuitenkin paljon katseltavaa.

Se, millaiset kuvat naulitsevat katseen sisustuslehdissä tai Pinterestin kuvatulvassa, ei välttämättä ole yksi yhteen oman kodin sisustustyylin kanssa. Lapsiperheessä minimalismia on haastavaa noudattaa, enkä ehkä lopulta osaisikaan asua kovin riisutussa ympäristössä.

Itse asiassa ajattelen, että kun tavaraa on vähän, niiden vähien pitäisi olla juuri täydellisiä; niin toisiinsa ja ympäristöönsä sopivia. Yksi kaunis tuoli ja upea valaisin saattavat täyttää koko tilan, varsinkin jos satutaan olemaan arkkitehtuurisesti puhuttelevassa kohteessa.

Omassa kodissa sekoittelen modernia, klassista ja skandinaavista tyyliä. Voisin asua hyvin monenlaisessa kodissa ja viihtyä erilaisissa sisustustuksissa, kunhan niissä toteutuu tietynlainen selkeyden linja. Ihastun trendeihin, vaikka haluaisin olla ajaton. Tässä on yksi haasteeni, jonka kanssa pyrin tasapainoilemaan.

On kuitenkin ihana huomata, miten tietyt asiat ovat loksahtaneet oman kodin sisustamisessa paikoilleen. Marmorikantinen pöytä on kieltämättä trendikäs, mutta toisaalta materiaalina marmoria on käytetty jo vuosikymmeniä. Hauskaa tvistiä tulee sohvapöydän yksilöllisistä jaloista. Minja Revonkorven unikki maalaus on jo kiinteä osa kotimme sisustusta; luonteikas, mutta yleisilmeeltään niin rauhallinen, että katse ei ole neljässä vuodessa päässyt kertaakaan kyllästymään.

Omannäköisiä juttuja, joihin on helppoa kiintyä.

Pidän olohuoneestamme eniten rauhallisena kokonaisuutena, vaikka välillä leikittelenkin väreillä. Tämä puhkeavien kirsikankukkien, Marimekon maljakon ja harmonisten tekstiilien yhdistelmä tuntuu nyt erityisen kivalta. Lopulta muutoksia oman kodin ilmeeseen saa tosi pienillä jutuilla, joskus vain siivoaminen, karsiminen ja luonnonvalo riittävät.

Niin kuin pienet lapset rakastavat levittää leikit juuri siivotun huoneensa lattialle, myös aikuisen mielikuvitus alkaa laukkaamaan tyhjyydestä ja avaruudesta. Joskus pitää purkaa, jotta voi rakentaa uudelleen. Sitä ennen nautitaan pyhästä yksinkertaisuudesta, kuten vaikka näistä pienen pienistä kukkasista karuissa varsissaan. Minimalismia makuuni.

Simplicity is the keynote of all true elegance, sanoi Coco Chanelkin aikoinaan. Siihen voisin täydentää, että  yksinkertaisuus on hyvä pohja rönsyillä.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti